Görüş Bildir
Haberler
12 Yaşındaki Çocuk Asılı Bulunmuştu: Türkiye'nin Konuştuğu O Kaçak Medrese Kapatıldı

12 Yaşındaki Çocuk Asılı Bulunmuştu: Türkiye'nin Konuştuğu O Kaçak Medrese Kapatıldı

Şanlıurfa'da ahırda asılı bulunan 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak'ın eğitim gördüğü kaçak medrese kapatıldı. Medresede görevli imam açığa alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5 gündür kayıp olan Abdulbaki’nin cansız bedeni önceki gün gönderildiği Kuran kursunun yanındaki ahırda asılı halde bulunmuştu.

5 gündür kayıp olan Abdulbaki’nin cansız bedeni önceki gün gönderildiği Kuran kursunun yanındaki ahırda asılı halde bulunmuştu.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yaşayan Abdulbaki Dakak, bir yıl önce ailesi tarafından Eyyübiye ilçesine bağlı Beşat Köyü'ndeki yatılı Kuran kursuna gönderildi.

Kursun, Diyanet İşleri Başkanlığı'na kayıtlı olarak faaliyeti bulunmadığı ve resmiyeti olmadığı belirtildi. Bir yıldır burada eğitimini sürdüren çocuk, geçen hafta evine döndü. Dakak, Kuran kursuna gitmek istemediğini söyledi. Ancak aile kabul etmedi.

Pazartesi tekrardan Kuran kursuna giden çocuk ortadan kayboldu. Abdulbaki çevre köylere de bilgi verilerek her yerde arandı, ancak ulaşılamadı. 5 gündür kayıp olan Abdulbaki’nin cansız bedeni önceki gün gönderildiği Kuran kursunun yanındaki ahırda asılı halde bulundu.

12 yaşındaki çocuğun ölümü Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Dakak’ın cenazesi Ceylanpınar’da toprağa verilirken jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklamada Dakak’ın “kendisini asmak suretiyle” intihar ettiği ifade edildi.

Kaçak olduğu iddia edilen medrese kapatıldı

Kaçak olduğu iddia edilen medrese kapatıldı

Halk TV'nin haberine göre, 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak'ın eğitim gördüğü kaçak medrese kapatıldı. 

Medresede görevli imam açığa alındığı öğrenildi.

Gazete Duvar'dan Fatma Keber'in haberine göre ailesi ve yakınları, Dakak’ın şüpheli ölümüne ilişkin otopsi sonucunu beklediklerini belirterek 'Bu çocuğun intihar edeceğini beklemiyorduk, gayet neşeli, hayata bağlı bir çocuktu. İntihar etmesine neden olacak bir sorunu yoktu' dedi.

Şanlıurfa Baro’su da Abdülbaki Dakak'ın ölümüyle ilgili  hukuki sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.

Baro açıklamasında “Şanlıurfa'da kayıp olarak aranmakta olan 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak'ın hayatını kaybettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Şanlıurfa Barosu olarak çocuğumuzun şüpheli ölümüyle ilgili hukuki sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz” denilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
35
10
8
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
syborg

medrese... ne zaman medrese der olduk?? kuran kursu, tarikat yurdu levelinden ne ara geçildi lan... ne skmse, kapatıldıysa eğer, tecavüz var demek.

moonlight

aynen katılıyorum sana ... bildiğin kuran kursu hem de merdiven altı .. camilerin suyumu çıktı neden gerek duyuyorlar bu tarz şeylere

Nuray

Ne oluyorsa bu masum çocuklara oluyor.. Asla ders alıp akıllanmıyorlar yazık.

Mukaddes

Detay istiyoruz detay!

Pınar Civa

büyük ihtimal çocuğa tecavüz ettiler ya da onun gibi bişi