Görüş Bildir
Haberler
13 Yaşındaki Oğlu 4 Yaşındaki Kızını Öldürdü: Charity Lee Bir 'Sosyopat'ın Annesi Olmanın Ne Demek Olduğunu Anlatıyor

etiket 13 Yaşındaki Oğlu 4 Yaşındaki Kızını Öldürdü: Charity Lee Bir 'Sosyopat'ın Annesi Olmanın Ne Demek Olduğunu Anlatıyor

ozcanmine
12.10.2018 - 17:55

Charity Lee, altı yaşındayken annesi, babasını Teksas'ta yaşadığı evlerinde vurup, öldürmüş daha sonra da beraat etmişti. Genç kızlık zamanlarında başarılı bir öğrenci ve sporcu olan Charity, daha sonraları psikolojik sorunlarından dolayı uyuşturucu bağımlısı oldu. Aradan yıllar geçip iki çocuk sahibi olduğunda ise, oğlu Paris 13 yaşındayken 4 yaşındaki kardeşi Elle'yi soğukkanlılıkla öldürdü. Paris'in kardeşini öldürmesinden dolayı hiçbir pişmanlık duymaması ve his beslememesi üzerine 'sosyopat' olduğu ortaya çıktı. 

"Kendimi bildim bileli insanların neyi, neden yaptıkları beni çok etkilemişti. İnsanları neyin harekete geçirdiğini bulmayı seviyordum."

"Kendimi bildim bileli insanların neyi, neden yaptıkları beni çok etkilemişti. İnsanları neyin harekete geçirdiğini bulmayı seviyordum."

Charity 18 yaşına geldiğinde yardım istedi ve uyuşturucuyu bıraktı. Üniversitede İnsan Ekolojisi üzerine eğitim alan Charity, insanların çevrelerine verdikleri tepkileri araştırdı. İnsanların hareketlerinin bir nedeni olduğuna inanan Charity, bunun sebeplerini araştırmaya başladı.

Uyuşturucuyu bırakan ve kendine 3 aylık süre tanıyan Charity bu durumu, 'Bunun biraz ergen düşünce biçimi olduğunu biliyorum, ama üç aya kadar mutlu olamazsam, bu hayatı artık yaşamamam gerektiğini düşündüm' şeklinde açıklarken 3 ayın sonunda hamile olduğunu öğrendi. Oğlunu dünyaya getiren Charity, ona Yunan Prensi Paris'in adını verdi.

"En büyük farkları Paris içine kapanık ve utangaçken, Ella, dışa dönük ve iddialıydı."

"En büyük farkları Paris içine kapanık ve utangaçken, Ella, dışa dönük ve iddialıydı."

Kendini oğluna adayan Charity, hayatın oğlundan sonra daha iyiye gittiğini belirtirken, 'Her şey değişti' diyordu. Aradan geçen 9 yıl sonra yeniden hamile kalan Charity, kızı Ella'yı dünyaya getirdi. İki kardeşin birbirini çok sevdiğini söyleyen Charity, kaygılanacak bir durumun görünmediğini de belirtiyor.

"Ne olacak, erkek çocukları böyle şeyler yapar."

"Ne olacak, erkek çocukları böyle şeyler yapar."

BBC Türkçe'nin haberine göre, Charity, oğlu için o zamana kadar hiç kaygılanmadığını söylerken geriye dönüp baktığında ise kendine 'Ne olacak, erkek çocukları böyle şeyler yapar' dediğini de itiraf ediyor.

Uyuşturucuyu bırakmasına rağmen içinden gelen bağımlılık boyunduruğuna baş kaldıramadığını söyleyen Charity, Paris 12, Ella ise 3 yaşındayken altı ay boyunca kokain kullanmaya devam ettiğini belirtiyor. 

Charity'nin bu dönemlerinde Paris kardeşine bakmayı görev edinmiş ve annesine uyuşturucu kullandığından dolayı kızgın olduğunu belirtmişti. Charity ise, oğluna annesinin de 'hata' yapabileceğini anlatamadığını söylüyor.

Diğer çocuklara benziyor gibi görünse de bazen aşırı tepki veriyordu.

Diğer çocuklara benziyor gibi görünse de bazen aşırı tepki veriyordu.

Chariy, oğlunun farklı davranmaya başladığını annesinin çiftliğine gittiklerinde fark ettiğini söylüyor. Paris ve Ella'nın bir akrabalarının kızıyla oynadığını söyleyen Charity, bir anda saçma bir tartışmanın başladığını ve kendisinin çocukları sakinleştirmeye çalıştırdığı sırada Paris'in mutfaktan bir bıçak alıp koştuğunu gördüğünü söylüyor. 

Charity, yaklaştığı anda kendisine zarar vereceğini söylemesinin üzerine Paris'i doktora götürmüş ve Paris bir haftadan fazla bir süre hastanede yattıktan sonra doktorlar Paris'in neyi olduğunu söylemedikleri için o da oğlunu eve götürmüş.

Ella'yı öldürenin Paris olduğunu söylediler

Ella'yı öldürenin Paris olduğunu söylediler

Charity 2005 yılında yeniden uyuşturucuyu bıraktıktan sonra, okula dönmüş ve yarı zamanlı garsonluk yapmaya başlamıştı. Bir gün işe gitmeden önce evdeki ortamın gergin olduğunu söyleyen Charity, bebek bakıcısı eve geldiğinde çocuklarıyla vedalaşırken kızının sürekli kendisine sarıldığını söylüyor. Oğlu Paris'e sarıldığı sırada 'Seni seviyorum biliyorsun. Bundan çok daha kötülerini atlattık ve bunu da atlatacağız' dediğini belirtiyor. 

Charity o günü anlatırken, 'Geceyarısından biraz sonra, restoranı kapatırken, polis kapıya geldi ve 'Charity seninle konuşmamız gerek. Kızının başına bir şey geldi' dediklerini belirtiyor. 'Nerede o? Ona gitmeme izin vermelisiniz' dediğini söyleyen Charity'ye daha sonra polislerden biri 'Ella öldü' diyince Charity, o an 'hayatının sonu' olduğunu düşündüğünü söylüyor. 

Kısa bir süre baygın kaldıktan sonra ayıldığı sırada Paris'in durumunu soran Charity, 'Evet iyi. Bizimle' cevabını aldıktan sonra Ella'yı öldürenin Paris olduğunu söylediler. Charity ise o anda artık hayatının hiçbir anlamı kalmadığını düşündüğünü ifade ediyor.

Dövdü, boğdu ve mutfaktan aldığı bıçakla 17 kez kendi kız kardeşini bıçakladı.

Dövdü, boğdu ve mutfaktan aldığı bıçakla 17 kez kendi kız kardeşini bıçakladı.

Paris'in cinayetin yaşandığı akşam, bebek bakıcısını annesi gelmeden önce eve göndermek için ikna ettiği ortaya çıktı. Önce kardeşinin odasına gidip dövdüğü daha sonra boğduğu ve en sonunda da mutfaktan aldığı bıçakla 17 kez bıçakladığı ortaya çıkarken, Paris'in polisi aramadan önce bir arkadaşını arayıp tüm soğukkanlılığıyla sohbet ettiği öğrenildi. 

İlk yardımı arayan Paris, nasıl suni tenefüs yapacağını anlatan operatöre elinden geldiğini söylese de daha sonra ortaya çıkan bulgularda kardeşini hayata döndürmek için hiç çaba sarf etmediği gözlemlendi.

Kardeşinin içindeki şeytanı öldürmek istemiş.

Kardeşinin içindeki şeytanı öldürmek istemiş.

Paris, polise uyuduğunu ve uyandığında Ella'yı ateşler içinde bir şeytan gibi gördüğünü söylemişti. Fakat Paris, tutuklandıktan sonra değişmeye başladığını gösteren hareketler sergiliyordu. İnternet geçmişinin rahatsız edici olması ve Ella'yı nasıl öldüreceğini planlaması 'şeytan'ı öldürmek için olmadığını kanıtladı. Paris 2007 yılında cinayet nedeniyle 40 yıl hapis cezası aldı.

Charity bir gün hapishane ziyareti sırasında Paris'e onu anlaması için yardım etmesini istediğini söylediğini anlatırken Paris'in hareketlerinin ürkütücü olduğunu söylüyor. 

'Paris konuşmak yerine bana baktı ve kahkaha atmaya başladı. Gerçekten habis bir kahkahaydı. Daha sonra 'ne biliyor musun anne, hepiniz, sen sadece aptaldın' dedi. Tüm bu yıllar boyunca akıllı ve yakışıklı ve sanatçı ruhlu olduğumu düşündünüz... Hepiniz yanılıyordunuz' dedi. Artık Paris değildi.'

Pişmanlık duymuyor, empati yapmıyor ve hissetmiyor. Paris 'sosyopat'.

Pişmanlık duymuyor, empati yapmıyor ve hissetmiyor. Paris 'sosyopat'.

'Anti sosyal kişilik bozukluğu' da olarak bilinen 'sosyopat'lık, neden oluşur henüz bilinmese de durumun meydana gelmesinde hem genetiğin hem de travmatik çocukluk deneyimlerinin rol oynadığı düşünülüyor.

Toplumsal kuralların ve normların dikkate alınmamasının yanı sıra pişmanlık duymamaları en önemli özelliklerinden biri. Duyguları ise yok denecek kadar az hatta sığ...

Paris bir konuşmasında yaşanan olayları annesine anlatırken, 'Anne biliyor musun, içimde bir yerlerde açabileceğim bir çekmece olması gerektiğini biliyorum. Ella'ya yaptığım şey nedeniyle tüm suçluluk duygusunun, pişmanlığın ve üzüntünün orada olması gerekiyor. Ama o çekmeceyi açtığımda, içi boş, hiçbir şey yok. Öylece unuttum' diyor.

Kurduğu vakıfla insanlara yardım eli uzatıyor

Kurduğu vakıfla insanlara yardım eli uzatıyor

Bir sosyopatın annesi olma durumunu 'Paris bir yırtıcı. Tam anlamıyla. Bir köpekbalığı gibi. Ben de bir sörfçüyüm ve bir köpekbalığı bacağımı ısırıp, kopartıyor. Acı çekeceğim ve hayatım asla aynı olmayacak. Ama hayatımın geri kalanında, bir köpekbalığından sırf köpekbalığı olduğu için nefret etmeyeceğim' diye anlayan Charity, ELLA adını verdiği bir vakıf kurmuş. 

Charity, ELLA vakfı'nın şiddet içeren suçların kurbanlarına, akıl hastalıklarından ya da adalet sisteminden etkilenenlere yardım etmeyi amaçladığını söylüyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1153
528
204
51
39
13
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hipergrafi

Bir adam karısını dövdü, kadının tahammülü kalmadı adamı öldürdü, altı yaşındaki kızı buna tanık oldu, yıllar geçti kız büyüdü uyuşturucu bağımlısı bir anne ... Devamını Gör

Hipergrafi

Kesinlikle! Bu konuda sizden daha katı fikirlerim var. Bireylerin devletten müsaade almadan isteselerde çocuk sahibi olamadıkları bir dünyada yaşamak isterd... Devamını Gör

melkid

Bunun neresi ilginç. Madde bağımlısı bir anne, babaları belli olmayan çocuklar, küçük yaşta sırtına küçük bir kızın sorumluluğu verilen bir çocuk ve hala sur... Devamını Gör

Drn d.

Kadının annesi babasını öldürmüş, bu psikolojiyle büyümüş, uyuşturucu kullanmış, çocukları biliyor! Kimbilir neler yaşandı, nasıl davrandı bu kadın çocukları... Devamını Gör

menemen

sosyopatlar maalesef olağanüstü zeki olabiliyorlar yeni duygusuz vicdansız empati duygusundan yoksun ama manipüle edebilecek kada zeki...