Görüş Bildir
Haberler
Zamlı Faturalar İlk Aydan İsyan Ettirdi: Sanayi Bölgelerinde de Tehlike Büyük!

Zamlı Faturalar İlk Aydan İsyan Ettirdi: Sanayi Bölgelerinde de Tehlike Büyük!

1 Ocak’tan itibaren mesken aboneleri için aylık 150 kilovatsaate kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat kilovatsaat başına 1 lira 37 kuruş, aylık tüketimi 150 kilovatsaat üzeri olan mesken aboneleri için ise kilovatsaat başına 2 lira 6 kuruş uygulanmaya başladı. Zamlı tarifelerin ilk faturaları da 10 Ocak itibarıyla kesilmeye başlandı.

Kiminin faturası 2 kat, kimini 3 kat artarken kimi de iki kişi yaşamalarına rağmen gelen bin liralık elektrik faturasına tepki gösterdi.

Bazı vatandaşlar aralık ayı tüketimlerinin de zamlı kesildiğini öne sürdü. EPDK ise bu konuda soruşturma başlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Çoluğumuzla, çocuğumuzla kışı nasıl bahar edeceğiz?'

'Çoluğumuzla, çocuğumuzla kışı nasıl bahar edeceğiz?'

Birgün haberine göre, Artvin’in Ardanuç ilçesi Güleş Köyü’nde yaşayan Köksal Kara ise gelen fatura karşısında adeta şok geçirdi.

Evini elektrikli kombiyle ısıtan Kara, Anka Haber Ajansı’na “Evimizi ısıtmak zorundaydık, kömür pahalı odunla da her odayı ısıtamayınca mecburen elektrikli kombiyi bağlattık” dedi.

Ocak ayında faturanın 8 bin 965 lira geldiğini söyleyen Kara, “Odunumuz da kış sezonuna yeterli olmuyor. Sadece benim değil bütün komşularım. Mecbur kalıyoruz. Hangi taraftan vazgeçelim. Biz bu faturayı nasıl ödeyeceğiz, devletten, yetkililerden destek olmalarını bekliyorum. Yoksa biz çoluğumuzla, çocuğumuzla kışı nasıl bahar edeceğiz?' dedi.

OSB'ler boş kalabilir!

OSB'ler boş kalabilir!

Ostim Sanayici ve İş İnsanları Derneği (OSİAD), doğalgazda tüketime göre tarifelendirme uygulaması nedeniyle OSB içindeki sanayici ile OSB dışındaki sanayici arasında 3.40 katlık maliyet farkı oluştuğuna dikkat çekti.

OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, 'Yeni bir düzenleme olmazsa OSB’ler boş kalabilir' diye konuştu.

BOTAŞ tarafından uygulanacak tarife tiplerinin doğalgaz tüketim miktarlarına göre belirlendiğini anımsatan Ekinci, BOTAŞ’ın uygulamasına göre, OSB’lerde yer alan sanayicilerin tarifesinin ilgili OSB’nin tüm sanayicilerinin yıllık toplam tüketimi baz alınarak belirlendiğini, OSB dışında yer alan sanayiciler için ise ayrı ayrı tarife oluşturulduğunu ifade etti.

Yıllık toplam tüketimi göz önüne alındığında, bir sanayicinin KDV dahil 159 bin TL ödeyeceği bilgisini veren Ekinci, OSB dışındaki işletmeye ise 46 bin 627 lira fatura çıkarılacağını ifade etti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Elektrik faturası 350TL geldi evde kimse olmamasına rağmen, sabah çıkıyoruz akşam giriyoruz eve..... Sanayi esnafı siz ağlamayın arkadaş bu durumda yaşamamız... Devamını Gör