Görüş Bildir
Haberler
10 Soruluk Teste Göre Seni Altüst Eden Kötü Düşünce Ne?

10 Soruluk Teste Göre Seni Altüst Eden Kötü Düşünce Ne?

Sena Erdoğdu
19.11.2023 - 19:01 Son Güncelleme: 19.11.2023 - 21:46

10 soruluk teste göre seni altüst eden kötü düşünce ne?

Haydi teste!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Söyle bakalım eğer her şeyini bir günde kaybetmiş olsaydın ne yapardın?

3. Söyle bakalım eğer her şeyini bir günde kaybetmiş olsaydın ne yapardın?

4. Peki yalnız kaldığında ne çok ne düşünüyorsun?

5. Şu an hayatında "Keşke onun yerinde olsaydım" dediğin biri var mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendini en iyi nerede hissediyorsun?

6. Kendini en iyi nerede hissediyorsun?

7. Kendinde eksik gördüğün şey bunlardan hangisi?

8. Son olarak hayatının sence hangi evresindesin?

8. Son olarak hayatının sence hangi evresindesin?

Seni altüst eden düşünce "yetersizlik" düşüncesi...

Bir düşünce var ki, seni altüst ediyor, tüm enerjini emiyor ve hayatının gidişatını değiştiriyor. Bu, yetersizlik düşüncesi. Kendini hem ruhen hem de bedenen tükenmiş hissediyorsun. Oysa ki, bu hislerin altında yatan tek şey, kendini yetersiz hissetmek. Eski güvenini ve inancını bir türlü geri getiremiyorsun. Sürekli olarak geleceğe dair planlar yapıyor, kendini geliştirmen gerektiğini düşünüyor ve neler katman gerektiğine odaklanıyorsun. Ancak bu sürekli düşünme hali, aslında düzgün bir şekilde ilerleyen hayat yolunu karmaşık bir labirente çeviriyor. Yetersizlik düşüncesi, seni altüst ediyor ve bu düşünceye bu kadar bağlı olmak, aslında senin de kendini yetersiz hissettiğini gösteriyor. Ancak unutma ki, belki de elinden gelenin en iyisini yaptın. Kendini yetersiz hissetmek ve bu his üzerine daha da yüklenmek, seni ileriye götürmez. Aksine, olduğun yerde saymana ve kendini daha da tükenmiş hissetmene neden olur. Bu yüzden, kendine biraz daha nazik ol. Kendini yetersiz hissettiğin her anı, aslında ne kadar çok şey başardığının ve ne kadar çok yol kat ettiğinin bir göstergesi olarak gör. Kendini yetersiz hissetmek yerine, kendine inanmayı ve kendini sevmeyi dene.

Seni altüst eden düşünce "pişmanlık" düşüncesi...

Seni altüst eden düşünce pişmanlık... Gözlerin uzaklara dalıp gitmiş, zihnin ise geçmişin labirentlerinde kaybolmuş. Geçmişin o karanlık koridorlarında dolaşıyorsun, her adımda bir başka hatıra, bir başka pişmanlıkla karşılaşıyorsun. Geçmişe takılıp kalmışsın, sanki bir zaman yolcusu gibi o eski günlerin tozlu sayfalarını karıştırıyorsun. Bir yandan da önüne bakamıyorsun, çünkü gözlerin hala o geçmişte kalan sayfalarda. Pişmanlık duygusu, kalbinin en derin köşelerine kadar işlemiş, seni sürekli rahatsız ediyor. Yaptıklarını, yapamadıklarını düşünüp duruyorsun ve bu düşüncelerin ağırlığı altında eziliyorsun. Fakat unutma ki, geçmişte yaptığın her seçim, attığın her adım, seni bugünkü sen yapmak için gerekliydi. Belki o zamanlar başka bir yol seçebilirdin, belki de başka bir karar alabilirdin. Ancak sen o kararları aldıysan, o yolu seçtiysen, bunlar seni sen yapan unsurlardı. Şimdi, kendine biraz daha şefkat gösterme zamanı. Şu anki seni sevmeli ve geçmişteki seçimlerinden dolayı pişmanlık duymamalısın. Çünkü her biri, senin benzersiz hikayenin bir parçası ve seni sen yapan detayların tamamı. Unutma, geçmişteki her hatan, bugünkü başarının tohumlarını eker. Bu yüzden, pişmanlık yerine öğrenme, hüzün yerine umutla dolmalısın.

Seni altüst eden düşünce "güçsüzlük" düşüncesi...

Hayatın karmaşasında, senin en büyük korkun, güçsüzlük... Bu dünyada her kim olursan ol, güçsüz biri olmamalısın. Varlığını hissettirmeli, etrafındakilerin senin orada olduğunu bilmelerini sağlamalısın. Bu düşünceye o kadar bağlısın ki, varlığını ispat etme uğruna çoğu zaman kendini başka biri olarak sunuyorsun. Sen, güç kavramına adeta bir denizci gibi tutunmuş bir deniz fenerisin. Zayıflık, güçsüzlük gibi kelimeler, senin lügatında yer bulamazlar. Kendini her zaman yükseklerde konumlandırdın ve hala bu konumunu korumak için çabalıyorsun. Kendini yıpratmanın eşiğine gelmiş olsan da, mücadeleyi bırakmıyor, her daim savaşmaya devam ediyorsun. Bu, senin hikayen... Bir korkuyla başlayan, güç arayışıyla devam eden ve kendini aşma çabasıyla süregelen bir hikaye. Bu hikaye, senin içindeki ateşi, tutkuyu ve inatçı ruhu anlatıyor. Her ne kadar zorluklarla karşılaşsan da, her ne kadar bazen yorulmuş hissetsen de, sen her zaman ayağa kalkmayı ve savaşmayı biliyorsun. Çünkü sen, güçsüz olmayı kabul etmeyen, her zaman varlığını hissettiren ve kendini yükseklerde konumlandıran birisin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
19
7
5
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
foschia

Yetersizlik hissi :.(

mamamia

pişmanlık.. kesinlikle

KumdanKum

Pişmanlık..