Görüş Bildir
Haberler
Zamlı Maaş Farkları: 2022 Zamlı Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak? 15 Günlük Fark Ayın Kaçında Yatacak?

Zamlı Maaş Farkları: 2022 Zamlı Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak? 15 Günlük Fark Ayın Kaçında Yatacak?

Emekli ve memurların 2022 Ocak zammı netleşirken enflasyon farklarından doğan maaş farkının yatacağı tarih araştırılıyor. '2022 Zamlı Emekli ve memur maaş farkları ne zaman yatacak?' sorusu yanıt aramaya başladı. Bilindiği üzere devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personeller ve memur emeklileri Ocak ayında belirlenen tarihte zamlı maaşlarına kavuşacaktı. Ancak vatandaşlar hangi tarihte zamlı maaşlarını alacaklarını merak ediyor. İşte akla takılan tüm soruların yanıtı haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yılın ilk yarısı için bilindiği üzere emeklilere yüzde 28, memurlara ise yüzde 30.5 oranında zam yapılacağı müjdelenmişti. Son günlerde ise vatandaşlar '2022 Zamlı Emekli ve memur maaş farkları ne zaman yatacak?' sorusunu gündeme taşındı.

Zamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Yatacak?

Zamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Yatacak?

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

17-26 OCAK: SSK emeklilerine zamlı maaş

25-28 OCAK: Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş yatırılacak.

Emekli Maaşı Geçerliliği 6 Aylık mı?

Emekli Maaşı Geçerliliği 6 Aylık mı?

Emekliliğe hak kazanan tüm vatandaşlar aldıkları aylık emekli maaşlarına yıl içinde biri Ocak diğeri de Temmuz olmak üzere iki farklı dönemde zam alıyor. Eski SSK'lı ve Bağ-Kur'lu emeklilerin maaşına 6 aylık enflasyon oranı kadar yani yüzde 25.5 oranında zam yapıldı. Bu zam yılın ilk 6 ayı için geçerli olacak ve Temmuz ayında yılın ikinci yarısı için zam oranı yeniden masaya yatırılacak.

Memur ve Memur Emeklilerine Müjde Verildi

Memur ve Memur Emeklilerine Müjde Verildi

Memur ve memur emeklileri için de zam oranı da belirlendi. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu sözleşmedeki yüzde 5 artışa ilaveten yüzde 2.5 artışla yüzde 7.5'a çıkarıldığı müjdesi verdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, 2021 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 25,47 gerçekleşirken, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde enflasyondan kaynaklı artış ve ilave zam ile birlikte 2022 yılı ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 30,95 iyileştirme yapılacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
4
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın