Görüş Bildir
Haberler
Yaz Sıcaklarında Dertlerinize Çare Olacak Lezzetler: 13 Serinletici Dondurma

Yaz Sıcaklarında Dertlerinize Çare Olacak Lezzetler: 13 Serinletici Dondurma

Onedio Yemek
07.07.2018 - 16:10

Sıcak havanın en çekilebilir yanı: Dondurma! Çocuklar gibi şen olacağınız enfes dondurma tarifleri burada!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dondurmalı Sandviç Kurabiye

1 SB erimiş tereyağı

1,25 SB esmer şeker

3/4 SB şeker

2,5 SB un

3/4 TK tuz

1 TK karbonat

2 yumurta

2 TK vanilya

2 SB damla çikolata

12 top dondurma

Un, tuz ve karbonatı karıştırın. Ayrı bir kapta şeker ve erimiş tereyağını iyice çırpın. Sonrasında içerisine birer birer yumurtaları ve vanilyayı ilave edin. Sonrasında kuru malzemeleri ve damla çikolataları ilave edin. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Kurabiyeleri bir dondurma kepçesi ile aralıklı olarak fırın tepsisine dizin ve en az 10 dk en fazla 4 saat buzdolabında bekletin. Sonrasında 10-14 dk pişirin. Soğuduktan sonra arasına dondurma koyarak sandviç yapın. Sandviçleri erimiş çikolata, damla çikolata ve renkli şekerlemelere bulayarak servis edin.

Cheesecake Dondurma

1 paket krem peynir

1/4 SB bal

1 SB süt

Bir tutam tuz

1 SB ahududu 1/2 SB çilek 1/2 SB böğürtlen

4 adet bisküvi

Krem peynir, süt ve balı pürüzsüz olana kadar çırpın. Sonrasında içine bisküvi kırıntısı ve meyveleri ekleyip karıştırın. Karışımı dondurma kalıplarına ya da kağıt bardaklara koyup 4-6 saat dondurun.

Salepten Dondurma

2,5 SB süt

1 SB krema

1 SB salep

2-3 YK kakao

3-5 YK şeker

Çikolata

Fıstık

Fındık

Bisküvi

Süt, krema, şekeri bir sos tenceresinde ısıtın. Sonrasında içerisine hazır sıvı salep ekleyip pişirmeye devam edin. Dilerseniz toz salep hazırlayıp onu da kullanabilirsiniz. Bu sırada karışımı ikiye bölün ve bir kısmına kakao ilave edin. Karıştırarak kaynatın. Kaynayan karışımların altını kapatıp soğumaya bırakın. Üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştırın. Sonrasında dondurma kalıplarını yarıya kadar karışımlarla doldurun ve buzluğa atın. En az 3-4 saat kadar dondurup kalan karışımı da üzerine ilave edin ve bir gece dondurun. Servis etmeden önce erimiş çikolataya batırın ve üzerini bisküvi kırıntısı, fıstık ya da fındık ile süsleyin.

Çilekli Dondurma

2 SB krema (soğuk)

1,5 SB kremilla

1 SB çilek

Kremayı iyice köpürene kadar çırpın. Sonrasında içerisine kremilla yı ilave edip çırpmaya devam edin. Son olarak çilekleri ekleyip karıştırın. 1 gece dondurun.

Oreolu Nutellalı Dondurma

2 SB krema

1,5 SB kremilla

8 adet Oreo

1/3 SB Nutella

Kremayı iyice köpürene kadar çırpın. Sonrasında içerisine kremilla yı ilave edip çırpmaya devam edin. İçerisine Nutella ve kırılmış Oreoları ilave edip karıştırın. 1 gece dondurun.

Limonlu Dondurma

2 SB krema

1,5 SB kremilla

2 limonun kabuğu

1 TK limon aroması

Kremayı iyice köpürene kadar çırpın. Sonrasında içerisine kremilla yı ilave edip çırpmaya devam edin. Limon kabuğu ve limon aromasını da ekleyip karıştırın. 1 gece dondurun.

Muzlu Çikolatalı Dondurma

2 SB krema

1,5 SB kremilla

1/3 SB erimiş bitter çikolata

1 SB muz

Kremayı iyice köpürene kadar çırpın. Sonrasında içerisine kremilla yı ilave edip çırpmaya devam edin.İçerisine çikolata ve muz parçalarını ilave edip karıştırın. 1 gece dondurun.

Karpuz Dondurma

3,5 SB karpuz

6 YK bal

1 YK limon suyu

1/2 SB yoğurt

6 adet kivi

1 YK damla çikolata

Karpuz ve limon suyunu blenderdan geçirin. Sonrasında dondurma kalıplarına doldurup içine 1-2 adet damla çikolata koyun ve dondurun. Sonrasında kivi ve 3 YK balı blenderdan geçirin. Yoğurtla da kalan 3 YK balı çırpın. Karpuzlu kısım donunca üzerine yoğurtlu kısımdan koyup tekrar dondurun. Sonrasında kivili kısımdan koyup tekrar dondurun.

Dondurulmuş Muz

4 muz

1 SB damla çikolata ya da normal çikolata

2 YK tereyağı

Bisküvi

Şekerleme

Çikolata

Fındık

Fıstık

Muzları ikiye kesin. Sonrasında dondurma çubuklarına takın ve 2 saat dondurun. Sonrasında çikolatayı benmaride ya da mikrodalgada eritin ve içine tereyağını ekleyin. Donmuş muzları ilk olarak çikolataya sonrasında bisküvi, şekerleme, fındık, fıstığa bulayıp soğutun ve servis edin.

Kırmızı Meyveli Sorbe

1 SB su

1 SB şeker

1 SB çilek

1 SB ahududu

1 SB böğürtlen

1/2 SB limon suyu

Şeker, su, ahududu ve çilekleri kaynatıp süzün ve soğutun. Sonrasında hazırladığınız şurubu blendera koyup üzerine böğürtlen ve limon suyunu ilave edip pürüzsüz olana kadar karıştırın. 12 saat buzlukta dondurup servis edin.

Tropik Meyveli Sorbe

1 SB su

1 SB şeker

1/2 SB limon suyu

1 YK limon kabuğu

1 SB kavun

1 SB kivi

1 SB ananas

Su, şeker, limon suyu ve limon kabuğunu kaynatın sonrasında karışımı soğutup blendera alın diğer meyveleri de içine ilave edip pürüzsüz olana kadar karıştırın ve 12 saat dondurun.

Yaz Meyveli Sorbe

1 SB su

1 SB şeker

1 SB kayısı

1,5 SB şeftali

1,5 SB kiraz

Şeker, su ve kayısıyı iyice kaynayıp süzün ve soğutun. Sonrasında hazırladığınız şurubu ve diğer meyveleri blendera koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın ve 12 saat dondurun.

Serinletici Sorbe

1 SB su

1 SB şeker

2 SB çilek

1,5 SB karpuz

5-10 yaprak nane

1 YK limon kabuğu

1/2 SB limon suyu

Su, şeker, 1 SB çilek, nane, limon suyu ve limon kabuğunu kaynatıp süzün ve soğutun. Sonrasında şurup ve kalan malzemeleri blenderdan geçirip 12 saat dondurun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
15
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyoki

Evde ne meyve varsa yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp blendera atın, biraz da soğuk su ve buz. Afiyet olsun.