Görüş Bildir
Haberler
1600 Yıllık Bukoleon Sarayı Yok Oluyor

1600 Yıllık Bukoleon Sarayı Yok Oluyor

Batuhan
25.03.2016 - 11:43 Son Güncelleme: 25.03.2016 - 16:38

Bir zamanlar Marmara Denizi'nin kıyısında bulunan tarihi binanın kurtarılması için sosyal medya üzerinde imza kampanyası başlatıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bizans'ın Büyük İmparatorluk Sarayı kompleksi içinde yer alan Bukoleon Sarayı, zaman içinde büyük tahribata uğradı. Doğrudan Marmara deniz surları üzerinde inşa edilmiş olan sarayın balkon kısmı bitki örtüsüyle kaplandı.

Eğer bir çalışma yapılmazsa yakında tamamen yok olacak

Eğer bir çalışma yapılmazsa yakında tamamen yok olacak

İlgisizlikten viraneye dönen binanın ayakta kalan bölümleri de burayı mesken tutan uyuşturucu madde bağımlıları tarafından yakıldı. Uzmanların acil bakımdan geçmezse yok olacağını belirttiği Bukoleon Sarayı, Marmara Denizi kıyısında bugünkü Cankurtaran ile Kumkapı arasındaki Çatladıkapı mevkisinde bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Küçük Ayasofya'nın doğusunda bulunan ve bugüne yalnızca kalıntıları kalmış olan Bizans'ın sahil sarayı İmparator 2. Theodosios (408-450) tarafından yaptırılmış. 

Bilinen ve hala görülebilen kısımları ise Teofilos zamanında (829-842) eklenmiş. 

İmza kampanyasına destek olmak istiyorsanız tıklayınız.

Arkitera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
93
30
15
6
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Narki

Adamlar o yıllarda beton bloklar yapmış ve bizim getirmiş olduğumuz hale bak!! Kendimize bir hayrımız olmadığı gibi dünya miraslarının içine de ediyoruz!

deli-sabit

Hangi uygarlıktan kaldığı hiç önemli değil, benim ülkemin tarihî değeridir. Sahip çıkılmak zorunda. Irkçılığı tarihî esere kadar indirgeyenler çok tehlikeli ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

yıkılsın bizans enkazını göreyim :D