Görüş Bildir
Haberler
1 Aralık 2020 Son Depremler Listesi! Kandilli ve AFAD Son Depremler Sayfaları...

1 Aralık 2020 Son Depremler Listesi! Kandilli ve AFAD Son Depremler Sayfaları...

Buse
01.12.2020 - 11:47

Türkiye deprem ülkesi olması nedeniyle hemen hemen her gün ufak çaplı depremlere tanıklık ediyor. Vatandaşlar ise bu yaşanan depremlerin ileride büyük bir depreme yol açar mı sorusunu merak ediyor. Bugün Elazığ, Şanlıurfa, Ankara ve Van'da meydana gelen depremlerin yanında Marmara Denizi'nde de bir deprem meydana geldi. Ege Denizi'nde ise depremler hız kesmeden ufak çaplı da olsa her gün devam ediyor. Kandilli Rasathanesi ve AFAD, Türkiye’de ve komşu ülkelerde meydana gelen depremleri günlük olarak paylaşıyor. Peki, 1 Aralık'ta (bugün) nerelerde, kaç şiddetinde deprem oldu?  İşte Türkiye'de yaşanan son depremler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İç Anadolu Bölgesi'nde fay hattı az olsa da ufak çaplı depremler meydana gelmekte. Bugün Ankara-Bala'da gece saat 02.33 sularında 2.1'lik bir deprem meydana geldi. Derinliği ise 5.3 kilometre olarak duyuruldu.  

Yine gece saat 03.36'da merkez üssü Elazığ olan 2.4'lük bir deprem meydana geldi AFAD ve Kandilli meydana gelen depremin kilometresini 5.5 olarak belirtti.

Ardından Şanlıurfa'da sabah saatlerinde 2.8'lik bir deprem ve Van'da ise 2.2'lik bir deprem meydana geldi. Yaşanılan depremler hakkında bilgileri AFAD ve Kandilli açıklamaktadır.

Ege Denizi ve Marmara Denizi'nde Meydana Gelen Depremler Endişelendiriyor.

Ege Denizi ve Marmara Denizi'nde Meydana Gelen Depremler Endişelendiriyor.

Son zamanlarda ülkede en çok depremin yaşandığı bölge Ege Bölgesi... Bununla birlikte Marmara Denizi ve Akdeniz açıklarında da depremler meydana geliyor. 

Her gün küçük çaplı depremlerin meydana geldiği Ege Bölgesi'nde fay hareketliliği sürüyor. İlk olarak Ege Denizi açıklarında saat 05.07'de 2.7'lik deprem meydana geldi.

Kuşadası Körfezi'nde ise sabah saat 10.45'de 2.1'lik bir deprem meydana geldi. Derinliği ise AFAD ve Kandilli tarafından 4.1 kilometre olarak açıklandı.

Son olarak İstanbulluları endişelendiren bir deprem yaşandı. Marmara Denizi'nde gece saat 03.53'te derinliği 11.2 kilometre olan 2.3'lük bir deprem meydana geldi.

En Son Nerede Deprem Oldu ?

En Son Nerede Deprem Oldu ?

Yaşanılan depremler sonucu Türkiye endişelenmeye ve en son nerede deprem olduğunu merak etmeye ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü internet adreslerinden anlık olarak deprem bilgilerini paylaşıyor. Bu sayfalarda en son nerede deprem olduğu, bu depremin şiddeti ve derinliği gibi bilgiler yer alıyor.

Kandilli son depremler sayfası için tıklayın

AFAD son depremler sayfası için tıklayın

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın