Erdoğan: "Türk Yatırım Fonu’nun En Kısa Sürede Hayata Geçmesi Yararlı Olacak"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Devlet ve Hükûmet Başkanları 9. Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Türk Yatırım Fonu’nun mümkün olan en kısa sürede hayata geçmesi yararlı olacaktır. Fonun sağlayacağı mali imkânların iş birliğimizi kuvvetlendirip faaliyetlerimize ivme kazandıracağına inanıyorum” dedi.
Dünyada Coşku Yaratan Enflasyon İçeride Verilerde de Görüldü: Borsa Düştü, Altın ve Petrol Yükseldi
Borsa İstanbul'da güçlü yükseliş sürüyor. Her gün rekorlar kıran endekste bugün de açılış bu yönde oldu. Küresel piyasalarda da ABD enflasyonundaki artışın düşük olması coşkusu görülürken, düşen dolara bir tekme de varlık fiyatlamalarında geldi. Uzun zamandır dolar endeksindeki yükselişle ezilen altın yükselişini sürdürürken, petrol de bu habere çok sevinenler arasından oldu. Dolar/TL gerilerken, TL bu kez euro karşısında değer kaybı paritenin de etkisiyle sürüyor.
Reklam
Reklam
Senden Girişimci Olur mu?
Günümüzde herkesin onu zengin edecek, dünyayı değiştirecek bir fikri var. Çoğu insan işini gücünü bırakıp hayallerinin peşinden koşmak, kendi işi ile uğraşmak istiyor. Peki gerçekten öyle mi? Senden gerçekten iyi bir girişimci olur mu?Cevabı bu testin sonunda!
Reklam
Bakan Varank'ın Benzin Üzerinden Büyüme Paylaşımını Uzmanlar Hesapladı: Depodaki Hesap Ekonomiye Uymadı!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medyayı aktif kullanırken, dönem dönem ekonomideki eleştirilerin 'ribaund'una sıçrıyor ancak bazen blokeler çok güçlü oluyor. Büyümenin önceliklendirildiği son 1 yılda tüm dünyada da yaşananlar merkez üssüymüş gibi bizde çok şiddetli hissedildi. Yer yer yıkıca yer yer ağır hasarlı çıkılan enflasyonda, başrolü kimselere kaptırmayan kaprisli göstergemiz akaryakıt vardı! Bakan Varank da duruma hacmen bakmak istedi ama konjonktür el vermedi.
İstanbul'da Fiyatlar Arşa Çıktı: Ümraniye'de 3+1 Yerine ABD'nin Her Köşesinden Alınabilecek 11 Ev
Son dönemde herkes ekonomist, herkes emlak uzmanı, herkes emtia yatırımcısı, herkes adeta uluslararası piyasalarda Şant Manukyan, ABD ekonomisinde bir Roubini tadında. Aile bütçesi öyle kolay yönetilmiyor. Hele son 1 yılda yüzde 19'dan 85,51'e erişen enflasyonla geçinmeye çalışan dar ve sabit gelirli karın tokluğunu yürürlüğe sokarken, parası olan bir o yana bir yana koştu. Altın alsa düştü, dolar alsa durdu, Borsa'ya girse manipüle edildi, gitti araba aldı sıfır gelmedi, ev aldı kiracıya zam yapamadı. Biraz KKM yaptı, bir miktar sepetteki yumurtaları dağıttı. Alacak ne kaldı diye etrafına bakınan zenginlere yardım yine çenesini yoran züğürtlerden geldi. Malum büyük başın derdi de büyük oluyor. Sizi anlayamasak da bizim mahallelerde yardımlaşma esastır. Neyse Cem Yılmaz'ı nostalji basmadan, Acun'un alamayacağı ABD'deki emlak danışmanlığı hizmetinizi ayağınıza getirdik.
Reklam
Reklam
Yabancı Borsa'da Ralliye Dayanamadı Geldi: Merkez'de Rezervler Yükselirken, Şirketlerin Döviz Aldığı Görüldü!
Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarında biriken tutar arttı. Yabancılar Borsa'da uzun zaman sonra alım yaparken görüldü. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 445,80 milyon dolar düşüş gösterirken, pariteden arındırılmış haliyle şirketlerin alım yaptığı görüldü. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) brüt döviz rezervleri geçen haftaya göre 371 milyon dolar artarken, net rezervler de artış gösterdi.
Reklam