Bir kız ne kadar büyürse büyüsün ilk aşkı her zaman babasıdır derler öyle değil mi? Peki bu sevginin kendi kendine oluştuğunu mu sanıyorsunuz? Elbette hayır! Bir babanın kızına verebileceği en güzel hediye sonsuz sevgisi ve ilgisidir. Bunları yapmayı başarabilmiş babalardan nefes kesici güzellikte fotoğrafları sizler için derledik.
Ay Aslan burcuna geçiyor. Özgüvenimiz tam ve harekete geçmeye hazırız!Bakalım yıldızlar 8 Mart 2017'de günlük burç yorumları ve burç uyumları için bugün bize neler söylüyor!Yükselen burcunuzu hesaplayıp, günlük burç yorumlarını okumayı unutmayın!
Şüphesiz maneviyat, materyalist kimliklere bürünmüş olan bu dünyada unutmamamız gereken en önemli olgudur. Ancak ne yazık ki çoğumuz, yaşam savaşında peşinde koştuğumuz maddi şeylerin arasında bu hissin varlığını bile unuttuk. Fakat bazılarımız var ki mutluluğu önce kendi içinde arayıp, ne olursa olsun aslolanın insan ve duyguları olduğunu unutmadan yoluna devam ediyor. İşte, maddiyattan çok maneviyata önem veren sevgi dolu bu insanların 17 özelliği;
Türkiye'nin birçok farklı şehrinde tüm dünyada olduğu gibi hem coşku, hem de bir o kadar mücadele ile kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, elbette markaların iletişimde hayli önemsediği bir gün olarak bu yıl da birbirinden çeşitli mesajları getirdi beraberinde.Sosyal medya kanallarını aktif olarak kullanan Türkiye'deki markaların denk geldiğimiz dikkat çekici Kadınlar Günü mesaj ve videolarından sizler için bir seçki oluşturduk.Bir kez daha kutlu olsun 👊
Her yanı cennet dediğimiz ülkemiz bir bakıyoruz ki biraz üstüne düştüğümüzde güzelliklerini daha da genişletiyor, ayaklarımızın altına seriyor, ekmeğimiz, sevincimiz oluyor. Yaşadığımız ülkeyi sevmeye dört bir köşesinden başlarsak yarınlarımız daha da güzelleşiyor. İşte çoktan elinden tutulup güzelleşivermiş yurdumuzun nadide köşeleri;
Tüm canlılardan farklı olarak insan türü iki eşit cinsiyete sahip olduğunu kabullenemiyor. Kadınlar yüzlerce yıldır erkeklerle eşit doğduklarını ve cinsiyet rollerinin toplum tarafından belirlendiğini anlatmaya çalışıyor. Erkekler ise genellikle bunu dinlemek yerine kadına 'sen zaten değerlisin' mesajını verip sistemi devam ettirme peşinde. Bazı kadınlar bunu kabullense de, gerçekleri işimize geldiği gibi şekillendiremeyiz. Kadınlara kendilerini değerli hissettirmek için sunulan sebeplere ve aslında ne anlama geldiklerine bir bakalım.
Kendine has lezzetleriyle zengin bir sofrası olan Ege'nin parçası, Şehzadeler şehri Manisa'nın dillere destan yiyecek ve içeceklerini sizler için derledik. Eğer Manisa'ya gezmek için veya bir iş için yolunuz düşerse bunları yiyip içmeden Manisa'dan ayrılmayın yoksa üzülen siz olursunuz. Ufak bir not düşelim; içeriğimizi okurken şimdiden acıkabilirsiniz.
Evlilik zor iş. Bu kararı alma noktasında pek çoğumuz kafamızdaki kaygı ve soru işaretleriyle boğuşmak durumunda kalıyoruz. Ancak bilim insanlarına göre evliliğinizin uzun ömürlü olup olmayacağını belirleyen çok daha basit bir kriter var: kaç yaşında olduğunuz!
Her yıl olduğu gibi bu yıl da feministler 8 Mart Gece Yürüyüşünü çeşitli şehirlerde gerçekleştirdi. Rengarenk görüntülerin oluştuğu yürüyüşte kadınlar isteklerini biraz ironi biraz ciddi bir dil kullanarak pankartlara yansıttı. İşte o feminist pankartları:
Türkiye'de kadın olmak, toplum baskısına göğüs germek belki de dünyanın en zor işi. Her gün aynı havayı soluduğumuz, selamlaşıp konuştuğumuz en yakınımızdaki insanların bile tacizle ve kadın olmanın zorluklarıyla ilgili sessiz çığlıkları var. İnsan olanı kahreden ama bir şekilde halı altına süpürülen, duymazdan gelinen bu acı gerçekleri Twitter'dan Earwen nickli bir kullanıcı uzun yazısıyla gözler önüne sermiş.
New York’ta bir dokuma fabrikasında başladı her şey... Zorlaşan koşullar karşısında işçi kadınların tahammülü kalmamış ve grev tek çözüm olmuştu. Talepler açıktı: 10 saatlik iş günlerinde, insancıl koşullarda çalışmak, eşit işe eşit ücret istiyordu kadınlar.Yöneticiler grevi bitirmek niyetindeydi. Grevdeki 40 bin kadın işçiye destek gelmemeliydi. Fabrikanın kapısına kilit vurulacak ve olay sessizce bastırılacaktı.Olmadı. Takvimler 8 Mart 1957’yi gösteriyordu. Çıkan bir yangınla çınlıyordu kulaklar. 129 ses, 129 nefes, tüm dünyayı o gün titretiyordu. Adları vardı elbet. Rosa ya da Çiğdem, Premala veya Lena, ne fark eder ki?O gün, o 129 kadın, yanarak kazandı bu günü tüm dünya kadınları için. Cenazelerine binlerce insan katıldı.Ardından bir kadın daha çıktı ortaya. Almanya Sosyal Demokrat Partisi üyesi Clara Zetkin. 8 Mart’ın Dünya ¨Emekçi¨ Kadınlar Günü olarak yad edilmesi gerektiğini savundu. Önerisi 1910 yılında 2. Entarnasyonal’de oy birliğiyle kabul edildi.19 Mart 1911’de ilk kez anılan bu günü, oy verme, seçme seçilme, meslek edinme ve eğitim hakkına sahip olmak isteyen kadınlar; Almanya, Danimarka , Avusturya ve İsviçre'de gösteriler düzenleyerek kutladılar.3. Uluslararası Kadınlar Konferansı’nda bu günün her yıl 8 Mart’ta anılmasına karar verildi. BM 1977 yılında 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak anılmasını kabul etti.
Çocukluğumuzda ya da ilk gençliğimizde okuduğumuz bazı kitapların, yetişkinlik yaşantımızdaki edindiğimiz karakter üzerindeki etkisi büyüktür. Bu kitaplardan bazıları ise aslında çocuk edebiyatı kavramını da hayli aşan usta işi eserlerdir ve her çocuğun duygu ve hayal dünyasının büyük kazanımlar elde etmesinde önemli bir işleve sahiptir. Böylesi bir niteliğe sahip olduğunu düşündüğümüz, 19 yapıtı sizin için derledik dostlar. İyi okumalar diliyorum, kitabınız bol olsun!
Tadına doyamadığımız kabağın domatesli yemeğini yaparız, dolmasına bayılırız. Fakat bu sefer kabak ile daha havalı tarifleri bir araya getirdik. Birbirinden lezzetli kabak çanakları için şöyle buyurun...
Farkında mısınız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, artık iyice Sevgililer Günü’ne dönüştü. Facebook’tan kalpli emojiler atan adamlar mı dersiniz, sevdiceğine kırmızı gül alan romantikler mi dersiniz, parası olup da tek taş yüzük alan kodaman abiler mi dersiniz... Olayı, altın gününe çevirip, 8 Mart’ı kendi aralarında kutlayan “şen dullardan” hiç söz etmiyoruz bile! Ama görünen o ki, herkeste bir kutlamadır gidiyor.Oysa Dünya Kadınlar Günü, bir kutlama günü değil, bir “var olma” günüdür. Ve en önemlisi de bu bir farkındalık günüdür. Acının, adaletsizliğin, eşitsizliğin fark edildiği gündür.The Sanat, bu gerçekten yola çıkarak, dünyadaki kadınların sorunlarına, tüm çıplaklığıyla dikkat çekmek için “Puslu Kadınlar Atlası” projesiyle, kadına “şiddet”in fiziki haritasını çıkardı.Dünyanın her bölgesinden 20 ülkenin kadın sorunu, 20 kadın sanatçı tarafından resmedildi. Her sanatçının “bir ülke ve bir sorun”u ortaya koyduğu projenin yaratıcı yönetmenliğini Ali Ömür Ulusoy, sanat yönetmenliğini ise Nesli Meriç Sanioğlu üstleniyor.
Metro İstanbul'un 9 kadın makinisti, milyonluk nüfusuyla ülkeleri geride bırakan dev metropolde, her sabah, her akşam, her an hayatı, hayalleri, umudu çelik çubuklar üzerinde bir yerden başka bir yere taşıyarak, demirden vagonları bir istasyonda azat edip bir diğer istasyonda dizginleyerek hayat mücadelesine devam ediyor...
Ekşi sözlük yazarlarından darkpoe'nin 'ekmek arasına konulabilecek muhteşem şeyler' başlığında paylaştığı bu entrysi szi hem geçmişe götürecek hem de biraz hüzünlendirecek.Not: Bu yazı, yazarının izniyle yayımlanmaktadır! Ekmeğin arasına cips koyanı gördüm, muz koyanı gördüm, ekmeğin arasına ekmek koyanı gördüm ama asıl bombayı annem patlatıp hayatımın keşfini yaptı.