Görüş Bildir
Haberler
10 Yaşındaki Kız Çocuğunun Kendini Astığı Öne Sürüldü

10 Yaşındaki Kız Çocuğunun Kendini Astığı Öne Sürüldü

FreiGeist
23.07.2015 - 16:56 Son Güncelleme: 23.07.2015 - 22:31

Son beş ay içinde 16 kadının ‘şüpheli’ intihar vakalarıyla yaşamını yitirdiği Van’da bu kez de 10 yaşındaki kız çocuğu E.G.’nin evde kendini iple astığı öne sürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Van’da bir ‘şüpheli’ intihar vakası daha

Olay dün saat 20.00 sıralarında Özalp'a 14 kilometre uzaklıktaki Kırkçalı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre kız çocuğu E.G., bilinmeyen bir nedenle evde kendini iple asarak intihar etti. 

Ailesinin haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri, kız çocuğunun öldüğünü belirledi.

E.G.'nin cesedi otopsi yapılmak üzere Özalp Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mart ayından bu yana 17 ‘intihar’ vakası

Van’ın Tuşba ilçesinde 12 Mayıs 2015’te evlerinin yanında bulunan çardakta bağladığı iple intihar ettiği öne sürülen 21 yaşındaki N.Y.’nin ailesini ziyaret eden kadın dernekleri kentte Mart ayından itibaren 16 intihar vakasının yaşandığını söylemişti. 10 yaşındaki E.G.’ ile bu sayı 17'ye yükseldi...

Son aylarda görülen intihar olaylarıyla ilgili çalışma yaptıklarını belirten Van Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP) Başkanı Gülmay Gümüşhan, “Şimdiye kadar birçok eve gittik. Aileler çocuklarının bir sıkıntıları olmadığını söylüyor. Tabii ki yaşama son verme isteği durup dururken olmuyor. Son intiharla ilgili Aile ve Sosyal Politakalar İl Müdürlüğü bizimle iletişime geçti. Her konuda ortak çalışmaya hazır olduklarını söylediler” demişti.

Kaynak: DHA ve Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0