Görüş Bildir
Haberler
14 Adımda "Eau de Toilette" Ne Anlama Geldiğini Öğrenelim

14 Adımda "Eau de Toilette" Ne Anlama Geldiğini Öğrenelim

Şeboş
22.03.2016 - 13:49

Anlamı tuvalet suyudur. Avrupa'da makyajın ve parfümün kaynağı nereden çıkmıştır bilir misiniz? Fransa...Soluk benizli diye anlatılan Avrupa halkının yüzünü renklendirmek hatta yüksek sosyeteye ait olduğunu belli edecek kırmızı ruj süren İtalyanları ayırt etmek için değil tabii ki, pislikten...

Avrupa’da asillerin saray bahçesinde semsiye ile dolaşmalarının en önemli sebebi, pencereden hizmetçilerin boşalttiği pisliklerin üzerlerine gelmemesi içindi, çünkü bir tuvalet kültürleri yoktu ve temizlenemesek de güzel kokalım düşüncesiyle parfümü icat etmişlerdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

#1

#1

Banyo yapmak Ortaçağ Avrupa'sında yasaktı hatta zararlı olabileceği anlatılıyordu, yıkanınca açılan gözeneklerden hastalık bulaşacağı gerçeğine herkes inandırılmıştı.

#2

#2

14. yüzyılda sadece kalbur üstü sayıldığı için zengin  Tudors'un  kendi odasında banyosu vardı, sahip olunan en lüks ayrıntıdır o devirde.

#3

#3

16. yüzyılın ortalarına doğru halk tamamen banyo yapmayı unutmuştur, sadece el, yüz, ağızlarını yıkanmaktadır. Banyo yapan çok elit bir kesim kalmıştır. Örneğin, İspanya kraliçesi 1. Isabel ömrü boyunca 2 kez yıkanmıştır; doğduğunda ve evlendiğinde.

#4

#4

O zamanlar Avrupa saraylarının nasıl koktuğunu siz tahmin edin. Kokuyu bastırmak için aromalı bitkiler ve parfümler kullanılıyordu. Şimdi Fransa’nın özellikle Paris’in parfüm sektöründe nasıl bir numara olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek.

#5

#5

Yıkanmayan ciltler sarı neredeyse yeşil  renk almaya başlamıştı ve bizim kültürümüzde aktar diye bildiğimiz bitkisel çözümlerin  bulunması için kraliyetin emri ile ortaya çıkan kapatıcılar ve pudra da tarihe geçmiş oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

#6

#6

Yunanlılar, parfümü olağanüstü miktarda kullanan ve vücudun her bölümü için hijyen sağladığına inandıkları için farklı her bölge için  kokular kullanırlardı, o yıllar da şişeleriyle de dikkat çekerdi.

#7

#7

Kişisel zevk için parfüm kullanan ile medeniyet Mısırlılardır, aynı zamanda din adamları için ayrılmış ve dini amaçlı olarak kullanmışlar. Mısır Firavunlarının mezarlarından parfüm şişeleri çıkmıştır, çünkü mumyaladıkları ölülerine parfüm ve çeşitli aromalar dökerlerdi.

#8

#8
eatlovesavor.com

17.yüzyılda büyük başarı sağlamıştır, parfümlü eldivenler Fransa'da popüler olmuş ve 1656 yılında eldiven ve parfüm üreticileri loca kurmuşlardır.

#9

#9

Romalılar hayatın lüks bir parçası olarak kullanırlardı parfümü. Parfümün tadını çıkartan, zevk için kullanan ilk medeniyettir.

#10

#10

17. ve 18. yüzyıllarda, parfüm endüstrisi oldukça gelişti. Özellikle Fransa'nın Grasse bölgesi parfüm endüstrisinin merkezi haline geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

#11

#11

Macarlar alkollü ilk modern parfümü tanıttı, Macaristan Kraliçesi Elizabeth emriyle karışımlı kokulu yağlar yapılmıştır. Parfüm şişelerinin görseline çok önem verirlerdi, hatta küçük şişeleri aksesuar amaçlı boyunlarında taşırlardı.

#12

#12

18. yüzyılda Eau de Cologne icadı ile parfümeride devrimci bir ilerleme görüldü. Biberiye, portakal çiçeği esansı, bergamot ve limon, bu ferahlatıcı harmanı farklı şekillerde bir çok yerde kullanılmışlardır. Hatta bir şişe şarap ile karıştırılır, banyo suyuna karıştırıp yıkanmak, gargara yapmak bunun gibi.

#13

#13

Fransa'da Luvre Müzesi'nde Osmanlı koku arşivi bulunmaktadır. Tuvalet kültürü Roma İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu sayesinde Avrupa’da yer bulmuştur, (Ala Turca) tuvalet anlayışının Batı ile kıyaslanmayacak derecede illeri de olduğunu söylerler. Osmanlı imparatorluğu sahip olduğu kültür ve yaşam tarzı ile Avrupa için örnek bir devletti.

#14

#14

Eski bir markanın dediği gibi 'Bakımlı cilt güzeldir' mis kalın, temiz kalın....

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
15
9
3
3
2
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

şimdi ben tuvalet suyu mu sıkıyorum üstüme ıyy :/