Görüş Bildir
Haberler
Google Sonbaharı Kutluyor

Google Sonbaharı Kutluyor

Faruk Bal
23.09.2015 - 12:07
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google, Doodle'larına yenisini ekledi. Dünyanın bir numaralı arama motoru Google kullanıcıların karşısına bu  defa Sonbahar Ekinoksu’nu Doodle olarak çıkardı. Sonbahara özgü sebzelerin ve bir sincabın kullanıldığı Doodle gün içerisinde arama motorunu ziyaret eden tüm internet kullanıcılarının karşısına çıkacak.

23 Eylül Sonbahar Ekinoksu başka bir ifadeyle sonbaharın ilk gününde Kuzey ve Güney Yarım Küre’de Güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a 90°lik açı ile düşer. Gölge boyu Ekvator’da sıfıra düşer. Güneş ışınları bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’ye dik düşmeye başlar. Güney Yarım Küre’de ilkbahar mevsimi yaşanmaya başlanır. Kuzey Yarım Küre’de ise 23 Eylül’den itibaren geceler gündüzlerden daha uzun olmaya başlar.

21 Mart İlkbahar Ekinoks'u Her yıl iki ekinoks (gece gündüz eşitliği) yaşanır. 23 Eylül'ün yanı sıra 21 Mart'da da tüm dünyada gece-gündüz eşikliği yaşanır. 21 Mart Durumu:  Kuzey ve Güney Yarım Küre, Güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a 90° lik açı ile düşer. Gölge boyu Ekvator’da sıfırdır. Güneş ışınları bu tarihten itibaren Kuzey Yarım Küre’ye dik düşmeye başlar. Bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’de geceler, gündüzlerden uzun olmaya başlar. Kuzey Yarım Küre’de ise tam tersi olur.   Bu tarih Güney Yarım Küre’de Sonbahar, Kuzey Yarım Küre’de İlkbahar başlangıcıdır. Aydınlanma çemberi kutup noktalarına teğet geçer. 

Bu tarihte Güneş her iki kutup noktasında da görülür. Dünya’da gece ve gündüz süreleri birbirine eşit olur. Bu tarih Güney Kutup Noktası’nda 6 aylık gecenin, Kuzey Kutup Noktası’nda ise 6 aylık gündüzün başlangıcıdır.

Teknolojioku

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0