Görüş Bildir
Haberler
Zonguldak ve Samsun'da Yangın

Zonguldak ve Samsun'da Yangın

Ulaş
02.02.2015 - 01:55
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde çıkan orman yangını şiddetli lodosun etkisiyle söndürülemiyor. Samsun’daki mera yangını ise 800 dönümlük alanda etkili oluyor.

Alaplı’nın Kocaman köyü ormanlık alanında henüz belirlenemeyen nedenle dün sabah saatlerinde yangın çıktı. Yangına Bartın, Karabük, Düzce, Zonguldak merkez ve ilçelerinden gelen arazöz ve belediyelerin itfaiye ekipleri ile vatandaşlar su tankerleriyle müdahale etti.

Alevlerin Belen, Fındıklı, Ölüce, Kıran ve Kocaman köylerine sıçramaması için iş makineleri hazır bekletiliyor.

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

'İlerleyen saatlerde lodos etkisini kaybedecek' diyen Çağlar, *02.00'den sonra da soğutma çalışmaları olacak. Süreç devam ediyor. Çevre köylere sıçrama ihtimali önlendi. Zirve noktalarına atlamalar oldu. Köylerle ilgili her ihtimale karşı makineleri hazır tutuyoruz. Yangının akşama doğru olan kısımı, ilk etapta biraz korkuttu ama köylerle ilgili şu anda sıkıntımız yok. Komşu illerden ekipler geldi' şeklinde konuştu.

Evi yanma tehlikesi geçiren Erhan Uslu da bazı köylerin tehlike altında olduğunu öne sürerek, 'Belen, Fındıklı, Ölüce ve Kasımlı köyleri tehlike altında. Yangın, ormanın diğer tarafına sıçradı. Sabahtan bir itfaiye aracı vardı. Yangın büyüyünce hepsi geldi. Evimiz yanma tehlikesi geçirdi' ifadesini kullandı.

“Yangın birkaç noktada etkili oluyor”

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, yangına ekiplerin yanı sıra köy sakinleriyle jandarmanın müdahale ettiğini söyledi.

Yangının ne kadarlık alanda etkili olduğunu tam söyleyemeyeceklerini belirten Beşel, şöyle konuştu:

'Yangın birkaç noktada etkili oluyor. Zaman zaman söndürüyoruz ama ateş zaman zaman da parlıyor. İnşallah yangını kontrol altına alacağız. Orman tam anlamıyla yanmıyor. Ağaçları etkilemeden söndürüyoruz ancak çalılık yangını şeklinde devam ediyor. İnşallah sabaha kadar yangını kontrol altına alacağız.”

3 köylü dumandan etkilendi

Yangına müdahale ederken dumandan etkilenen 3 köylüye olay yerindeki sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Köylülerden Ramazan Bayhan, Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Samsun'da mera yangını

Samsun'un Bafra ilçesindeki merada çıkan yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle 800 dönümlük alanda etkili oluyor.

İlçeye 13 kilometre uzaklıktaki Elifli Mahallesi Gültepe mevkisinde bulunan merada çıkan yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, arazözler ve 8 kepçeyle alevlere müdahale ediliyor. Yangının yerleşim birimlerine 100 metre uzaklıkta olması nedeniyle ekipler, alevlerin daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla yol kenarına toprakla barikat oluşturdu.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0