Görüş Bildir
Haberler
TV
16 Game of Thrones Karakterinin Bahtsız Bedevi'nin Başına Bile Gelmeyecek Trajik Hikayesi

16 Game of Thrones Karakterinin Bahtsız Bedevi'nin Başına Bile Gelmeyecek Trajik Hikayesi

Ousan
11.08.2015 - 18:49

GAME OF THRONES 5.SEZON 10.BÖLÜME KADAR İZLEMEYENLER İÇİN ''ÇOK YOĞUN'' SPOİLER İÇERİR.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Lord Eddard Stark

1. Lord Eddard Stark

Oğlu sakat kaldı. İstemeyerek yurdunu terk edip Kral'ın Şehri'ne gitti. Yakın dostu olan kral öldü ve tahtı Eddard'a emanet etti. Kralın oğlu buna inanmadı ve hainlikle suçlandı. Güvendiği adam Lord Baelish'in ihanetine uğradı. İdama çarptırıldı ama sonradan suçunu itiraf ederse Duvar'a gönderileceği söylendi. Suçunu itiraf etti. Kızlarının gözü önünde kafası kesildi.

2. Jon Snow

2. Jon Snow

Annesini hiç tanımadı bu sebeple hayatı boyunca 'piç' diye çağrıldı. Üvey annesi tarafından hiç sevilmedi. Üvey kardeşleri tarafından dışlandı. Sonunda bunalıp Duvar'a gitti. Savaşçı olmayı beklerken kahya oldu. Amcası Benjen ona arka çıktı ve sonra kayboldu. Lord Kumandan Jeor Mormont ona arka çıktı, destekledi ve sonra öldü. Gözcülerle birlikte kuzeye gitti. Esiri tarafından esir alındı. Onu esir alan kıza aşık oldu, bekaret yeminini bozdu. Yabanilerden gerekli bilgileri alıp Duvar'a dönerken sevdiği kız ona üç ok attı. Yaralandı. Duvar'a döndüğünde yabanilerle yaşadığı için yine dışlandı. Lord kumandan seçildi. Yabanilerle gözcüler arasında savaş çıktı. Sevdiği kız gözünün önünde öldürüldü. Kızı götürüp ormanda yaktı. Yabanilerle anlaşma yapmak için tekrar kuzeye gitti. Burada ak gezenlerin saldırısına uğradı. Arkadaşlarından bazıları öldü. Yabanilerle birlikte duvarın güneyine geçtiler. En yakın arkadaşı Sam duvarı terk etti. Duvar'ın gözcüleri tarafından ihanete uğradı ve öldürüldü.

3. Brandon Stark

3. Brandon Stark

Ata binmeyi, tırmanmayı, koşmayı çok seven Bran pencereden atıldı, sakat kaldı. Babası öldürüldü, abisi savaşa gitti ve küçük yaşında Kıştepesi Lordu oldu. Kıştepesi, üvey abisi Theon tarafından işgal edildi. Babasının dostu ve destekçisi Sör Rodrik gözünün önünde öldürüldü. Rickon, Osha ve Hodor'la birlikte Üstat Luwin'in de yardımıyla Kıştepesi'nden kaçtı. Jojen'le tanıştı ve uzun zamandır rüyasına giren üç gözlü kuzgunu aramaya başladı. Jon Snow'a defalarca kez yakınlaşsa da yanına gitmemesi gerektiği için gidemedi. Kardeşinden ayrılmak zorunda kaldı. Üç gözlü kuzgunu bulduğu sırada saldırıya uğradı ve Jojen öldü.

Hepsinin yanında en kötüsü giderek Esra Dermancıoğlu'na benziyor oluşu

4. Catelyn Stark

4. Catelyn Stark

Kocası öldü. Oğlu lord oldu. Kızlarını aylarca göremedi. Oğlu savaş açtı. Oğluyla beraber gitti. Kıştepesi işgal edildi ve iki oğlunun öldürüldüğünü duydu. Kızına kavuşma umuduyla oğlunun esiri Jaime Lannister'i serbest bıraktı. Oğlu tarafından esir muamelesi gördü odaya kapatıldı. Oğlu bir kızla tanıştı evlendi. Abisinin düğününde oğlu ve gelini gözünün önünde öldürüldü. Sonra da kendisi öldürüldü.

5. Sansa Stark

5. Sansa Stark

Kralın oğlu Joffrey'e aşık oldu. Evlenme umuduyla babası ve kardeşiyle birlikte Kralın Şehri'ne gitti. Joffrey ona çok kötü davrandı. Kral ölünce yerine Joffrey geçti ve gözünün önünde babasını öldürttü. Sonra babasının ve dadısının kellesine bakmaya zorlandı. Kız kardeşi kayboldu. Joffrey başkasıyla evlenme kararı aldı. Sansa'da Joffrey'nin cüce dayısı Tyrion'la evlendirildi. Joffrey düğünü sırasında zehirlenerek öldü. Sansa Lord Baelish'le kaçtı. Lord Baelish onu teyzesinin yanına götürdü. Lord Baelish ve teyzesi evlendi. Bir gün Lord Baelish Sansa'yı öptü ve teyzesi bunu gördü. Sansa teyzesi tarafından öldürülmek istendi. Lord Baelish, teyzesini öldürdü. Lord Baelish, Sansa'yı Kıştepesi'ne götürdü ve orada abisi ve annesinin katiliyle kaldı. Abisi ve annesini öldüren adamın oğluyla evlenmek zorunda kaldı. Starkların eski dostlarından biri Sansa'ya kulenin üstüne bir mum dikerse ona yardım edebileceğini söyledi. Sansa mumu dikmesi için Theon'a verdi. Theon, Sansa'ya ihanet etti ve Sansa'ya yardım etmek isteyen kadın öldü. Kocası savaşa gitti. Kocası yokken kaçmak isteyen Sansa, kocasının sevgilisi tarafından yakalandı. Theon'un yardımıyla kurtuldu ve Theon'la Kıştepesi'nin duvarlarından atladılar. Akıbeti bilinmiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Arya Stark

6. Arya Stark

Kurdu Joffrey'e saldırınca onu salmak zorunda kaldı. Tazı tarafından arkadaşı öldürüldü. Babasıyla birlikte Kralın Şehri'ne gitti. Burada Syrio Forel'den 'dans' dersi aldı ama babasının zindana atılmasından sonra Syrio Forel öldürüldü. Babasının öldürülmesine şahit oldu. Yoren'le birlikte Duvar'a doğru yola çıktı. Yoren öldürüldü. Arya Harrenhal'da esir oldu. Tywin Lannister, Arya'yı hizmetine aldı. Harrenhal'dan Jaqen sayesinde kaçtı. Arkadaşlarından ayrıldı. Tazı tarafından fidye için esir alındı. Tam annesine kavuşacaktı ki annesi ve abisi Walder Frey tarafından öldürtüldü. Sonra tazı onu teyzesine götürdü. Teyzesinin kalesine vardıklarında teyzesinin de öldüğünü öğrendi. Tazı'yla oradan da ayrıldı ve Brienne Tarth'la karşılaştı. Brienne ve Tazı dövüştü Brienne kazandı ve Arya'yı almak istedi. Arya saklandı. Arya ağır yaralı olan Tazı'nın parasını çaldı ve oradan kaçtı. Arya limanda Braavos'lu bir şövalye ile tanışıp Braavos'a gitti. Yüz değiştirmeyi öğrendi ve bu şekilde Meryn Trant'ı öldürdü. Bu sebeple Jaqen H'ghar tarafından cezalandırıldı ve kör oldu.

7. Theon Greyjoy

7. Theon Greyjoy

Babası savaşta yenilince babası tarafından Starklara verildi. Onların arasında büyüdü. Ned Stark öldükten sonra Robb'a destek verdi. Robb tarafından Balon Greyjoy'a anlaşma için gönderildi ama babasının kışkırtmalarıyla Robb'a ihanet etti ve Kıştepesi'ni işgal etti. Kısa süre sonra Ramsay Bolton'un esiri oldu ve türlü işkenceler gördü. En kötüsü ise oyuncağını kaybetmesi oldu. Bu olaydan sonra ölü gibi yaşayan Theon en son Sansa ile birlikte duvardan atladı.

8. Tyrion Lannister

8. Tyrion Lannister

Doğduğu gün annesi öldü. Hayatı boyunca 'Küçük Şeytan' 'Cüce' şeklinde dışlandı, itildi, kakıldı. Babası tarafından öldürülmek istendi. Babası ve ablası defalarca ondan nefret ettiğini söyledi. Jon Arryn ve Ned Stark'ı öldürme suçundan Tully kalesinde yargılandı ama Bronn sayesinde kurtuldu. Tully kalesinden dönerken Yabanilerin saldırısına uğradı. Starklar ve Lannisterler arasındaki savaşın başında kendi adamları tarafından ezildi ve yaralandı. Kralın Şehri'ne geri döndü ve 'Kralın Eli' oldu. Karasu Savaşı'nda savaşın kaderini değiştirdi ama ablasının adamı tarafından yaralandı. Babasının gelmesi ile Kralın Eli görevinden atıldı. Yeğeni Joffrey tarafından düğünde hizmetçi olarak davranıldı. Joffrey ölünce cinayetle suçlandı ve zindana atıldı. Yargılanması sırasında sevgilisi Shae tarafından ihanete uğradı ve dövüşerek yargılanma talep etti. Onun için dövüşecek kimseyi bulamadı. Umudunu yitirmişken Oberyn Martell dövüşmeyi kabul etti. Oberyn Martell, rakibi 'Dağ'ı yenmesine rağmen onu öldürmedi ve Dağ tarafından öldürüldü. Tyrion daha sonra idam edilmek üzere tekrar zindana gönderildi. Abisi Jaime ve Lord Varys'in yardımıyla zindandan kaçtı. Kaçarken öldürmek amacıyla babasının odasına gitti ve Shae'yi onun yatağında gördü. Shae'yi ve Tywin Lannister'i öldürüp Varys'le birlikte Khaleesi'ye destek vermek için Kralın Şehri'nden kaçtı. Yolculuk sırasında Jorah Mormont tarafından esir alındı ve Khaleesi'ye sunuldu. Khaleesi'nin adamı oldu.

9. Sandor Clegane

9. Sandor Clegane

Küçükken abisi tarafından yüzü yakıldı. Kral Robert Baratheon'un adamı oldu ve bir eğlence sırasında abisiyle dövüştü. Joffrey kral olunca onun adamı oldu. Karasu Savaşı'nda ateş korkusu yüzünden Kralın Şehri'nden ayrıldı. Arya Stark'ı esir aldı ve fidye için satmaya karar verdi. Arya'yı annesi ve abisinin yanına götürdüğü sırada ikisininde öldüğünü öğrendi ve oradan kaçtı. Teyzesinin yanına götürdüğünde onunda yeni öldüğünü öğrendi. Bir yerde kamp yaparlarken Brienne Tarth'la karşılaştı ve ağır yaralandı. Onu öldürmesi için Arya'ya yalvardı ama Arya onun parasını çalıp kaçtı.

10. Jorah Mormont

10. Jorah Mormont

Parasız kalınca köle ticareti yapmak zorunda kaldı. Fark edilince kaçıp Khalessi'nin adamı oldu. Khalessi'ye aşık oldu. Khalessi daha sonra onun Baratheonların ajanı olduğunu öğrendi. Jorah eskiden ajan olduğunu ama sonra bu işi bırakıp onu desteklediğini itiraf etti. Khalesii tarafından sürgün edildi. Khalessi'ye kendini affettirmek için Tyrion'u esir aldı. Tyrion'u Khalessi'ye götürürken Valyria'da saldırıya uğradı ve Gri Hastalığa yakalandı. Khalessi'ye Tyrion'u teslim etti ama tekrar sürgün edildi. Khalessi'nin huzurunda bir dövüşe katıldı ve Khalessi'nin hayatını kurtardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Oberyn Martell

11. Oberyn Martell

Ablası, Dağ tarafından öldürüldü. Joffrey'nin düğünü için Kralın Şehri'ne geldi ve intikam almak için Tyrion adına Dağ'la dövüştü. Dövüş sırasında Dağ'ı ağır yaraladı. Ama onu öldürmek için fazla oyalandı ve Dağ tarafından kafası patlatılarak öldürüldü.

12. Shireen Baratheon

12. Shireen Baratheon

Çok küçükken gri hastalığa yakalandı ve yüzünde çirkin bir iz oluştu. Bu iz sebebiyle annesi tarafından sevilmedi. Stannis'in taht savaşı sırasında Leydi Melissandre'nin kışkırtmasıyla güç vermesi için babası tarafından diri diri yakılarak öldürüldü.

13. Daenerys Targaryen

13. Daenerys Targaryen

Abisi tarafından ordu uğruna Khal Drogo'ya satıldı. Daha sonra Khalessi'nin gözü önünde abisi öldürüldü. Khalessi, Khal Drogo'yu çok seviyordu, hamile kaldı. Doğurmasına az zaman kala Khal Drogo yaralandı ve yara iltihaplanınca öldü. Khalessi kan büyüsü yaptırdı ama işe yaramadı. Bebeği doğurdu ama bebek yaşamadı. Tecavüzedilmek, öldürülmek istendi. Ejderhalarıyla birlikte Qarth'a gitti. Burada adamları öldürüldü ve Khalesii ejderhalarıyla birlikte esir alındı. Kısa sürede kurtuldu ve bir ordu topladı Meeren Kraliçesi oldu. binlerce köleyi azat etti. Meeren'de Harpiyanın Oğulları isimli tarikatla uğraştı ve sadık adamı Barristan Selmy öldürüldü. Dövüş çukurlarındaki dövüşü izlerken Harpiyanın Oğulları'nın saldırısına uğradı ama Drogon'un gelmesiyle kurtuldu. Drogon ile birlikte kaçtı ama etrafı bir Khalasar tarafından sarıldı.

14. Cersei Lannister

14. Cersei Lannister

Kocası tarafından defalarca kez aldatıldı. Oğlu düğünü sırasında zehirlendi ve kollarında öldü. Güç verdiği Yüce Rahip tarafından günahları sebebiyle cezalandırıldı ve zindana atıldı. Günlerce aç ve susuz kaldı. Suçlarını itiraf etti ve saçları kesilip çırılçıplak bir şekilde şehri turladıktan sonra bağışlandı.

15. Jaime Lannister

15. Jaime Lannister

Kocası tarafından defalarca kez aldatıldı. Oğlu düğünü sırasında zehirlendi ve kollarında öldü. Güç verdiği Yüce Rahip tarafından günahları sebebiyle cezalandırıldı ve zindana atıldı. Günlerce aç ve susuz kaldı. Suçlarını itiraf etti ve saçları kesilip çırılçıplak bir şekilde şehri turladıktan sonra bağışlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Robb Stark

16. Robb Stark

Babası öldükten ve bağımsızlığını ilan ettikten sonra 'Kuzeydeki Kral' oldu. Lannister'lara verdiği mücadeleler sırasında üvey kardeşi Theon'un ihanetine uğradı. Aynı zamanda adamı Rickard Karstark ona ihanet etti. Talisa ile evlendi. Dayısının düğünü sırasında hamile karısı öldürüldü ardından kendisi ve annesi de öldü.

Bonus:Hodor

Bonus:Hodor

Hodor hodor hodor. Hodor hodor Hodor Hodor, Hodor hodor hodor. Hodor, hodor hodor hodor. Hodor Hodor. Hodor hodor hodor hodor hodor. Hodor, Hodor. Hodor hodor hodor. Hodor hodor Hodor Hodor, Hodor hodor hodor Hodor hodor hodor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
72
31
13
9
7
6