Görüş Bildir
Haberler
Zincir Marketlerdeki Fiyatlara Karşı Kooperatif Marketler Hamlesi Geliyor

Zincir Marketlerdeki Fiyatlara Karşı Kooperatif Marketler Hamlesi Geliyor

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artışla ilgili son adım Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan geldi. Erdoğan’ın, “Tarım Kredi’ye ait kooperatif marketler regüle edilecek. Bunların sayısının arttırılması için planlama yapılıyor” dediği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son günlerde sebze ve meyve fiyatlarındaki artışla ilgili devreye girdi. 

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, yapılan son toplantılarda Erdoğan’ın, “Tarım Kredi’ye ait kooperatif marketler regüle edilecek. Bunların sayısının arttırılması için planlama yapılıyor” dediği öğrenildi. Erdoğan’ın ayrıca perakende yasası ile küçük esnaf korunurken, zincir marketler için de düzenleme yapılmasının hedeflendiği bilgisini verdiği öğrenildi.

"Ticaret Bakanı çalışma yürütüyor"

"Ticaret Bakanı çalışma yürütüyor"

Edinilen bilgilere göre, AKP’de yapılan son toplantılarda kurmaylar sebze ve meyve fiyatlarındaki artış gündeme getirdi. AKP kurmaylarının, bu durumun vatandaşı bire bir etkilediğini ifade etmesi üzerine Erdoğan’ın, Tarım Kredi’ye ait kooperatif marketlerin regüle edileceğini ve sayıların arttırılması ile ilgili bir çalışma yapıldığını söylediği belirtildi.

Erdoğan’ın, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın marketlerdeki rekabeti dengelemek için çalışma yaptığını ifade ederek, çoklu zincir marketlerin hem küçük marketleri, hem de vatandaşı etkilediğini söylediği ifade edildi.

Erdoğan’ın çoklu zincir marketlerin fiyatlar konusunda belirleyici duruma gelmesinin önüne geçileceğini, ayrıca perakende yasasıyla ilgili çalışmada zincir marketlerde yapılacak düzenleme ile küçük esnafın ve vatandaşın korunacağını belirttiği öğrenildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
124
78
38
34
9
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bilal KİRMİZİGUL

Er yada geç, bir şekilde Mareşal Gazi Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK' ün dediğine geleceksiniz hepiniz. "Milli ekonominin temeli tarımdır. Bunun içindir ki... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼

Equal

Sike sike geldiniz mi o beğenmediğiniz, ayyaş dediğiniz Atatürk ün karma ekonomi modelinin temel taşlarına. Daha neler göreceğiz.

Pasif Kullanıcı

Akp'nin 18 yıldır takip ettiği ve vatandaşın "ehhonomi çoh eyi" diye kasıla kasıla gezmesini sağlayan ekonomi doktrininin çöküşünü kabulüne tanık oluyoruz. "... Devamını Gör

Kara

Çok doğru diyorsun da neyi bozsa inandıramıyorsun ki takipçilerini. Geçen sene ucuz hıyar satıyordu 2 kilo limitli, millet ''Allah razı olsun reyisden'' diyo... Devamını Gör