Görüş Bildir
Haberler
Zayıflamanızı Sağlayan 10 Yiyecek

Zayıflamanızı Sağlayan 10 Yiyecek

Pegarose
13.02.2014 - 12:49 Son Güncelleme: 13.02.2014 - 14:37

Zayıflamanızı Sağlayan 10 Yiyecek

Bu gıdalarla zayıflamak çok kolay...

Mucize bir diyet mi arıyorsunuz? Arayışınızı sonlandırma vaktiniz geldi, çünkü böyle bir şey yok. Harcadığınızdan daha fazla kalori alıyorsanız kilo alırsınız. Ancak hemen havlu atmanıza gerek yok. Bazı gıdalar sizi öğünlerden sonra diğerlerine göre daha tok hissettirir.

Mucizevi yiyecekler olmasalar da, gün içinde daha az yemenizi sağlayabilirler. Sizi daha uzun süre tok tutacak yiyecekler aradığınızda, lifi yüksek, sağlıklı yağlar ve proteinleri olan ya da yüksek miktarda su içeren gıdalara göz atın. Bu gıdaların diğer bir yararı da önemli mineral, vitamin ve besinlerle dolu olmasıdır.

Elma

Günde bir elma yağları uzakta tutmanızı sağlayabilir. Bu taşınabilir meyve, içerdiği yüksek miktardaki su ve çözünür-çözünmez liflerin her ikisiyle bir yandan kan şekerinizin aniden yükselerek iştahınızın artmasına engel olan bir yandan da tok kalmanızı sağlayan müthiş bir atıştırmalıktır. Ortalama boyutlardaki bir elmada yaklaşık olarak yüzde 85 oranında su ile 5 gram çözünebilir lif bulunur ki bu da elmayı bir atıştırmalık santrali haline getirir. Demliğinizi tatlandırmak için de elma kullanabilirsiniz. Elma aynı zamanda kuersetin içerir. Kuersetin, bazı kanser türlerine karşı savaşmada yardımcı olduğu, kolesterol hasarını azalttığı ve akciğerlerin sağlığını koruduğu görülen bir flavanoidtir.

Yumurta

Yumurta tok kalmanızı sağlayabilecek büyük bir protein kaynağıdır. Yapılan araştırmalarda kişilerin sabah kahvaltısında 2 yumurta yediklerinde, kahvaltıda simit yedikleri güne göre, takip eden 24 saatte 400 kalori daha az aldıkları görülmüştür. Araştırma gösteriyor ki yumurta yemek daha fazla doygunluk sağlıyor ve daha uzun süre tok tutuyor. Bu yalnızca günlük bir deney olsa da düzenli olarak yumurta yemek, uzun süreli kilo yönetimine katkıda bulunabilir.

Karnabahar

Kilo vermeye karar verdiğinizde, karnabahar gibi nişastasız ve sınırsız miktarlarda yenebilecek birkaç sebze vardır. Karnabahar sağlığınız için de iyidir. Karnabahar kanserle savaşan phytonutrient sulforaphane içermesinin yanı sıra, kilo kaybına yardımcı olan folik asit ve C vitamini miktarı açısından da oldukça zengindir. C vitamini, fiziksel aktiviteler sırasında ne kadar kalori yaktığınızı belirleyici bir etken olabilir. Aynı zamanda sizin için lezzetli de olabilir ancak karnabahar sevmiyorsanız ıspanak ya da brokoliyi deneyebilirsiniz.

Kaynak: http://www.pegarose.com/zayiflamanizi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın