Görüş Bildir
Haberler
Sadece Kız Kardeşi Olan Ablaların Anlayabileceği 10 Durum

Sadece Kız Kardeşi Olan Ablaların Anlayabileceği 10 Durum

Sevecenito
20.06.2017 - 15:04

1. Kardeşe sahip olmak bir mücadele gerektirir

1. Kardeşe sahip olmak bir mücadele gerektirir

Ablalık macerası genellikle anne-babaya 'bana bir kardeş yapın' ısrarlarıyla başlar. Tabi kardeşi sadece siz istediğiniz için yapmazlar ama baskıların daraltmasıyla kalkışılan denemeler olduğu inkar edilemez. Yani aslında varlığında bir nevi payınız vardır. Kardeşe bakma sözü verilir, çok seveceğiniz söylenir, anne baba tehdit edilir, hatta atarlanılır:

- Kardeş yapmazsanız ben de gider x amcaların çocuğu olurum/ çok ağlarım/ yemeğimi yemem!

- Kardeş yapmak için bişey yapmanız lazımmış, onu yapın artık! (gerçek bir hikayeden alıntı)

-Bana bakın bana kardeş yapacak mısınız yapmayacak mısınız , söyleyin de ona göre ben de bileyim! ( bir başka gerçek hikayeden alıntı)

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Doğumuyla hem mutlu olursunuz hem kıskanırsınız

2. Doğumuyla hem mutlu olursunuz hem kıskanırsınız

İlk gördüğünüz anı hayatınız boyunca unutamazsınız. Belki de hayata dair ilk anınız o olur.

Benimki sanırım o. 4 yaşındaydım. Babam hastaneye çocuk almıyorlar demişti ve ısrarım sonucu zorla kendimi içeri sokturmuştum. Sanırım öyle bir yasak yoktu ama babam benimle dalga geçmeyi seviyordu. Kendimce kafamı ceketinin arkasına sokup girmiştim içeri. Devekuşu misali! Yatağının başına gitmiştim. Dokunmak yasak demişlerdi. Tepeden öpücükler atmaya başlamıştım. Ne yaptığımı soranlara da yatağını öpücüklerle dolduruyorum demiştim.

Tabi bu heyecan uzun sürmez (sürmedi). Evin tek prensesliğinden ikinci plana atıldığınızı keşfetmeniz an meselesi. Sonra gelsin kıskançlık krizleri, gitsin gizli gizli cimcirmeler. Bu nahoş detayları ablalar bilir, kardeşlerin bilmesine gerek yok.

3. En güzel yaramazlıklar kız kardeşle yapılır

3. En güzel yaramazlıklar kız kardeşle yapılır

Biraz size eşlik edebilecek hale geldiğinden itibaren ,her ne kadar kedi köpek misali didişseniz de (bkz. 4. madde), kız kardeşiniz en büyük yardakçınız olur. 

Gece gizli tv mi izleyeceksiniz? Doğal gözcünüz hizmetinize amade. O bir vazo mu kırdı? Babanın yapıştırıcılarıyla gizli gizli yapıştırıp anne görmeden olayı çözmekse sizin göreviniz. Ben bunu yaparken saçımı da vazoya yapıştırmış, bir tutamını kesmek zorunda kalmıştım. Anne, evet o siyah vazo aslında 20 yıldır kırık.

4. Sizi hayattaki kavgalara hazırlar

4. Sizi hayattaki kavgalara hazırlar

En sert kavgalar kardeşler arasında olur. Bu ilahi bir gerçek! Koltuk üzerinden uçan tekmeler, havada uçuşan kumandalar! pihuuu! kan gövdeyi götürür. Ne kumandalar heba oldu bu yolda!

Tabi sadece fiziksel kavgalar değil, hakkınızı aramayı, kendinizi korumayı da öğrenirsiniz. Mesela kardeşlerin biri genellikle çikolatasını tadını çıkararak yemeyi sever. Bu abla da olabilir küçük kardeş de. ikincisiyse kendininkini hızla bitirir sonra ablasının/kardeşinin çikolatasına sulanır. İçli içli ağzının içine bakar, duygu sömürüsü yapar vesaire. Bu tarz çekişmeler size günlük hayatta hayır demeyi öğretir. Ya da insanların duygularını sömürmeyi:)

5. Dolabınız ikiye katlanır

5. Dolabınız ikiye katlanır

Büyüyüp de bedenleriniz bir hale gelmeye başlayınca kıyafetleriniz ikiye katlanır. Tarzlarınız aynı olmasa bile ortak gelebileceğiniz kıyafetleriniz olur. Hatta bunun bir mahlası var 'abla butik' ya da 'kardeş butik'. Bazen bugün onu ben giyeceğim kavgası olabilir ama ikiye çıkmış kreasyonun yanında lafı mı olur?

Özellikle abiye ve abiye ayakkabısı gibi az alınan ve genelde evde çeşitlilik bulunmayan şeylerde siz diğerlerine göre iki kat şanslısınızdır.

6. Aileden bir şey mi saklanacak? Siz daha söylemeden anlar ve örtbas eder

6. Aileden bir şey mi saklanacak? Siz daha söylemeden anlar ve örtbas eder

Her şeyden önce büyük bir sırdaşınız olur. Sırlarınızı bilir, gerektiğinde örtbas eder. 

Mesela gece geç geldiğiniz için yurttan uyarı mı aldınız? Eve giden mektubu anne bulmadan kardeş bulur ortadan kaldırır. O annenizin sevmediği sevgilisiyle dışarı mı çıkacak? kız kankalarıyla çıktığına inandırmak sizin görevinizdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Erkek arkadaşlarınızı önce o değerlendirir, en doğru değerlendirmeyi o yapar.

7. Erkek arkadaşlarınızı önce o değerlendirir, en doğru değerlendirmeyi o yapar.

Erkek erkadaşlarınız onun sevdikleri ve sevmedikleri diye ikiye ayrılır. dışarıdan bakınca ideal görünen erkek arkadaşınızın size uygun olmadığını ya da sizi üzdüğünü sadece o anlayabilir. Ne kadar direnirseniz direnin sonunda onun sözüne geleceksiniz, onun sizin sözüne geldiği gibi.

8. Sizin ona öğrettiğiniz kadar o da size yeni dünyalar keşfettirir

8. Sizin ona öğrettiğiniz kadar o da size yeni dünyalar keşfettirir

Bu, yeni bir müzik grubu, mükemmel bir tarif ya da hayatınızı değiştirecek bir film olabilir. İkiniz hayatı paylaşırsınız yeni öğrendiğiniz şeyi aktarırsınız. Normal bir insanın iki katı kadar hayat bilgisi demektir. Genel kanı ablaların kardeşlere öğrettiği de olsa, siz de ondan çok şey öğrenirsiniz.

9. Eli, yardımın elidir

9. Eli, yardımın elidir

Akşam gelecek kalabalık misafir için işten koşarak eve gelip yemeğe girişirsiniz. Soğan doğrarken bir yandan ayak baş parmağınıza taktığınız fırçayla yerleri süpürürsünüz ve zil çalar! Eyvah kim geldi? Kız kardeşinizi kapıda bulursunuz: 'Abla ben erkenden geleyim dedim. Yapacak bir şey var mı?' İşte o an, tam o an, onu alıp sıkıştırıp sıkıştırıp göğsünüzden içeri sokasınız gelir.

10. Kız kardeşinizden gurur duyarsınız

10. Kız kardeşinizden gurur duyarsınız

Yaptığı her şeyle gurur duyarsınız. Başarıları, her tökezlemesinde ayağa kalıp yeniden yürümesi, hayatta attığı her bir adım gurur kaynağınız olur. Her geçen gün büyüdüğünü gözlerinizle görürsünüz ve ne ara bu kadar mükemmel bir genç kadın haline geldiğine inanamazsınız. Ablasınızdır, gururlusunuzdur.

Bonus: Ablalık, küçük anneliktir

Bonus: Ablalık, küçük anneliktir

Dünyada tadabileceğiniz en büyük sevgilerden birini tadarsınız. Onun için ölmeye , onun kılına zarar vereni öldürmeye hazırsınızdır. Biri ona 'Anneni mi daha çok seviyorsun, babanı mı?' diye sorduğunda 'Ablamı!' dediğini duyunca mutluluk gözyaşlarınızı içinize akıtırsınız.

Benim küçüğüm, Kedim, farem, her şeyim. Ben de en çok seni seviyorum. İyi ki doğrun, İyi ki varsın, iyi ki benim kardeşimsin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
154
113
46
16
15
13
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
b612-

Kardeş hayatta ki en önemli hazine bence.. düşünsenize tamamen anne ve babanızın genleri ile aslında size birçok yönüyle benzeyen bir varlık.. anne baba bu d... Devamını Gör

Elif Sena Keskin

KARDEŞ = İSPİTÇİLİK NOKTA.

jash jash

hem 2 ablam hemde abim var , çok şanslıyım nediyeyim :D