Görüş Bildir
Haberler
TV
17 Maddede Survivor 2016’da En Çok Duyduklarımız, Duymaktan Bıktıklarımız

etiket 17 Maddede Survivor 2016’da En Çok Duyduklarımız, Duymaktan Bıktıklarımız

Borgen
01.05.2016 - 13:56

Survivor 2016 tüm hızıyla ilerlerken haliyle artık birer Survivor klişesi haline dönüşmüş olan ifadeler de aralıksız zikredilmeye devam ediyor. Survivor'a özel bazı kavramlar, yine yarışma özelinde kendisine bazı anlamlar atfedilip sürekli tekrarlanırken bazı yarışmacıların da kendilerine özel sözleri her akşam tekrar tekrar ekranlarda boy gösteriyor. Bazısı sık kullanılmaktan anlamını yitirmiş bazısı ise ne anlama geldiği dahi tam belli olmayan bu ifadeleri sürekli duymak, bizlerde bir miktar bıkkınlığa sebep olmuş durumda. Survivor 2016'da en çok duyduklarımızdan, duyup da artık sıkılmaya başladıklarımızdan 16 tanesini sizin için seçtik. Survivor 2016 ne diye merak eden varsa, tam olarak işte bunların toplamı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Duruş

Survivor’da açık ara en fazla zikredilen kelime 'duruş'. Yarışma ıssız bir adada zorlu koşullarla savaşıp hayatta kalma becerisinden çıkıp duruş gösterme yarışına dönmüş durumda. Herkes; harikulade duruş gösterdiğinden, en şahane duruşun kendi duruşu olduğundan, en mühim meselenin duruşta yattığından, duruşundan asla ve kat’a taviz vermediğinden, duruşu bozuk olanların kaybedeceğinden ve yarışmayı duruşuyla kazanmak istediğinden bahsediyor. Bu yazıda geçen duruş miktarının on misli her akşam ekranda zikrediliyor. Bitmek tükenmek bilmeyen duruş güzellemeleri sebebiyle, artık içinde duruş geçen birbirinin aynı bin beş yüz cümleyi her duyuşumuzda bizim duruşumuz değişiyor, kafamızı öne düşürüp ofluyoruz.

2- Kaostan Beslenmek

Bir diğer Survivor klişesi de 'kaostan beslenmek'. Herkes, her tartışma sonrası hiç sektirmeden birbirini kaostan besleniyor olmakla suçluyor. Kimse bunun ne manaya geldiğini tam olarak ifade etmiyor olsa da, kaostan beslenmek ada koşullarındaki en büyük ithamlardan. Kaos, aslında pek ada için geçerli bir kavram olmasa da birileri sürekli mevcut bir kaos ortamı olduğu ve birilerinin de bunun ekmeğini yediği iddiasında. Ha derseniz ki sen de o kadar aç kal da görelim bakalım neyle besleniyorsun, siz de haklısınız… Kokonat da bir yere kadar.

3- Potaya Girmek

Potaya girmek, Survivor dilinde eleme adayları arasında bulunmak demek. Yarışmacılar neredeyse her gün potaya girdim, potadan çıktım, potaya sokalım, potadan kaçalım diye konuşarak akşamı ediyorlar. Adanın en korkulan kavramı olan potaya girmek üzerine bitmeyen tartışmalar dönüyor. Potadan çıkan ise adeta 'seni öldürmeyen şey güçlendirir' vecizesinde olduğu gibi potadan daha da kuvvetli geri döndüğünü iddia ediyor. 'Ben potadan çıkmış insanım' karizması, ada koşullarında mahpus yatmışlığa denk düşüyor.

4- Halkımız

Potaya girmek yarışmacıların çıkmak ise halkın kararına tabi olduğundan çıkanlar ekseriyetle “halklarına” teşekkür ediyor. Ada özelinde her şeye kadir olan halk, son kararı veren, duruşları tartan, kaosla mı kokonatla mı besleniliyor değerlendiren ve nihayetinde potanın akıbetine hükmeden konumunda. O sebeple halk oylaması öncesi ve sonrası halkımız övgülere, teşekkürlere boğulup, sen neylersen güzel eylersin denilerek pohpohlanıyor. Survivor’da halk her zaman haklı!

5- Üzerinden Prim Yapmak

Eğer Survivor’da yarışacaksanız, size ilk tembihlenen, birilerinin üzerinden prim  yapmanız gerektiği olsa gerek zira herkes diğerini kendi üzerinden prim yapmakla suçluyor. Özellikle ünlü olanların ünlerinin kullanılmaya çalışıldığı paranoyası bitmek bilmiyor. Birisi üzerinden prim nasıl yapılıyor tam belli değil ama söylemlere bakılırsa ada herkesin herkes üzerinden prim yaptığı bir yer. İçinde müthiş bir kendini beğenmişlik taşıyan 'benim üzerimden prim yapma!' lafı, ben olmazsam bir hiçsin anlamına da geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- Kendilerine İsimleriyle Seslenmeleri

Suvivor’ın daha çok ünlülerinde ya da az ünlülerinde görülen bir hastalık da kendilerinden isimleri ve soyisimleri ile bahsetmeleri. Bu sebeple bazı yarışmacıların isimlerini o kadar çok duyuyoruz ki artık insan bunalmaya başlıyor. Kendilerinden isimleriyle, üçüncü şahıs gibi bahseden insanların bu müthiş özgüvenleriyle isimlerini her tekrar edişleri bünyemizde derin kederlere sebep oluyor. Siz de kendinizden isim soyisiminizle bahsederek ne kadar saçma bir eylem olduğunu görebilirsiniz ama bunu lütfen kalabalık ortamlarda denemeyin zira etrafınızdakiler 'yazık kimin evladıysa' diye içlerinden geçirebilir.

7- Atamadıııı, Atamıyooooor

Survivor arka planında türlü kulisler, dedikodular, kamplaşmalar ve hesaplar dönse de nihayetinde bir parkurda yapılan yarışlardan ibaret. Bu parkurların sonunda da genelde bir atış oluyor. Yeri geliyor top, yeri geliyor kum torbası, yeri geliyor bir frizbi. İşte rakip takım oyuncusunun her isabetsiz atışında, diğer takımın oyuncuları kendi arkadaşlarını motive etmek için 'atamıyooooooorr' ya da 'atamadıııııııı' diye bağırıyorlar. Bu 'atamıyoooor'lar neredeyse her yarışmada, her kaçan atışın arkasından koro halinde geldiği için bir yerden sonra insanın kafasının içinde dönüp duran kötü bir melodiye dönüşüyor ve kurtulmak mümkün olmuyor. Tam olarak  A-ta-mı-yooooooorr şeklinde telafuz edilen bu kelime Survivor oyunlarında en fazla bıkkınlık verenler kategorisinde birinci olmaya aday.

8- Al da Gel

Yarışmaya giden oyuncuya arkadaşlarının hem temennileri hem de motivasyon cümlelerinin başında 'al da gel' geliyor. Alıp da gelemeyen teselli edilip sıradakinden alıp da gelmesi isteniyor. Her oyunda oyuncu sayısı kadar 'al da gel'e maruz kaldığımız için bu kelime öbeğinden de bir miktar tiksinti gelmiş durumda.

9- Zayıf Halka

Yılmaz Morgül’ün tabiriyle 'soğan halkası' olarak isimlendirilen zayıf halka, o takımdaki en güçsüz yarışmacıyı belirten bir sıfat. Zayıf halkalar genellikle takımdan gönderilmeye çalışılıyor. Ne kadar az zayıf halka o kadar çok yemek anlamına geldiği için zayıf halkalara karşı içten içe bir nefret de söz konusu. Arkadaşlıklar zayıf halkalık sınırına gelince bozulabiliyor. Zayıf halkalar asla zayıf halka olduklarını kabul etmedikleri için de sürekli bir tartışma sürüp gidiyor. Kulaklarımız zayıf halka tabirini işitmekten yorulsa da onlar mümkün değil zayıf halka muhabbetinden yorulmuyor.

10- Kim Yılmaz? Morgül Yılmaz

Yarışmanın renkli isimlerinden Yılmaz Morgül’ün mottosu, 'Kim Yılmaz? Morgül Yılmaz'dı. Bunu da adadaki zor koşullar her baş gösterdiğinde usanmadan tekrarladı. Hiçbir şeyden yılmayan Morgül Yılmaz bu uğurda inadından, pardon onların deyimiyle duruşundan, hiç taviz vermedi adadaki günlerinin çoğunu kendi imal ettiği barakada bir başına geçirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11- Kemik Kadro

Zayıf halkaların gidişi ile ulaşılacağına inanılan ideal oyuncu kümesi kemik kadro olarak adlandırılıyor. Yarışmacılar; güzel günlerin onları beklediğine, kemik kadroya ulaştıklarında o güzel günlere kavuşacaklarına inanıyorlar. İyi oyunculardan oluşan kendi gruplarını kemik kadro olarak ifade etmeleri diğerleri arasında rahatsızlık yaratabiliyor. Her yarışmacının ütopyası o güçlü kemik kadroyu kurup oyunları silip süpürmek. O sebeple kemik kadro lafı dillerden düşmüyor.

12- Rapido Rapidooo

Adanın, seyircinin ve yarışmacıların kulaklarına düşman yarışmacısı Mehmet’in arkadaşlarına destek olmak çıkardığı türlü sesler arasında 'auuuuuuğğğ'dan sonra ilk sırada geleni de 'rapido rapido' diye bağırmasıydı. Mehmet’in çıkardığı tüm sesler bizi yormuş ve artık yeter dedirtmiş olsa da nev-i şahsına münhasır kişiliği Survivor semalarında özleniyor.

13- Günçe, ''Ç'' İle

Yarışmanın ünlüler takımının üyesi Yunus Günçe’nin galibiyet sevinçleri artık klasiklemiş durumda. Oyunu kazandıktan sonra kameraya doğru yürüyüp eliyle ç işareti yaparak, ki bu iki parmak ile yapılan c'nin altına diğer el ile parmak şıklatmak şeklinde oluyor, 'Günçe, ç ile' diye bağırıyor. Bıkmadan usanmadan devam ettirdiği bu ilginç galibiyet sevinci bir yerden sonra baymaya başlasa da çılgınca hönküren yarışmacıların arasında oldukça naif kalıyor aslında. Kendisinin soyadı ile ilgili bu takıntısının sebebi ise meçhul.

14- Nagihan Önde

Yine ünlüler takımının yarışmacılarından milli atlet Nagihan Karadere performans olarak tartışmasız yarışmanın en iyilerinden. Öyle olunca da yarışlarda en çok duyduğumuz ses, sunucunun 'Nagihan önde' diye bağırması oluyor. Duymaktan sıkılsak da yapacak bir şey yok, Nagihan hep önde.

15- Beyin Ameliyatı

Yarışmacılardan Semih Öztürk yarışmanın henüz başlarında rakiplerine beyin ameliyatı yapacağını iddia etmişti. İçeriği tam anlaşılamasa da, onları beyni sayesinde alt edeceği gibi iyimser bir tahmin yapılabilir. Diğer ihtimal ise malum. Bu beyin ameliyatı mevzusu arada soğuyup, tartışmaların tekrar alevlenmesiyle yeniden canlanıyor. Semih'in beyin ameliyatları da 'bıkkınlık verenler' kategorisine terfi etmiş durumda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16- İnsanlık Duvarı

Survivor'ın en renkli siması Yılmaz Morgül, sonsuz bir azimle sürekli aynı şeylerden bahsettiği için neredeyse her cümlesi bu listeye aday olsa da, ördüğü o meşhur 'insanlık duvarı' ile ilgili olanları tepeye oynayanlarından. Sürekli diğer yarışmacılarla arasına bir insanlık duvarı ördüğünü söyleyen Morgül, neredeyse adanın tamamı ile iletişimini kesmişti. İnsanlık kelimesini dilinden düşürmeyen, kendisini insanlığa hizmete adadığını ifade eden Morgül'ün, insanlarla iletişim kurmamak için onlarla arasında koyduğu mesafeye 'insanlık duvarı' demesi içinde bir miktar ironi barındırsa da Morgül'dür ne yapsa yeridir diyerek fazla üstünde durmuyoruz. Neyse ki adadan gidişiyle insan ve insanlık kelimelerinin kullanımındaki sert düşüş ile bir nebze olsun rahatladık.

17- Böyle Bir Şey Yok Ya

Yarışmanın diskalifiye edilen isimlerinden Zafer’in her oyun kaybettiğinde 'böyle bir şey yok ya' diye kendine ve mevcut duruma isyanı hala kulaklarımızda. 'Böyle bir şey yok ya' demek; 'ne kadar da şanssızdım, ne kadar da kısmetsizdim yine' anlamına geliyor olup, neredeyse tüm yarışmacıların farklı şekillerde ifade ettikleri savunma mekanizmaları aslında. Kimse o oyunda kötü olduğu için oyun kaybetmiyor, sonundaki isyan hep farklı şekilde dile getirilen 'böyle bir şey yok ya' oluyor. Ah biraz şansları olsa, hepsi her oyununun tartışmasız galibi aslında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
611
381
248
46
37
36
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Kara

Şu semih kadar gereksiz bir insan daha yok Dünyada.. Bu kadar mı kaostan beslenen kötü bir adam olur. Her yerde kavga çıkartıp Çoluk çocuktan oy topluyor. Ak... Devamını Gör

Fatih Albayrak

See you leytaaaa eksik

kayfemin telvesi

Nagihan = Dişi Terminator !!!!