Görüş Bildir
Haberler
Zihnin Hangi Dahi Ekonomist Gibi Çalışıyor?

Zihnin Hangi Dahi Ekonomist Gibi Çalışıyor?

Tarihi değiştiren, baştan yazan, hayatımızın her alanını şekillendiren ekonomiyi çözümleyen hangi efsane isimle zihnin benzer çalışıyor merak ettin mi? Seni teste alalım!

1. Başlayalım. Çağları değiştiren bu olaylardan en etkili bulduğun hangisi?

2. Senin için hangisi daha önemlidir?

3. Peki sen patron musun yoksa çalışan mı?

4. Uzaklarda bir akrabandan hiç beklemediğin büyük bir miras kaldı. Ne yaparsın?

5. Sence sen bu oyunlardan hangisinde iddialısın peki?

6. Kendine daha yakın hissettiğin yabancı ülkeyi seç.

7. Şıklarda ilk dikkatini çeken kavramı seç.

8. Bu kitaplardan birini okuyacak olsaydın tercihini hangi konudan yana kullanırdın peki?

9. Şimdi parayla ilgili bu emojilerden birini seç!

10. Son olarak en çok hoşuna giden görseli seç ve bitirelim.

John Maynard Keynes!

John Maynard Keynes!

İktisat biliminin dünyadaki en büyük isimlerinden, klasik öğretilere karşı geliştirdiği teorileriyle tabuları yıkan muhteşem bir zihin! Senin zihnin de biraz böyle işte; “Beğenmediysem, kendim yazarım” diyenlerdensin. Sorgulamadan, irdelemeden bir şeyleri kabul etmen neredeyse imkansız. Yanlış bir şey gördüğünde buna cesaretle karşı çıkmaktan asla çekinmez; doğru bildiğin yoldan kolay kolay sapmazsın. Sen elini attığın alana ismini yazdırmak için doğmuşsun!

John Forbes Nash!

John Forbes Nash!

Nash unutulmaz bir matematik dehası! Oyun teorisi konusundaki çalışmaları modern ekonomiye öyle bir etki etti ki, 1994 yılında ekonomi Nobel’i ile ödüllendirildi. Senin zihnin, delilik ile dahilik arasındaki incecik çizginin sembolü olan Nash gibi çalışıyor! Zekanın hızı, dünyanın dönüş hızından fazla, asıl sıkıntı da bundan kaynaklanıyor büyük ihtimalle. Matematiksel bir aklın var; aslında matematik senin hayatının her alanında. Senin gibi bir beyin ancak böyle yaşayabilir zaten!

Alfred Marshall!

Alfred Marshall!

Muhteşem, tarih yazmış bir zihin. Mikro iktisatın kurucusu demek yanlış olmaz. Arz – talep ilişkisi teorisinin de geliştiricisi olan Marshall, iktisatı “hayatın

sıradan meşguliyeti içerisindeki insanın incelenmesi” olarak görürdü. İşte senin zihnin de tıpkı böyle berrak, akılcı ve detaycı. Bu da seni zeki yapan şeyin ta kendisi, evrene herkesten farklı bakabilmeyi başarıyorsun. Bu nedenle görülemeyeni görmek, düşünülmeyeni düşünmek senin işin!

Adam Smith!

Adam Smith!

Kesinlikle kusursuz bir dehanın örneği olan ‘Ulusların Zenginliği’ kitabını yazarı, modern ekonominin kurucusu kabul edilen Adam Smith’in zihni gibi çalışıyor senin zihnin! Smith, söylendiğine göre dünya üzerinde IQ’su en yüksek kuramcılardan biridir. Aynı zamanda bu müthiş dehası, çok sefer yanlış anlaşılmasına yol açmıştır. Tıpkı senin de zaman zaman doğru ve mantıklı olanı anlatmaya çalışırken yanlış anlaşıldığın gibi!

Karl Marx!

Karl Marx!

Her ne kadar adını en çok komünizm ile yan yana duysak da Marx aslen muhteşem bir ekonomistti. Çoğu büyük düşünür ve iktisatçıya göre Marx’ı anlamadan bilim yapılamaz. Senin zihnin Marx gibi çalışıyor! Senin için şunu diyebiliriz ki, ekmeksiz susuz yaşayabilirsin; ama düşünmeden asla. Tecrübelerin insanısın, verilenle de yetinmeyi sevmez, daha fazlasını sorgulamaktan, çözümlemeye çalışmaktan vazgeçmezsin. Sen dünya adını her söylediğinde şöyle bir titresin diye yaratılmışsın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
144
49
25
15
10
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
psyhedelichead

John M. Keynes! Evet “Beğenmediysem, kendim yazarım” diyorum. Sorgulamadan, irdelemeden, en ince detayına kadar girmeden bir şeyleri kabul etmem imkansız..