Görüş Bildir
Haberler
Ziraat Bankası'nın Personeline Hediye Ettiği Saatler İnternette Satışa Çıktı

Ziraat Bankası'nın Personeline Hediye Ettiği Saatler İnternette Satışa Çıktı

Emre Ordu
24.11.2022 - 11:21 Son Güncelleme: 24.11.2022 - 12:21

Ziraat Bankası'nın 10 yıl ve üzeri hizmeti olan personeline 31 bin TL değerinde saat hediye ettiği, çalışanların bir kısmının saatleri internette satışa çıkardığı ortaya çıktı. Gazeteci Barış Yarkadaş, saatlerin AK Parti'ye yakın bir iş insanından alındığını ve en az 300 milyon TL ödendiğini öne sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteci Barış Yarkadaş, Ziraat Bankası'nın, kuruluşunun 159'uncu yıldönümü dolayısıyla bankada 10 yıl ve üzerinde hizmet vermiş olan personeline İsviçre yapımı saat dağıttığını belirtti.

Yarkadaş, saatlerin değerinin 31 bin TL olduğunu ve bir kısım personelin saatleri internet üzerinden satışa çıkardığını aktardı.

Sayıları 15 bini bulan saatlerin AK Parti'ye yakın iş insanı Satılmış Gürbüz'e ait firmadan alındığını belirten Yarkadaş, indirimli fiyattan alınmış olsa bile saatlerin maliyetinin 300 milyon TL'yi bulduğunu öne sürdü. 

Yarkadaş, banka yönetiminin saatlerin satıldığından haberdar olması üzerine personeli 'satıştan kaldırın' diyerek uyardığını belirtti. 

Ziraat Bankası'ndan emekli kişiye kendisine ulaşan bilgileri doğrullattığını kaydeden Yarkadaş, ardından Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakır'ı aradığını aktardı. Yarkadaş, Çakır'ın aramaya yanıt vermediğini ve mesajına da dönüş yapmadığını belirtti.

Ziraat Genel Müdürü Çakır'a sorular

Ziraat Genel Müdürü Çakır'a sorular

Yarkadaş, Tv100'deki yazısındaZiraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakır'a şu soruları yöneletti:

  • Ziraat Bankası’nda 10 yıl ve üstünü dolduran personele hediye ettiğiniz İsviçre yapımı Longines marka yaklaşık 15 bin saatin tanesini kaç eurodan aldınız?

  • Bu saatlerin piyasadaki etiket fiyatı 31 bin TL olarak görünüyor. Saatleri etiket fiyatı üzerinden mi yoksa toplu alımlardaki indirimli fiyat üzerinden yani; 20 bin TL’den mi aldınız?

  • İndirim yapıldıysa her bir saat için kaç euro ödediniz?

  • Eğer 15 bin saat için indirimli alım yapıldıysa bu bile 300 milyon TL demektir. Bankanız bu parayı hangi ihtiyaç sonucu harcadı?

  • Piyasada onlarca Türk markası saat varken ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sürekli olarak “yerli ve milliliğe’’ vurgu yaparken, neden yabancı bir markayı tercih ettiniz?

  • Hediye saatleri alırken Gürbüz Saatçilik’i tercih etmenizin özel bir sebebi var mıdır?

  • Alımlar ihale yoluyla mı yapılmıştır?

  • 2022 yılının Mart ayından bu yana süren saat alımları için bankanızın bütçesinden 300 milyon TL’ye yakın bir para harcandığı doğru mudur?

  • Çiftçilerimiz büyük bir ekonomik kriz içerisindeyken, kamu kaynaklarının İsviçre saati alınarak yurt dışına aktarılması hakkındaki düşünceniz nedir?

  • Bankanız, saatlere para harcamak yerine aynı kaynağı geçim sıkıntısı yaşayan personelinize dağıtsaydı daha faydalı olmaz mıydı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
13
9
6
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
omer ali

haram zehir zıkkım olsun.madende kelle koltukta çalışana bişey yok sınırda dağda çalışan öğretmene vatanı koruyan canını veren askere polise bişey yok.ama g... Devamını Gör

Mete Tunga

"Bankanız, saatlere para harcamak yerine aynı kaynağı geçim sıkıntısı yaşayan personelinize dağıtsaydı daha faydalı olmaz mıydı?" Olur mu? O zaman aradakiler... Devamını Gör

kenan öz

300 milyon, sizin ben amınıza koyyum