Görüş Bildir
Haberler
Zelenski, 'Yalnız Bırakıldık' Dedi: 'Düşman Sabotaj Grupları Kiev'e Girdi'

Zelenski, 'Yalnız Bırakıldık' Dedi: 'Düşman Sabotaj Grupları Kiev'e Girdi'

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya müdahalesinin ilk gününde 137 Ukraynalının hayatını kaybettiğini, 300'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. Rus sabotaj gruplarının Kiev'e girdiğini de belirten Zelenski, 'Bu nedenle Kievlilerden ricam, dikkatli olun, sokağa çıkma yasağı kurallarına uyun.' ifadesini kullandı.

Zelenski, Batılı ülkelerin kendilerini bu savaşta yalnız bıraktığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zelenski, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun ülkenin neredeyse tamamını korumayı başardığını bildirdi.

Hostomel Havaalanını Rus güçlerinden geri aldıklarını anımsatan Zelenski, 'Bu da başkente güven veriyor. Öncü verilere göre, 137 tane kahramanımızı, vatandaşımızı kaybettik. Asker ve sivil.' ifadesini kullandı.

Hükümet merkezinde kalarak çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Zelenski, 'Aldığımız bilgilere göre düşman beni bir numaralı hedef olarak belirledi. Ailem ise iki numaralı hedef. Devlet başkanını yok ederek Ukrayna'yı siyasi olarak yok etmek istiyorlar.' ifadesine yer verdi.

Zelenski, Rus sabotaj birliklerinin Kiev'de bulunduğunu aktararak, 'Düşman sabotaj grupları Kiev'e girdi. Bu nedenle Kievlilerden ricam, dikkatli olun, sokağa çıkma yasağı kurallarına uyun.' ifadesini kullandı.

Bugün 27 Avrupalı ​​lidere Ukrayna'nın NATO'ya katılıp katılmayacağını sorduğunu belirten Zelenski, 'Herkes korkuyor. Cevap vermiyorlar. Ama biz hiçbir şeyden korkmuyoruz. Rusya'dan korkmuyoruz.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
19
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Efe

Sana kimse batıya dönme demedi. Yap ticaretini, keyfine bak. Ne diye Amerikan üssü kurulması için görüşmelere gidiyorsun? Göt gibi kalırsın böyle. Yazık old... Devamını Gör

Başar Demirsoy

Abi nasıl yorumlar bunlar? Hakikaten her şeye yorum yapasımız var halk olarak. Bu adamlar sınırlarını Stalin'in çizdiği bir ülkeyi devraldı. Sovyet ülkelerin... Devamını Gör

Başar Demirsoy

Bu arada Batı da, Ruslar da bunu kullanacak tabii ki, ben devlet olsam ben de kullanmaya çalışırım. Kimse kimseye güvenmedi, Putin NATO tıkanıncaya dek aşama... Devamını Gör

Darbeli Matkap

Evet korkuyorlar resmen açık açık rusyadan korkuyorlar buna asarım keserim diyen amerika da dahil.