Görüş Bildir
Haberler
10 Soruluk Psikoloji Testine Göre İçindeki Kırgınlığın Büyüklüğü Ne?

10 Soruluk Psikoloji Testine Göre İçindeki Kırgınlığın Büyüklüğü Ne?

Günlük hayatımız veya geçmişimiz kısaca yaşadığımız her şey şu anki bizi ortaya çıkartır. Sen şu an nasıl hissediyorsun? Kırgın, üzgün, mutsuz... 10 soruda içindeki kırgınlığın büyüklüğünü söylüyoruz!

Eğer hazırsan;

Haydii testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Sence bu kişi ne düşünüyor?

3. Sence bu kişi ne düşünüyor?

4. Peki hayatına baktığında kendini mutlu hissediyor musun?

5. Peki seni hangisini yaparken göremeyiz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Söyle bakalım senin için hangisi daha zor?

6. Söyle bakalım senin için hangisi daha zor?

7. Şu an hissederek birini seç.

8. Diyelim ki tartışma anında karşındaki kişi sana hiç hak etmediğin şeyler söyledi ne yaparsın?

9. Senin şu an neye ihtiyacın var?

9. Senin şu an neye ihtiyacın var?

10. Son olarak bunlardan hangisini daha çok yaşıyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sen içinde hem kendine hem de yaşadıklarına kırgınsın!

Sen içinde hem kendine hem de yaşadığın şeylere kırgınlık duyuyorsun. Bu kırgınlığın öyle büyük boyuttaki seni kendi hayatından ve çevrenden uzaklaştırıyor. Hayatında zor dönemlerden geçmiş olabilir ve içine atıp büyütmek istemediğin problemlerin olabilir. Sen bunları içine atarak aslında yanlış yapmışsın. Yaşadığın her olayın sebebini, nedenini ve sonucunu tam olarak sorumlusu kimse paylaşmalısın. Bu sorumlu sensen, kendin ile de paylaşmalısın. Görmezden geldiğin her şey daha büyüyerek karşına çıkıyor ve bu yaşadığın şeylerin altında eziliyorsun. Hak etmediğin şeyler yaşamış ve aslında hiç aklında olmayan yollara girmişsin. Şimdi o yollardan nasıl çıkacağını düşünüyorsun. Bu yollardan çıkarken de bir başkasına zarar vermek istemiyorsun. Sen her ne kadar kırgınlık yaşamış olsan da bir başkasının aynı durumda olmasını istemiyorsun. İçinde büyük ve çözümsüz kırgınlıklar var. Bu kırgınlıklarını ne tamir edebiliyor ne unutabiliyor ne de yok sayabiliyorsun. Tamam dediğin ve yeniden başlamak istediğin her anda yaşadığın her şey aklına geliyor ve en başa dönüyorsun. Sen hem kendi tercihlerine hem de hayatın senin karşına çıkardıklarına biraz kırgınsın.

Sen affedemediğin şeylere çok kırgınsın!

Sen affedemediğin şeylere çok kırgınsın. Kolay kolay hiçbir şeyi unutmuyor ve yaşadığın her şeyi tekrar tekrar düşünüyorsun. Kolay sindiremediğin her şeye de kırgın kalıyorsun. Kabul edilebilir şeyler yaşamamışsın. Sorun haline getirmemek için kabul etmiş gibi yapsan da hayatında seni kırgınlığa iten insanları affetmemişsin. Ne sana yaptıklarını ne söylediklerini ne de davranışlarını... Sadece görmezden gelmiş ve yok saymışsın ama yapılan hiçbir şeyi unutmamışsın. Ara ara aklına gelen hem kendine kızdığın hem de sorumluluklara kızdığın bu davranışlara karşı kırgınsın. Belki her şeyi sineye çekebilir ve unutmaya çalışabilirsin ama aynı kişilere tekrar güvenemezsin. Senin için hata yapan ve seni önemsemeyerek kıran kim varsa o kişilere karşı hemen görünmez bir duvar oluşturuyorsun. Onlar yapılan şeyleri unuttuğunu düşünse de sen sadece onların öyle düşünmesini sağlıyorsun. Daha az güvendiğin ve artık eskisi gibi olamadığın ilişkiler ortaya çıkıyor. Sen kırgınsın, hem insanların bencilliklerine hem de düşüncesizliklerine ama en çok seni bu duruma getirenlere...

Senin kırgınlığın sadece geçmişine...

Senin kırgınlığın sadece geçmişine. Bazen yanlış adımlar attığını, yanlış kararlar aldığını, yanlış insanlara güvendiğini ve yanlış insanların peşinden gittiğini düşünüyorsun. Kısaca hayatında çok fazla yanlış olduğunu düşünüyorsun. Bu yanlış olan her şeye ve yanlışların peşinden giden kendine kırgınsın. Herkesi kendin gibi görmen veya birinin sana kötülük yapması için hiçbir nedeni olmadığını düşünmen nedeniyle çok fazla yanılmışsın hayatında. Senin insanlara bu kadar bağlanman ve onlara inanman hep senin zararlı çıkmana neden oluyor. Kırgınlığın geçmişte güvenip, güvenini boşa çıkartan kişilere... Bunlara şu an kırgın olman hiçbir şeyi değiştirmeyeceği gibi şu anını da kırgınlıklarına ayırmamalısın. Yaşadığın, gördüğün ve bir daha yaşanmasını istemediğin şeylerin hepsi sana bir şeyler öğretti. Hem insanlara güvenmemeyi hem de seni kıracak kadar onlara değer vermemeyi... Bunu anladığın zaman geçmişinle olan bağların kopacak ve içindeki kırgınlık hissi de geçmiş olacak. Sen yaptığın hatalar sayesinde hata yapmamayı öğreneceksin. Kırgın olduğunu değil de şanslı olduğunu düşündüğün zaman daha iyi hissedeceksin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
230
53
22
21
17
11
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?