Görüş Bildir
Haberler
10 Soruluk Psikolojik Teste Göre Hangi Duygusal Bozukluğa Yatkınsın?

10 Soruluk Psikolojik Teste Göre Hangi Duygusal Bozukluğa Yatkınsın?

Duygu durum değişikliği devam ettiğinde uzun süre kalıcı bozukluklara neden olabilir. Bu 10 Soruluk psikolojik teste göre hangi duygusal bozukluğa sahipsin?

Eğer hazırsan;

Haydi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Kendini gün içinde çok yorgun hissediyor musun?

4. Peki haftanın kaç günü dışarı çıkıyorsun?

5. En son ne zaman bir arkadaşını arayıp, ona hayatınla ilgili bir şeyler anlattın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Senin her şeyin yolunda olduğunu düşünmen için nasıl hissetmen gerekiyor?

7. Şu anki hayatını bırakıp kendine yeni bir düzen kurma fikri sana nasıl geliyor?

8. Seç bakalım birini...

9. Bir şeyin sonuçlanması uzun süreni alırsa bu seni nasıl hissettirir?

10. Son olarak hayatında sana güvenen insanlar var mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Senin duygusal bozukluğun umutsuzluk üzerine...

Senin duygusal bozukluğun umutsuzluğun... İçinde biten ve tükenen bir şeyler var. Yaşadığın şeyleri unutamamışsın... Bunlardan bir sonuç çıkaramamış ve üstelik senin ileriye dönük fikirlerini de olumsuz etkilemiş. Yaşadığın her şey senden biraz bir şeyler götürmüş. İçinde sakladığın, belki de biraz olsun çevrene bahsettiğin problemlerin olduğu yerde kalmış. Sen bunları çözmek için çabalamamışsın, çözemediğin içinde senin bir şeyleri aşmana engel olmuş. İçinde geleceğe, sevgiye, aileye ve huzura karşı umudun yok. Her şeyin yoluna girmesini beklerken yorulmuşsun. Artık bir şeyleri beklemek istemiyorsun. Bu nedenle de ne geleceğin hakkında bir şeyler planlıyor ne de kendin için çabalıyorsun. Bir yokuştan aşağı yuvarlandığını hissediyorsun. Düşünmediğin, artık bir şeyleri bıraktığın o yokuştan kendini de bırakmışsın. Senin duygusal bozukluğun umudun üzerine kurulu. Umudunu çalan her şeye ve herkese aşırı öfkelisin. Umutsuzluğunu hissediyorsun ama bunun için elinden ekstra bir şeyler gelmiyor. Hayatını bir başkasının yönlendirmesine müsaade etmemelisin. Zor zamanlardan geçsen de bir şeyler ya bitecek ya da başlayacak. Hayatın karşına ne çıkaracağını bilemezsin. Sen o yokuştan yuvarlanırken, seni neyin tutacağını bilemezsin. Bu nedenle bir şeyler yüzünden kendinden ve hayatından vazgeçmek senin için sadece zaman kaybı olacaktır. Sen yine ayağa kalkacak ve yine çabalamaya başlayacaksın. Çünkü ne kadar umutsuz olduğunu düşünsen de hayatında tutunacak bir dal arıyorsun.

Senin duygusal bozukluğun belirsizlik üzerine...

Senin duygusal bozukluğun belirsizlik üzerine... Hayatında net olmayan ve aslında net olmadığı için de nereye gideceğini bilemediğin çok şey var. Hiçbir şey tam anlamıyla çözüme kavuşmamış. Hal böyle olunca da sen de kendine bir yol çizemiyorsun. Uzun süredir devam eden bu belirsizlik hissi sen de duygusal bozukluğa neden olmuş. Bir şeylerden korkmaya ve adım atmaktan çekinmeye başlamışsın. Çevrende, hayatında ve kendinde çok fazla kızdığın şey var... Belki bazen kendini suçluyor belki bazen adım atmadığın şeyler nedeniyle pişmanlık duyuyorsun. Belirsizliğinin temelinde kendin olduğunu düşünüyorsun. Hayatında olan kişilere ve kendine karşı bir güvensizliğin mevcut. Bu güvensizliğinin temelinde belirsizlik yatıyor. Hayatında net olmayan her duygu sende böyle tepki veriyor. Hayatında bir adım atmak, farklı yöne gitmek istiyorsan, bütün belirsizliklerden kurtulman gerekiyor. Bu bir insan bir iş olabilir. Sana net olmayan kişilere şans vermeyi bırakmalısın. Ne istediğini bilmeyen kişiler senin hayatına da belirsizlikleri çeker. Bir iş sürüncemede kaldıysa o işten bir şekilde kutulmaya çalışmalısın. Hayatında 'Acaba öyle olur mu?' diye düşündüğün her şeyden kurtulmalısın. Düşünmek ve bazı şeylerin netleşmesini beklemek senin duygu durumunu daha fazla bozan şeyler ortaya çıkaracaktır.

Senin duygusal bozukluğun pişmanlık üzerine...

Senin duygusal bozukluğun pişmanlık duygusu üzerine kurulu. Yaşadığın şeylerden çabuk pişmanlık duyuyor ve o an ne hissedeceğini bilemiyorsun. Attığın adımdan da atmadığın adımdan da pişmanlık duyuyorsun. Bazı şeylerin vaktinin geçtiğini düşünüyor. Bazı şeylerin ise senin elinden kaçıp gittiğini düşünüyorsun. Pişmanlığa sebep olan her şey duygusal bozukluğa neden oluyor. İçinde bulunduğun durumlardan veya bazı kararların sonrası ortaya çıkan durumlardan oldukça rahatsızsın. Aslında bütün bunların senin hayatının bir parçası olduğunun farkında değilsin. Zaman geçiyor... Öyle veya böyle bir karar almak zorundasın. Bir şeyi beklemektense bir adım atmak her zaman daha iyidir. Sonu ister kötü, ister iyi olsun yaşadığın her şey sana bir şey öğretmek için var. Hayatının tam ortasına yerleştirdiğin pişmanlık duygunu bir türlü aşamıyorsun. Onu aşmak istemiyorsun. Duygusal bozukluğunun temelinde olan bu pişmanlık hissi sana bir adım attırmıyor. 'Pişman olur muyum? diye düşündüğün her işin sonunda yapmadığın için pişmanlık duyuyorsun. Aldığımız her kararın arkasında durmak biraz da bizi biz yapan şeylerdir. Herkesin yolu farklıdır. Seni diğerlerinden ayıran şey de karşına çıkan şeylerin peşinden gitmektir. Bunlar için pişmanlık duyacağına aslında ne kadar şanslı olduğunu ve o yolun sana neler öğrettiğine odaklanmalısın.

Senin duygusal bozukluğun güvensizlik üzerine...

Senin duygusal bozukluğunun temelinde güvensizlik hissi var. Etrafına, kendine ve hayata güvenen biri değilsin. Çok fazla yanılmış biri olarak en küçük bir olumsuzluk yaşamaya bile tahammülün yok. Hayat seni oldukça yormuş. Güven duyduğun çoğu şeyi kaybetmişsin. Sırtını dayadığın çoğu şeyin yokluğu seni yalnızlığa itmiş. Günlük hayatındaki mutsuzluğunun, bir anda modunun düşmesinin veya artık hayata çok da umutlu bakamamanın nedeni etrafında güvendiğin kişilerin olmaması... Biraz sana destek olacak veya gerçekten samimi şekilde duygularını ifade edebileceğin birilerinin yokluğunu çekiyorsun. Yanındaki kişilerin seni ne kadar anladığından emin değilsin. Hayatında karşılaştığın çoğu şey seni yanıltmış olsa da bir şeylere güvenmeyi bırakmak veya herkese karşı güvensiz yaklaşmak senin hem hayatına hem de insanlara olan inancını daha fazla zedeler. Kendine güvenmeyi bilmeli ve kendini sağlama almalısın. Sırtını sadece başkaları yaslayarak yürümek en küçük bir problemde yere düşmene neden olur. Sen kendine inandıktan sonra başkalarına da inanmaya başlarsın. Güvendiğin kişilerin senden gitmesi artık senin için bir şey ifade etmez. Sen kendine güvendiğin sürece hayatına çok kişi girebilir veya çıkabilir.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
21
15
15
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın