Görüş Bildir
Haberler
148 Yıllık Çiçekçi Aile Soyadlarını Kullandıkları İçin 253 Bin TL Tazminat Ödeyecek

148 Yıllık Çiçekçi Aile Soyadlarını Kullandıkları İçin 253 Bin TL Tazminat Ödeyecek

Ünlü çiçekçi Sabuncakis'in varisi Evi Sabuncakis, ‘sabuncakis' uzantılı siteden satış yaparak ‘haksız kazanç sağladığı' için Sabaş Çiçekçilik'e 253 bin TL tazminat ödeyecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabaş Çiçekçilik AŞ., ortak marka kullanım hakkına sahip olduğu Sabuncakis Ailesi'nin 4. kuşak torunu Evi Sabuncaki'ye 'sabuncakis' uzantılı siteden satış yaparak 'haksız kazanç sağladığı' iddiasıyla dava açtı.

Akşam'dan Neslihan Keskin'in haberine göre mahkeme, Sabaş Çiçekçilik'i haklı bularak, Sabuncaki'yi 253 bin lira tazminata hükmetti.

Markanın elinden zorla alındığını söyledi

Markanın elinden zorla alındığını söyledi

Karara itiraz eden Sabuncaki, sahte imzayla 'Sabuncakis' markasının elinden alınmaya çalışıldığını öne sürdü.

Evi Sabuncaki'nin avukatı Ceren Gündüz, 'Mahkeme, hatalı bir değerlendirme ile müvekkilim aleyhine karar vermiştir. Sunulan sözleşme sahtedir. Müvekkilim haciz tehdidi ile karşı karşıya kalmıştır. Bu karara itiraz ederek davayı, İstinaf Mahkemesi'ne taşıdık' dedi.

Atatürk'ün cenaze çicekleri onlardan

Atatürk'ün cenaze çicekleri onlardan

Evi Sabuncaki'nin babası İstirati Sabuncakis tarafından 1874 tarihinde kurulan Sabuncakis Çiçekçilik, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde çiçekçilik alanında çelenk yapan ilk şirket olarak faaliyet gösterdi.

Sabuncakis Ailesi'nin, Atatürk'ün cenazesindeki çelenkler ile Anıtkabir'deki tüm anmalarda da imzası bulunuyor. Günümüzde 'Sabuncakis' adında 15 çiçekçi dükkanı bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
9
6
5
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın