Görüş Bildir
Haberler
1 Aralık Dünya AIDS Günü: AIDS Nedir, HIV Nasıl Bulaşır?

1 Aralık Dünya AIDS Günü: AIDS Nedir, HIV Nasıl Bulaşır?

HIV virüsünün neden olduğu AIDS hastalığına dikkat çekmek için, 1 Aralık Dünya AIDS günü olarak kabul edilmiştir. HIV virüsüne ve AIDS’e olan farkındalığı artırmak için ilan edilen 1 Aralık Dünya AIDS gününde, hastalık sebebiyle hayatını kaybeden insanlar da anılıyor. AIDS hastalığı nedeniyle 1981 yılından 2007' ye kadar olan periyotluk dönemde 25 milyon insan ölmüştür. Peki, AIDS nedir? HIV nasıl bulaşır? İşte HIV ve AIDS ile ilgili tüm yanlış bilinenler…

HIV, insan bağışıklık yetmezliği virüsüdür.  HIV, bağışıklık sitemini koruyan hücreleri enfekte eder ve eğer virüsü baskılayan tedavi alınmazsa, yıllar içinde bu hücreler vücudu savunamaz hale gelebilir.. Vücudun savunma gücünü kaybettiği evreye AIDS denir. Bu evrede 20 den fazla fırsatçı enfeksiyon ve kanserler oluşabilir.

AIDS Nedir?

AIDS Nedir?

AIDS bir virüs değil, HIV virüsünün neden olduğu bir dizi semptomdur (veya sendrom). Bağışıklık sistemi enfeksiyonla savaşmak için çok zayıf olduğunda bir kişinin AIDS’e sahip olduğu söylenir ve belli belirleyici semptomlar ve hastalıklar geliştirir. Bu, HIV enfeksiyonunun çok ilerlemiş olduğu ve tedavi edilmediği takdirde ölümle sonuçlanacağı son aşamadır.

HIV Nasıl Bulaşır?

HIV Nasıl Bulaşır?
  • Korunmasız vajinal, anal ve oral ilişkiyle,

  • Kan ya da organ nakliyle ya da HIV içeren iğne/şırınga ya da diğer kesici aletlerle,

  • Anneden bebeğine doğumda ya da emzirme yoluyla.

HİV Virüsü İle İlgili Yanlış Bilinenler

HİV Virüsü İle İlgili Yanlış Bilinenler

HIV virüsü, 

Aynı kaptan yemek içmek, 

Aynı tuvaleti kullanmak, 

Öpüşmek, 

Sarılmak, 

Tokalaşmak, 

Aynı havuzu kullanmak

Sivrisinek ısırmasıyla BULAŞMAZ!

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın