Apple'ın Değeri 2 Haftada 100 Milyar Dolar Düştü
20 Temmuz’da 132 dolar olan Apple hisseleri iki gün önce 115 dolara indi. Şirketin değeri 2 haftada 100 milyar dolar erimiş oldu.Apple’ın piyasa değeri son 2 haftada 100 milyar dolar birden eridi. 20 Temmuz’da 132 dolar olan Apple hisseleri dün 115 dolara indi. Borsada sadece bu yılın değil, 35 yıllık borsa tarihindeki en kötü günlerini yaşayan Apple’ın, 20 Temmuz 2015’te 753 milyar dolar olan toplam piyasa değeri, dün itibariyle 653 milyara dolara geriledi.Teknoyo'nun haberine göre, son aylarda tanıtıp, satışa sunduğu akıllı saati Apple Watch ve online müzik servisi Apple Music ile tüm dikkatleri üzerine çeken ABD’li teknoloji devi Apple’ın, 15 günlük kaybı da 100 milyar doları buldu. Diğer bir deyişle, Apple’ın ABD’nin NASDAQ Endeksi’nde son 2 haftada işlem gördüğü her gün ortalama 8.3 milyar doları buhar oldu!1980 yılında işlem görmeye başladığı New York Borsası’nda en yüksek piyasa değerine bu yılın Şubat ayında 775 milyar dolar ile ulaşarak rekor kıran Apple’ın piyasa değerindeki düşüş, son 6 ayda ise 120 milyar doları aştı.Yatırımcısını üzen Apple’a bir kötü haber de dünyanın  en büyük yatırım bankalarından olan Bank of America Merrill Lynch’ten geldi. Apple’ın Nisan-Haziran 2015 dönemine ilişkin finansal sonuçlarını değerlendiren finans kuruluşu, Apple hisseleri için yatırımcılara verdiği tavsiyelerini “Al”dan, “Nötr”e çevirdi.Bir diğer yatırım kuruluşu Morgan Stanley de, analistlerin hisse fiyatı hedefi olarak koyduğu 155 doları “aşırı değerli” bularak, “Apple hisselerinin 2012 yılındaki hızlı çıkışını, tekrar görmemiz çok zor” yorumunu yaptı. 
Bir İlişkisi Olan Herkesin Mutlak Suretle Hak Ettiği 17 Şey
Mutlu ve sağlıklı bir ilişkiniz var mı? İyi bir ilişki sizi mutlu eder, size iyi davranışlar kazandırır, sizi daha sosyal, daha sevgi dolu ve şartları kabul eden biri haline getirir. Buna karşın kötü bir ilişki var olan her şeyinizi mahvedebilir. Sizler için bir ilişki yaşayan herkesin hak ettiği şeyleri derledik, bakın bakalım bunlardan kaçının alabiliyorsunuz ve alamadıklarınız sizi ne kadar mutsuz ediyor.
PlayStation Plus’ın Abonelik Fiyatına Zam Geliyor
PlayStation’ın üyelerine bazı ayrıcalıklar tanıdığı ve her ay ücretsiz oyunlar sunduğu Plus aboneliğine zam yapılacağı resmen onaylandı. Zaten oldukça yüksek bulunan bu fiyatlar artık daha da pahalı hale gelecek.
Reklam
7 Ayda 100 Milyondan Fazla Yolcu
Temmuzda, Türkiye'deki havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı 19,7 milyonu, 7 aylık dönemdeki toplam yolcu sayısı ise 100,8 milyonu geçti.
Demirtaş'tan AB ve NATO'ya Çağrı
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, sürpriz bir şekilde gittiği Brüksel’de, barış sürecinin devamı için Ankara’ya baskı yapılması çağrısında bulundu.
Reklam
Beşiktaş'tan Gövde Gösterisi
BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine; Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcüsü Metin Albayrak, Basketbol Şubesi, Dernekler ve Taraftarlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse ile Beşiktaş'ın yeni transferleri; Mario Gomez, Ricardo Quaresma, Luiz Rhodolfo, Andreas Beck ve Dusko Tosic katıldı.
Reklam
Galatasaray’da Süper Kupa Kadrosu Belli Oldu, Melo Kadro Dışında Kaldı
Galatasaray'ın yarın Bursaspor ile oynayacağı Süper Kupa karşılaşması öncesi maç kadrosu belli oldu... Takımda kalıp kalmayacağı henüz belli olmayan Felipe Melo kadroda yer almadı...Spor Toto Süper Lig’de geçen sezonun şampiyonu ve Türkiye Kupası’nın sahibi Galatasaray ile kupa finalisti Bursaspor’un karşı karşıya geleceği Süper Kupa mücadelesi yarın saat 20:45’te Ankara Osmanlı Stadı’nda oynanacak.Kritik maç öncesinde sarı kırmızılı takımın maç kadrosu belli oldu.Sakatlığı bulunan Semih Kaya ve hamit Altıntop dışında yeni transferlerden Carole ile Jose Rodriguez ve takımdan gönderilmesi gündemde olan Yekta Kurtuluş, Sercan Yıldırım ve Dzemaili Ankara’ya götürülmeyecek.MELO ŞOKUSarı kırmızılı taraftarları en çok şaşırtan ise Brezilyalı yıldız Felipe Melo’nun kadroda olmaması. Takımdan ayrılıp ayrılmayacağı henüz belli olmayan Melo, Galatasaray’ın Bursaspor maçı kadrosunda yer almıyor…İşte Galatasaray’ın kadrosu: Fernando Muslera, Eray İşcan – Alex Telles, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Koray Günter, Tarık Çamdal, Sabri Sarıoğlu – Bilal Kısa, Jem Paul Karacan, Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Lukas Podolski, Olcan Adın, Emre Çolak – Umut Bulut, Burak YılmazAçık Mert Korkusuz
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Ankara’daki üst düzey Batılı bir diplomat Türkiye’nin IŞİD ve PKK’ya yönelik operasyonlarını değerlendirdi...Türkiye’nin üslerini koalisyona açması IŞİD’le mücadeleye fayda sağlayacak. Türkiye de operasyonlara katılacakPYD müttefikimiz değil. PKK Türkiye’nin iç meselesi. Çözüm sürecine dönmek için önce PKK saldırılarına son vermeliAnkara, birbiriyle iç içe geçmiş çok kritik öneme sahip iki süreci birlikte yürütüyor. Birincisi çözüm sürecinin geleceği ve terörle mücadele. İkincisi ise Türkiye’nin Suriye sınırının koalisyon güçleri ortaklığıyla terör örgütlerinden arındırılması. Türkiye için IŞİD’le mücadele ne kadar önemliyse Fırat’ın batısında PYD’nin bir oldu bittisine izin vermemek de o kadar önemli. Kuzey Suriye’de ABD desteğiyle meşru bir güce dönüşen PYD’nin pompaladığı motivasyonun Türkiye içinde çözüm sürecini getirdiği nokta ortada.Ankara’da hem diplomatik, hem siyasi hem de askeri koridorlar bu günlerde çok hareketli.
Reklam
Reklam
HD Kalitede 3D Görüntü Sunan İlk Akıllı Telefon
2011 yılında HTC ve LG’nin bir heyecanla giriştiği 3D akıllı telefon işinden sonra farklı isimlerden de benzer cihazların gelmesini beklemiştik ancak kimse 5-6 inçlik bir cep telefonu ekranında 3 boyutlu görüntünün mantıklı olduğuna ikna olmadı. Üreticiler üçüncü boyuttan ziyade 2K/4K gibi daha kaliteli görüntüler sunma derdine düştü. Ancak uzun zaman sonra yeni bir 3D akıllı telefonla karşı karşıyayız. Üstelik bu kez HD kalitesinde.
Cerattepe'de Madene Karşı Nöbet Tutanlara ‘Kütükle Yol Kesme’ Soruşturması
Artvin'de Kafkasör Yaylası Cerattepe ve Genya bölgelerindeki madencilik faaliyetlerine karşı sürdürdükleri mücadele sırasında şirket yetkilileri ve iş makinelerini yola kurdukları barikatlarla bölgeye sokmayan, aralarında Yeşil Artvin Derneği yöneticilerinin de bulunduğu 6 kişi hakkında, ‘İş ve çalışma hürriyetinin ihlali ve yol kesme’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.
Reklam