Görüş Bildir
Haberler
0-3 Yaş Arası Tayfanın Deli Olduğu Popüler Şarkı: Kırmızı Balık Kaç Kaç Kaç!

etiket 0-3 Yaş Arası Tayfanın Deli Olduğu Popüler Şarkı: Kırmızı Balık Kaç Kaç Kaç!

Son birkaç yıldır 0-3 yaş kitle arasında inanılmaz derece sevilen bir şarkı 'Kırmızı Balık'. Şimdiye kadar bu şarkıda ağlamayı bırakmamış herhangi bir bebeğe rastlanmamış. Kitlesi tarafından çok beğenilince, üç ayrı versiyonu da piyasaya çıkan şarkının, hem klibinin konusundan hem de derin ve şiirsel sözlerinden bahsedeceğim.

1. Bir kere baştan "mehh bebek şarkısı" diyenleri uyaralım. Bu şarkının tek bir videosu bile Youtube'da şimdiye kadar 27 milyon izlenmeye ulaşmış. Yani bebek tayfadan oluşan hatırı sayılır kalabalıkta bir kitlesi var.

1. Bir kere baştan "mehh bebek şarkısı" diyenleri uyaralım. Bu şarkının tek bir videosu bile Youtube'da şimdiye kadar 27 milyon izlenmeye ulaşmış. Yani bebek tayfadan oluşan hatırı sayılır kalabalıkta bir kitlesi var.

2. Şarkının sözleri de klibin konusu da, gölde kıvrıla kıvrıla yüzen bir balığın hikayesini anlatıyor. Bu yönüyle oldukça pastoral bir çalışma.

3. İlk versiyonlarında adı Hasan olduğu söylenen bir balıkçı, gelip oltasını atıyor. Şarkının hayatın gerçekleri ile ilgili duruşu, bebekleri etkileyen en önemli nokta olsa gerek.

4. Bu arada masum ve saftirik balığımız gölde kıvrıla kıvrıla yüzmeye devam ediyor. Tam bu kısım, bebek tayfanın kollarını ritimle sallamaya başladığı yer oluyor.

5. Klip bir süre daha kırmızı balığın şapşallar gibi gölde yüzmesini gösteriyor. Sahneler inanılmaz!

6. Daha sonra şarkı, kırmızı balığa haykırmaya başlıyor. "Sakın yemi yeme" diyor. Bu tarafıyla da şarkının mazlum kitlelerin sesi olduğunu söyleyebiliriz.

7. Devamında "balıkçı seni tutacak ve sepetine atacak" diyen şarkı sözleri, adeta bir sistem eleştirisi yapıyor. Tam burada kitlenin ciddileşip heyecanlandığını görürüz. Bebek tayfa çıldırır!

8. Şarkının sonu ise muazzam bir nakaratla bitiyor. "Kırmızı balık kaç kaç! Kırmızı balık kaç kaç kaç!"... Bebeklerle birlikte bizim de aklımız çıkıyor yakalanacak diye.

9. Sonuç olarak "kaç kaç" nakaratında iyice coşan kitlenin, ne ağlamasından ne de mızmızlanmasından eser kalıyor. Kırmızı balığın özgürlüğe giden yolu ise onları mutlu birer bebeğe dönüştürüyor.

Dünya bir kaç dakikalığına güzelleşiyor.

10. Buradan Kırmızı Balık hayran tayfasına sesleniyoruz; lütfen böyle kaliteli müzikler dinlemeye devam edin ve dans etmeyi hiç bırakmayın. Yanaklarınızdan sıkıyoruz, suratlarınızdan öpüyoruz ve kafalarınızı ısırıyoruz.

11. Kırmızı Balık şarkısını deli gibi merak edenler için üç ayrı versiyonun bulunduğu klip

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
497
250
161
42
17
13
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın