Görüş Bildir
Haberler
10 Minik Dokunuşla Daha Az Yemek, Daha Az Kalori, Çok Daha Sağlıklı Bir Sen!

etiket 10 Minik Dokunuşla Daha Az Yemek, Daha Az Kalori, Çok Daha Sağlıklı Bir Sen!

Beslenme, doğumumuzdan ölümümüze kadar hayatımızın her anında bizimle. Minik hilelerle ve dokunuşlarla beslenmenizi düzene sokmak, dünyadaki  700 milyon obezden biri olmayıp, hastalıklardan uzak, sağlıklı bir şekilde yaşlanmak için doğru yerdesiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Duygusal açlığını kontrol et!

Aç olmasak bile sosyal ortamlarda bize keyifle eşlik eder lezzetli yemekler, içecekler. Bir de duygusal boyutu var tabii ki! Stres altındayken, üzgünken, mutluyken yani değişken ruh durumlarının sonunda kendimizi buzdolabının önünde ne var ne yok diye bakarken buluruz. Bu duygusal boşlukları; cips, kola, çikolata, pasta gibi bol kalorili besinlerle doldurmaya çalışıyoruz. Böyle bir kriz anında önce kendine gerçekten aç olup olmadığını sor! Güzel bir yürüyüş, farklı bir hobi ile uğraşmak gereksiz yemek yemenizi engelleyecektir. Sorunun kaynağını bulmak için gerekiyorsa yardım al. Taze meyve, çorba, yoğurt, bitki çayları bu krizi aşmak için bire bir!

2. Hayatında tarçına yer aç!

Tarçın ile kan şekerini kontrol altına alabilirsin. İnsülin seviyeni düzenlediği için seni yeme ataklarından korur. Sürahinin içine 1-2 çubuk tarçın atarak veya süte, yoğurda eklediğin 1 kaşık tarçın ile daha az şeker isteği, daha az açlık krizi!

3. Yemek saatlerini belirle!

Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği saatlerini belirle. Bu saatler dışında yemek yememeye özen göster. Yumurta, peynir ve bol yeşillikle güne başlayıp, öğle vakti et grubu, salata sonrasında gelen akşam yemeğinde ise sebze yemekleri ve yoğurt ile harikalar yarat. Böylelikle vücudunu açlık psikolojisine sokmadığın için her daim metabolizmanı canlı tutarsın.

4. Ara öğün yap!

Bir sonraki öğüne kadar kendini ara öğünlerle şımartabilirsin. 1 avuç çiğ badem/fındık, bir kutu süt, bir kase yoğurt, veya 1 meyve ile gün içinde kan şekerini dengeli tuttuğun için açlık krizlerine elveda dersin.

5. Hepsini yemek zorunda değilsin, tadına bak!

İş arkadaşının doğum günü ve şahane bir pasta ile kutlanıyor, hem de senin en sevdiğinden; çikolatalı! Veya bir davettesin kurabiyeler, ekler havada uçuşuyor. Elin ayağına dolanmasın, sakin ol. Bir parça pastadan, kurabiyeden zarar gelmez. Bir kenarda gözlerin dolu dolu pasta yiyenleri izleyip koca bir dilimi midene göndermek yerine bir parça alarak tadına bak. O minik parçanın tadını çıkar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tabaklarının boyutunu küçült!

Önce gözün doysun. Büyük bir tabakta duran aynı miktar yemek küçük boyuttaki bir tabakta daha fazla görünerek küçük bir illüzyon yaratacak. Ve sen hiç farkında olmadan beynin ve gözlerin aracılığı ile çok yediğinin sinyallerini alacaksın.

7. Bir beslenme günlüğü edin!

'Aslında çok yemiyorum ama neden kilo alıyorum anlamıyorum...' diyenler tek tek yediklerini yazdığında aslında dünyaları yedikleri gerçeği ile karşılaşıyor. Gün içinde farkında olmadan gereğinden fazla yiyoruz. Bunları tek tek yazınca aslında çok da masum beslenmediğini göreceksin ve kendini kontrol altına alman daha kolay olacak.

8. Bol su iç!

Uyanınca, otururken, yürürken, çalışırken, uyumadan önce bir bardak su.  Yemeklerin yanında tercih edebileceğin en masum içecek. Faydası saymakla bitmez. Metabolizmanın daha düzgün ve hızlı çalışmasına yardımcı olan suyu gün içinde asla eksik etme.

9. Gün boyu aç gezme, unutma; kahvaltının mutlulukla bir ilgisi var!

Günün en güzel ve keyifli öğünü kahvaltıyı atlayanları anlamak gerçekten güç. Uyku sürecindeki açlığın üzerine bir de kahvaltısız güne başladığında kan şekerin fazlasıyla düşerek işine odaklanmana engel olacak. Öğle yemeğinde gözün dönmüş bir şekilde yemeklere gömülüp, her şeyi yemek istemiyorsan kahvaltıyı kesinlikle ihmal etme.

10. Hareket et!

''Spor yapmaya vaktim yok.'' gibi bahanelerin arkasına sığınıyorsan, bir durak erken in ve yürü, arabanı biraz daha uzağa park et yine yürü, asansörü değil merdiveni kullan. Hayatına hareket kat. Küçük esneme hareketleri yap. Araştırmalar sürekli masa başında çalışarak minimum hareketle yaşayan insanların daha hareketli hayat tarzı olanlara kıyasla daha fazla yemek tükettiğini söylüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
425
82
24
19
17
16
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nız Kutlu Olsun!

Merve Çıldır

Böyle bir kriz anında önce kendine gerçekten aç olup olmadığını sor! işte bu sorunun hep açım yahuadgsahghajg

Eylül Eylem Kara

kilo vermek isteyen az yesin. Net