İran'da Voleybol Maçları Kadınlara Yasak
İran'ın bu akşam ABD'ye karşı oynayacağı voleybol maçını, kadınların izlemesi yasaklandı. Devletin son dönemde, kadınların spor etkinlilerine katılımları konusunda sınırlamaları kaldırmasına rağmen böyle bir karar alması halkı şaşırttı.İran'ın Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Shahindokht Molaverdi, çoğunluğu sporcuların ailelerinden olan bir kısım kadın seyircinin, erkekler voleybol maçına alınacağını duyurdu. The Associated Press'e verdiği bir röportajda ise, kadınların artık basketbol, hentbol ve tenis müsabakalarına da izleyici olarak katılabileceklerini dile getirmişti. Fakat, futbol, yüzme ve güreş oyunlarına katılmaları halen yasak.Tutucu kesimden bu yorumlara itirazsa gecikmedi. Bir grup, Spor Bakanlığı'nın önünde gerçekleştirdiği protestoda dua ederek ve kadınların müsabakalara katılması durumunda kan dökeceklerini söyleyerek tehditlerde bulundu.Protestoların hemen ardından, İran Voleybol Federasyonu'ndan bir görevli kadınların voleybol maçlarına girişinin yasaklandığını duyurdu.
Karizmatik Duruşlarıyla Siyasete Damgasını Vuran 10 First Lady
Ocak 2015'te Yunanistan başbakanı seçilen Aleksis Çipras'ın eşi olan Peristera Baziana, sol siyasetten gelen bir kadın. Çipras ile lise yıllarında tanıştıklarından beri beraber olan çiftin resmi nikahları yok. Baziana, Atina Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Elektronik Mühendisliği öğretim üyesi ve aynı zamanda 2 erkek çocuk annesi. Baziana'nın güçlü duruşu, son zamanlarda kulaktan kulağa yayılan bir duyumla da iyice pekişti. Çipras'ın IMF ile anlaşması durumunda Baziana'nın onu terk etmesinden korktuğu haberi dünyaya yayıldı. İkisi de sol hareketten gelen çiftin arasında böyle bir anlaşmazlığın doğma ihtimali de mantıklı gelmiyor değil. Gençlik yıllarındayken Komünist Parti üyesi olan çiftin beraberlikleri de siyasetin tam kalbinde yaşıyor.
iPhone’a DSLR Kalitesinde Fotoğraf Çekme Yeteneği Kazandıran Mini Kamera
Apple devamlı olarak iPhone 6’da bulunan kameranın çok iyi fotoğraflar çekebildiğini vurguluyor ve kaliteli fotoğrafları gösterebilmek adına devasa reklam panolarında bu fotoğrafları sergiliyor. Çoğu iPhone kullanıcısı da bu kaliteden memnun ancak bazı kullanıcılar telefonlarıyla daha fazlasını yapabilmek ve çok daha kaliteli fotoğraflar çekmek istiyor. İşte bu amaçla geliştirilen DxO One , telefon ile DSLR kalitesinde fotoğraf çekmeyi vadediyor.
Sınırda ‘Kimyasal Tehlike’: Kırmızı Cıva ve Sezyum Ele Geçirildi
Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girmeye çalışan Gürcistan uyruklu biri kadın 2 zanlının üzerindeki cam tüplerde yaklaşık 50 gram kırmızı cıva ve nükleer sanayide kullanıldığı belirtilen 1 kilo 236 gram sezyum ele geçirildi, olayla ilgili 3 kişi tutuklandı. Ele geçirilen sezyum, çıplak elle dokunulduğunda dakikalar içinde insan ölümüne yol açabiliyor...Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, ülkeye yaya girmeye çalışan Gürcistan uyruklu N.K. (43) adlı kadın ve I.A'nın (40) hareketlerinden şüphelendi.X-ray cihazının ikaz vermesi üzerine N.K. ve I.A. ekipler tarafından durduruldu, üzerleri ve bagajları arandı.
39 Gazeteye 'Savcı Kiraz' Cezası
Basın İlan Kurumunun (BİK) İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybettiği ve onu rehin alan iki eylemcinin öldürüldüğü olaya ilişkin fotoğrafları yayımlayan 39 gazete hakkında 1 ile 12 gün arasında ilan kesme cezası uygulanmasına karar verdi.
Meclis'te Oturma Düzeni Değişiyor
Meclis, 25. Dönem'e yeni oturma düzeniyle giriyor. AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin grup olarak girdiği Meclis'te, TBMM Genel Kurulu'ndaki oturma düzeni de değişiyor.TBMM Başkanlığı, Genel Kurul'un yeni oturma düzeni konusunda bir çalışma yaparak, hazırlanan krokiyi gruplara gönderdi.23 Haziran Salı günü saat 15.00'te yemin töreni için toplanacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, grupların nasıl oturacağı belli oldu. Buna göre, gruplar geçen dönemdeki yerlerinde oturacak, ancak kendilerine ayrılan sıralarda değişiklik olacak.HDP-MHP yine yan yana25. Dönem'de, geçen döneme göre AK Parti'li milletvekillerinin oturduğu alan küçülürken, HDP'nin yerinin genişlediği, ancak MHP'nin yanındaki konumunu koruduğu görüldü.Geçiş koridorları gözetilerek yapılan yeni düzende, AK Parti'nin yanında CHP, daha sonra MHP ve HDP sıraları yer alıyor. Yeni düzende, gruplara ayrılan sıraların arkalarında ise farklılık oldu. Örneğin, CHP'ye ayrılan sıraların arkasında AK Parti, MHP'ye ayrılan sıraların arkasında CHP, HDP'ye ayrılan bölümün arkasında ise MHP'li bazı milletvekilleri oturacak. Genel Kurul'da 524 sıra varMeclis, 550 milletvekilinden oluşurken, Genel Kurul'da ise 524 milletvekili sırası bulunuyor. Buna göre yeni düzende, 258 milletvekili olan AK Parti'ye 248, 132 milletvekili olan CHP'ye 126, 80 milletvekili olan MHP'ye 76, 80 milletvekili olan HDP'ye 72 sandalyelik yer ayrıldı.TBMM Genel Kurulu'nda ayrıca, Bakanlar Kurulu ile Komisyon sıraları da yer alıyor. Yemin töreninde, krokiye göre oturacak olan gruplara, koalisyon hükümeti kurulması durumunda oturma düzeni için aralarında yer değişikliği yapma imkanı da tanınacak. AA
Heinz Ketçapta Porno Sitesi Skandalı
Yemek sosları ile bilinen Heinz firması, porno sitesi skandalı ile karşı karşıya kaldı. Heinz ketçabın QR kodu porno sitesine yönlendiriyor!Heinz markası bugün çok ilginç bir skandal ile karşı karşıya kaldı. Heinz marka ketçap şişesi üzerindeki QR kodu taratan bir Alman adam, bu kodun hardcore porno sitesine yönlendirdiğini dile getirdi.
TÜİK Verilerine Göre Türkiye'nin İntihar Haritası: 2014'te 3 Bin 65 Kişi Yaşamına Son Verdi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan intihar istatistiklerine göre 2014 yılı içerisinde 3 bin 65 kişi intihar etti. İntihar sayısı, revize edilen 2013 yılı verilerine göre 3 bin 252 iken, 2014 yılında 3 bin 65 oldu. İntihar edenlerin %74,3’ünü erkekler, %25,7’sini kadınlar oluşturdu.Kaba intihar hızı yüz bin nüfus başına düşen intihar sayısı olup, 2013 yılında yüz binde 4,27 iken 2014 yılında yüz binde 3,97 oldu. Diğer bir ifade ile 2014 yılında her yüz bin kişiden yaklaşık dördü intihar etti.