Görüş Bildir
Burs Kredi Ne Zaman Ödenecek? İşte Burs Kredi Ödeme Tarihi...
2020-2021 öğretim yılı için burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan öğrencilere öğretim yılı başı olan Ekim ayından geçerli üç aylık burs-kredileri ödemeleri ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan açıklama geldi... Peki, 398 bin 173 öğrenciye toplam 680 milyon 603 bin TL burs-kredi ne zaman ödenecek? Merak edilen detaylar haberimizde...
Öğrencilerin Üç Aylık Burs-Kredi Ödemeleri Bu Gece Yapılıyor
2020-2021 öğretim yılı için burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan öğrencilere öğretim yılı başı olan Ekim ayından geçerli üç aylık burs-kredileri bu gece ödeniyor. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 398 bin 173 öğrenciye toplam 680 milyon 603 bin TL ödeneceğini açıkladı.
2020-2021 KYK Kredi ve Burs Miktarı Belli Oldu? KYK Bursu Ne Zaman Yatacak?
Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2020-2021 dönemi kredi ve burs miktarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla belli oldu. 2021 yılında Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilecek olan kredi ve burs miktarları hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde... İşte yeni KYK burs ve kredi miktarı...
Erdoğan 2021 Kredi ve Burs Ödeme Miktarlarını Açıkladı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Konuşmasında yeni yılda verilecek burs ücretlerini de açıklayan Erdoğan, 'Lisansta bu rakamı 650 liraya çıkarmış bulunmuyoruz.' dedi.
KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?
Kredi ve Yurtlar Kurumu, yükseköğretim öğrencilerine aylık burs veya kredi ödemesi yapıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen KYK burs ve öğrenim kredi sonuçları geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. 11 Aralık’ta sona eren taahhütname onayı ile de birlikte öğrenciler ödemenin yapılacağı tarihi bekliyor. İşte KYK ödemeleri ile ilgili tüm detaylar...
Ekrem İmamoğlu: Yurt İçinden Finansman Bulamadığımız İçin Dış Kaynağa Yöneldik. Kamu Bankaları Bize Kredi Vermedi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yurt içinden finansman bulamadıkları için dış kaynağa yöneldiklerini söyledi. Göreve geldiklerinden itibaren kamu bankalarının kendilerine kredi vermediğini belirten İmamoğlu “Kamu bankalarının yöneticilerine İstanbul halkının hakkını ve kendi hakkımı helal etmiyorum” dedi.Kanal İstanbul tartışmaları ile ilgili mücadelesini sürdüreceğini dile getiren İmamoğlu “İstanbul’un bu kadar sorunu varken Kanal İstanbul’a yapılan yatırım yazıktır, günahtır. Bunlarca yıllık İstanbul’a, atamıza, dedemize, vatandaşımıza, Fatih Sultan Mehmet’e, Mustafa Kemal Atatürk’e ihanettir” şeklinde konuştu.
Reklam
Reklam
VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih: “Sendikasyon Kredilerinde Yüzde 109 ile Yenileme Oranı Yüzde 100’ün Üzerindeki Tek Bankayız”
VakıfBank, 17 ülkeden 27 bankanın katılımıyla 160 milyon dolar ve 421 milyon euro olmak üzere toplam 660 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi anlaşması imzalayarak yüzde 109 yenileme oranıyla yurtdışından yeni kaynak temin etti.Emirates NBD’nin ajan banka olarak görev aldığı ve koordinatörlük görevini The Commercial Bank Qatar ile birlikte üstlendiği 367 gün vadeli kredinin dolar maliyeti Libor +%2.50, euro maliyeti ise Euribor +%2.25 seviyesinde gerçekleşti.
Bankalar Bazı Kredi Oranlarını Güncelledi: Konut ve Taşıt Kredilerinde Son Durum
Merkez Bankası yeni Başkanı Naci Ağbal yönetiminde yaptığı ilk PPK toplantısı sonrası, piyasalar tarafından merakla beklenen faiz kararlarını açıkladı. Merkez Bankası'nın kararı sonrası politika faizi 475 baz puan arttırılarak yüzde 15'e yükseltildi. Merkez Bankası kararı ve pandemi sürecinden dolayı kredi çekmek isteyen vatandaşların talepleri, bankaların kredi faiz oranlarını sürekli güncellemelerine neden oldu. Peki faiz kararı sonrası tüketici, konut ve taşıt kredisi faiz oranları yükselecek mi? Faiz artışı vatandaşa nasıl yansıyacak? İşte konut kredisi ile ilgili detaylar...
Reklam
Araba Almak İsteyenler Toplanın! Kredi Çekmeden Araba Almanın Çözümünü Anlatıyoruz
Yeni bir araba almak ya da arabanızı yenilemek mi istiyorsunuz? İlk seçeneğiniz araba kredisi çekmek olabilir ancak neredeyse aldığınız araba fiyatı kadar kredi ödemeye de hazır olun. Hâlihazırda arabanın fiyatına eklenen vergilerden bahsetmiyoruz bile.Kredi çekmeyeyim ama arabamı alayım derseniz şimdi vereceğimiz çözüm size yardımcı olabilir. Hazırsanız başlıyoruz.
Toplanın, Kredi veya Kredi Kartı Limitlerini Zorlayan 10 İhtiyaca Çözüm Bulduk!
Finansal ihtiyaçların ne zaman ne şekilde karşımıza çıkacağını, karşımıza çıktığında da ne yapacağımızı bilemeyiz. Ya kredi kartına yüklenir ekstre zamanına doğru ekstra anksiyete yaşarız ya da kredi çekeriz üzerine bir de faiz yükü çekeriz. Ancak artık tüm bunlar geride kaldı, sizin için çok daha iyi çözümlerimiz var! Haydi başlayalım.
Reklam
Yapı Kredi'ye İkinci Yarının En Yüksek Katılımlı Sendikasyon Kredisi
İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, yılın ikinci yarısında 20 ülkeden 38 bankanın katılımı ile 805 milyon dolar sendikasyon kredisi sağladı. Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, bankanın iki ayrı döviz cinsinden sağladığı 805 milyon dolarlık sendikasyon kredisi, dış ticaretin finansmanı için kullanılacak. Yapı Kredi'nin 284 milyon dolar ve 440,5 milyon avro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden sağladığı sendikasyon kredisinin vadesi 367 gün, maliyeti ise sırasıyla libor artı yüzde 2,50 ve euribor artı yüzde 2,25 oldu. Kredinin tutarı, sözleşmeye eklenen akordeon özelliği sayesinde gelebilecek yeni katılımlarla artırılabilecek.'Önceliğimiz, ülkemiz ekonomisine ve reel sektöre destek sağlamak'Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Erün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tüm dünyanın içinden geçtiği söz konusu belirsiz sürece rağmen yılın şu ana kadarki en yüksek katılımlı sendikasyon kredisine imza attıklarını belirtti.Erün, Yapı Kredi'nin insanı merkeze alan anlayışına dikkati çekerek, şunları kaydetti: 'Yapı Kredi olarak güçlü sermaye yapımız, insanı merkeze alan, yenilikçi, sınır tanımayan hizmet anlayışımız ve nitelikli insan kaynağımız ile hedeflediğimiz alanlarda sektör ortalamasının üzerinde sürdürülebilir bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Küresel olarak içinde bulunduğumuz bu zor döneme rağmen saygın finans kuruluşlarının en yüksek talebi gösterdiği bu sendikasyon kredisi, ülkemiz ekonomisine ve Yapı Kredi’ye duyulan güvenin en önemli göstergesi.' Sendikasyon kredisi sözleşmesine eklenen akordeon özelliği sayesinde gelebilecek yeni katılımcılarla sağlanan tutarın yükselebileceğini bildiren Erün, 'Yapı Kredi olarak içinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde de ülkemize ve topluma karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirebilmek adına var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, uygun faiz oranları ile kullandırılan bu sendikasyon kredisi, dış ticaretin finansmanına yönlendirilecek. Önümüzdeki dönemde de müşteri odaklı bankacılık anlayışımız doğrultusunda ihracatı ve reel sektörü, dolayısıyla ülke ekonomisini desteklemeye devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.Yapı Kredi’nin sağladığı 805 milyon dolarlık sendikasyon kredisinin düzenleyiciliğini Bank of America, koordinatörlüğünü Bank of America ve Commercial Bank of Qatar, aracılığını ise Mizuho Bank üstlendi.
Reklam
Burs Ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Başladı
ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020-2021 eğitim öğretim yılı için burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu.Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2020-2021 eğitim öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşlarının burs-kredi başvuruları başladı. Burs-kredi hakkından yararlanmak isteyen öğrencilerin 28 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında e-Devlet üzerinden başvurması gerekiyor. Son gün 3 Kasım3 Kasım Salı günü saat 23.59’a kadar devam edecek olan başvurular, e-Devlet üzerinden alınacak. Bütün öğrencilerin e-Devlet'teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyor. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek. Öğrenim bilgileri doğru olmalı Burs/kredi başvuruları e-Devlet'te yer alan Yükseköğretim Bilgi Sistemi'ne (YÖKSİS) kayıtlı öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin YÖKSİS’teki öğrenim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor.Öğrencileri başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-Devlet'e girerek okul/bölüm, hazırlık ve kayıt dondurma bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek durumlarını YÖKSİS üzerinden güncelletmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle burs-kredi başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları beyan etmiş olduğu bilgiler üzerinden değerlendirilecektir.Özel durum beyanları elektronik ortamda kontrol edilecek Başvuruda özel durum beyan eden öğrencilerin belge göndermesi gerekmiyor. Başvuru ekranında özel durum (şehit/gazi çocukları, şehit bekar ise bekar kardeşi/gazi bekar ise kendisi, anne ve babası (her ikisi de) vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı sevgi evlerinde tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesi'nden mezun olanlar ve milli sporcular vs.) beyan eden öğrencilerin bilgileri Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilgili kamu kurum ve kuruluşu nezdinde web servisler aracılığıyla elektronik ortamda kontrol edilecek.Başvuru işlemleri hakkında Gençlik ve Spor Bakanlığı Kurumsal İletişim Merkezi (444 0 472 nolu hat) ile resmi Twitter destek hesabı üzerinden 7 gün 24 saat bilgi alınabilir.
Azerbaycan'da Şehit Askerlerin Kredi Borçları Silinecek
BAKÜ (AA) - Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'da topraklarını işgalden kurtarmak için yürüttüğü operasyonda şehit düşen askerlerin ve Ermenistan'ın saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin kredi borçlarının silineceği bildirildi.Azerbaycan Bankalar Birliğinden yapılan açıklamaya göre, ülkedeki tüm bankaların aldığı ortak karar gereği operasyonlarda şehit olan askerlerin kredi borçları faizleriyle birlikte silinecek. Karara göre, operasyonlarda yaralanan askerlerin kredi borçlarına 27 Eylül'den itibaren faiz hesaplanmayacak. Ermenistan'ın saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin de kredi borçlarının faizleriyle birlikte silineceğinin belirtildiği açıklamada, operasyonlarda şehit düşen banka çalışanlarının ailelerine şehidin yıllık maaşı tutarında ödeme yapılacağı kaydedildi.Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'de başladığı operasyonda, 3 kent merkezi, 3 kasaba ve 130'dan fazla köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan'ın işgalinden kurtarmıştı.
Akbank'tan Sendikasyon Kredisi Açıklaması
İSTANBUL (AA) - Akbank, 14 Ekim 2020'de temin ettiği 367 gün vadeli, yaklaşık 700 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisine gelen ilave talepler ile birlikte, toplam tutarın 388 milyon dolar ve 348,5 milyon avro olmak üzere yaklaşık 800 milyon doları yükseldiğini duyurdu.Akbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada bankanın 14 Ekim 2020'de temin ettiği 367 gün vadeli, yaklaşık 700 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisinin akordiyon özelliği ile birlikte taahhüt süresince gelebilecek ilave talepler ile tutarının artabileceğinin duyurulduğu anımsatıldı.Açıklamada, 'Krediye gelen ilave talepler ile birlikte, toplam tutar 388 milyon dolar ve 348,5 milyon avro olmak üzere yaklaşık 800 milyon dolara yükselmiştir.' denildi.
Reklam