Görüş Bildir
Haberler
13 Bin Yıldır Dünyanın Etrafında Döndüğü İddia Edilen Garip Cisim: Black Knight Satellite

13 Bin Yıldır Dünyanın Etrafında Döndüğü İddia Edilen Garip Cisim: Black Knight Satellite

Anıl Göç
08.09.2016 - 13:09

Black Knight Satellite yani Kara Şövalye Uydusu, günümüzde yeryüzünde (ya da gökyüzünde) birçok insanın kafasını karıştıran gizemlerden birisidir. Peki dünyamızın çevresinde 13 bin yıldır dolaştığı iddia edilen ve hatta Mayalar tarafından uzaya yollandığı söylenen bu cisim gerçekten üzerine yüklenen gizemlere sahip midir?

Kaynak: http://www.evrimagaci.org/fotograf/83...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Black Knight Satellite tam olarak nedir?

Black Knight Satellite tam olarak nedir?

Kara Şövalye Uydusu en basit ifadeyle, dünya yörüngesinde döndüğü tespit edilmiş, siyah renkli bir cisimdir. İlk defa 1899 yılında Nicola Tesla'nın bu uydudan sinyaller aldığı belirtilmektedir. 1954 yılına gelindiğinde ise gazeteler, ABD Hava Kuvvetleri tarafından dünya çevresinde dönen iki cismin tespit edildiğini yazıyordu.

Koyu cisim keşfediliyor

Koyu cisim keşfediliyor

1960'lara gelindiğinde ABD ve Sovyetler uzayın derinliklerine hakim değillerse de, dünyamızın çevresine uydular yerleştirecek kabiliyete erişmişlerdi. İlk defa 11 Şubat 1960 tarihinde, ABD donanmasının radarına koyu bir cisim takıldı. Bu cismin, dünya çevresinde dolaşan ne Sovyet ne de ABD araçlarından biri olmadığı söylendi. Fakat bu tanımlanamayan cisim, 20 Kasım 1959 tarihinde fırlatılan ve kaybolan Discoverer VIII kapsülü olabilirdi.

İlk kez görüntüleniyor!

İlk kez görüntüleniyor!

1998 yılında Endeavor STS-88 adlı uzay mekiği, Kara Şövalye Uydusu namıyla anılan gizemli cismin ilk fotoğraflarını çekti. Bu yüksek çözünürlükteki fotoğraflar NASA'nın sitesinde yayınlandıysa da kısa süre sonra buradan kaldırıldı.

Duncan Lunan'ın araştırmaları

Duncan Lunan'ın araştırmaları

1973 yılında bir İskoç araştırmacı Duncan Lunan bu konu hakkında incelemelerde bulundu. Uzay ve astronomi konularına çoktan beri ilgisi olan Lunan, Kara Şövalye Uydusunun Epsilon Boötis adlı bir yıldızdan Dünya üzerine mesaj gönderdiğini iddia etti. Hatta uydunun yaklaşık 13 bin yıldır bu faaliyeti gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

NASA bu konu hakkında ne söylüyor?

NASA bu konu hakkında ne söylüyor?

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, Kara Şövalye Uydusu ile ilgili yazılıp çizilenleri pek ciddiye almadı, bu gizemli cismin basit bir uzay çöpü olduğunu ve abartılmaması gerektiğini açıkladılar. NASA'ya göre bu mesele hakkında yazılanlar, bilim kurgu yazarlarının uydurduğu gerçekle alakası olmayan hayal ürünleriydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Efsane mi Gerçek mi?

Efsane mi Gerçek mi?

Gerçekten de 1998 yılında bu siyah renkli cismin fotoğrafı çekilene kadar, uzaya birçok mekik, kapsül veya uzay aracı yollanmıştı. Dolayısıyla NASA'nın açıklamasında belirttiği gibi, Kara Şövalye Uydusunun onlarca araçtan birinin parçası olma ihtimali kulağa çok mantıklı gelmektedir.

Diğer yandan Nicola Tesla gerçekten uzaydan birtakım sinyaller aldığını beyan etmiştir. Fakat bu sinyallerin Kara Şövalye Uydusundan alınmış olabileceği ihtimali, tahminden öte bir kanıtla somut hale getirilmemiştir. Netice itibarıyla Kara Şövalye Uydusunun 13.000 yıllık bir gizem olduğuna inanıp inanmamak tamamen öznel bir karar meselesidir. Ancak bilim, kesin ve net bir şekilde bu gizemli olayı da açıklamaktadır.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
286
259
62
39
19
18
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sodalıAyran

Tesla dediyse doğrudur. Adam 2000 yıl önce falan doğmuş olsa peygamber diye adının önüne hazreti eklerdik. Tabi bir başka Tesla efsanesi de olabilir bu orası... Devamını Gör

Fatih Selamet

amma cok konustun he ayrıca sodalı ayranı severım hamamdan sonra tuzla super gıdıyor reıs

Furkan Yılmaz

Onedio editörü bir şeyi yazmışsın sırf çektiğin ilgi kaybolmasın diye olaya getirilen son noktayı ve komik olan gerçeği söylememişsin. Uluslararası uzay üssü... Devamını Gör

Mabada

"İlk kez görüntüleniyor" başlığı altındaki resmin ne kadar uydurma olduğu net ortada :D Dünyadan o kadar uzakta olan bir cismi bu kadar yakındaymış gibi çekm... Devamını Gör