Görüş Bildir
Haberler
15 Aralık Altın Fiyatları! Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

15 Aralık Altın Fiyatları! Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

Buse
15.12.2020 - 11:15

Haftanın ikinci işlem gününde altın fiyatları alıcı tarafından ilgiyle takip ediliyor. Bin 900 dolar seviyelerinden bin 850 dolarlara gerileyen ons altın, ardından bin 800 dolara kadar çekilmişti. Fed Başkanı'nın konuşmasının ardından sert bir şekilde dalgalanan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışa oranla hareketlenmeye devam ediyor. Aşı haberleri ve ABD ile olan yaptırım gelişmeleri de önemli yer tutuyor. Geçtiğimiz haftayı da dalgalı bir grafiğiyle bitiren altın fiyatlarında son durum merak ediliyor. Peki 15 Aralık altın fiyatlarındaki son durum ne işte detaylar...

Güncel Altın Fiyatları

Güncel Altın Fiyatları

Kovid-19 salgını sürecinde yatırımcısının tercihleri arasında olan altın, aşı haberleri ve Merkez Bankası faiz artırımı kararı sonrasında düşüşe geçmişti. Geçtiğimiz haftayı dalgalı düşüş grafiğiyle bitiren altın fiyatlarında son durum merak ediliyor. 

Diğer bir yandan ise ABD Ankara’nın 2019 yılında satın aldığı Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi nedeniyle Türkiye’nin savunma sanayisini hedef alan ve uzun süredir beklenen yaptırımlarını dün akşam açıkladı. Yaptırımlara göre SSB’nin ABD’li finans kuruluşlarından aldığı krediler sınırlanacak, Demir ve üç SSB yetkilisine vize sınırlaması getirilecek ve mal varlıkları dondurulacak. Peki bu gelişmelerden sonra kurların durumu ne ? Altına fiyatlarındaki grafik ne olacak merak ediliyor.İşte 15 Aralık saat 11 itibariyle güncel altın fiyatları...

Gram altın: 465 Lira

Çeyrek altın: 755 Lira

Cumhuriyet altını: 3.016 Lira

Altın ONS fiyatı: 1.842 Lira

Altın fiyatları yükselir mi, düşer mi ?

Altın fiyatları yükselir mi, düşer mi ?

Analistler, yeni tip Kovid-19 salgınında ikinci dalga endişelerinin altının ons fiyatını son 8 yılın en yüksek seviyelerinde tutmaya devam ettiğini söyledi. Altın fiyatlarındaki yükseliş, Fed’in genişlemeci para politikası sürdüğü müddetçe devam edeceğini belirten analistler altın fiyatlarının önümüzdeki 6-9 ay içerisinde ons başına 2.000 doların üzerine çıkabileceğini vurguluyor.

Aralık ayının sonlarına doğru yükseliş trendinde olabileceği düşünülüyor. Aralık ayında gelecek haberlere göre de altın fiyatlarının şekil alabileceği güçlü değerlendirmeler arasında. Bir başka uzmana göre ise, kurun frenleyici etkisinden dolayı gram altında 500 TL’leri görmemiz erken dönemde olmayabilir.

Uzmanlar piyasalarda gelen bir durgunluk söz konusu olduğunu ve 16 Aralık ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısıyla birlikte piyasada hareketlilik olabileceğini belirtiyor.

Diğer Yandan ABD'nin Türkiye'ye Uygulayacağı Yaptırımlar Gündemde.

Diğer Yandan ABD'nin Türkiye'ye Uygulayacağı Yaptırımlar Gündemde.

Yaptırım listesinde Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in yanı sıra, Savunma Sanayii Başkanlığı Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığı Grup Müdürü Mustafa Alper Deniz, Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığı Serhat Gençoğlu ile Savunma Sanayii Başkanlığı Başkan Yardımcısı Faruk Yiğit de yer aldı.

Yaptırım listesindeki kişilerin ABD'deki mal varlıklarının dondurulacağı ve vize kısıtlamaları getirileceği kaydedildi.

İlk defa bir NATO ülkesine karşı uygulanan CAATSA yaptırımlarının Avrupa savunma tedarik zincirinde içinde bulunan Türk savunma şirketlerine ne etkisi olacağı ise henüz bilinmiyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın