Görüş Bildir
Haberler
Yüzyılın En Büyüğü: Meksika Açıklarında Meydana Gelen 8.2 Büyüklüğündeki Depremde En Az 26 Kişi Öldü

etiket Yüzyılın En Büyüğü: Meksika Açıklarında Meydana Gelen 8.2 Büyüklüğündeki Depremde En Az 26 Kişi Öldü

Batuhan
08.09.2017 - 12:09

Meksika açıklarında 8.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı. Meksikalı ve Guatemalalı yetkililer gelen son bilgilere göre depremde en az 26 kişinin öldüğünü açıkladı. Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ise 'Son 100 yılda ülkede meydana gelenlerin en büyüğü' açıklamasını yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Depremin büyüklüğünü 8.0'dan 8.2'e revize eden USGS, ​depremin merkez üssünün de Pijijapan kasabasının 87 kilometre güneybatısı olduğunu belirtti. Depremin derinliğinin de yaklaşık 70 km olduğu kaydedildi.

10'dan fazla artçı sarsıntı yaşandı

10'dan fazla artçı sarsıntı yaşandı

Yaklaşık bir dakika boyunca süren sarsıntılar nedeniyle insanlar panik halinde sokaklara çıktı. Bazı mahallelerde elektirik kesintileri yaşandı.

Chiapas ve Mexico City'de de okullar tatil edildi. İlk depremin ardından bölgede en büyüğü 5.7 olmak üzere 10'dan fazla artçı sarsıntı da yaşandı.

Meksika'daki depremin ardından başkent Mexico City'de insanlar sokaklara döküldü.

Tsunami uyarısı

Tsunami uyarısı

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremin ardından yaptığı ilk açıklamada Meksika, Honduras, Ekvador, Guatemala, Nikaragua, Panama'yı kapsayan bölgede tsunami oluşabileceği uyarısı yaptı.

Merkez daha sonra Meksika'nın Salina Cruz bölgesinde 1 metrelik tsunami dalgalarının tespit edildiğini, Ekvador, Guatemala ve El salvador'da da 1 metrelik tsunami dalgalarının olabileceğini duyurdu.

Hawaii ve Güney Pasifik açsından tehdit olmadığı kaydedildi.

Meksika'da 25, Guatemala'da 1 kişi öldü

Meksika'da 25, Guatemala'da 1 kişi öldü

Meksika'nın güneyindeki Chiapas eyaletinde 3 kişinin öldüğü, bunlardan ikisinin evlerinin yıkılması sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.

Chiapas Valisi Manuel Velasco 'Evler,okullar ve hastaneler zarar gördü' dedi.

Tabasco eyaletinde de iki çocuğun hayatını kaybettiği açıklandı. Çocuklardan birinin yıkılan bir ev duvarı altında kaldığı diğerinin ise kaldığı hastenede yaşanan elektrik kesintisi sonucu öldüğü belirtildi.

Gelen son bilgilere göre toplamda Meksika'da 25, Guatemala'da 1 kişi hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Yüzyılın en büyük depremi'

'Yüzyılın en büyük depremi'

Depremin büyüklüğünü 8.2 olarak duyuran Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ise gelen ilk bilgilere göre deprem nedeniyle ülkede 5 kişinin öldüğünü doğruladı.

Son depremi ' Son 100 yılda ülkede meydana gelenlerin en büyüğü' olarak niteleyen Nieto son depremin 1985'te meydana gelen ve 4 eyalette binlerce kişinin ölmesine yol açan depremden daha şiddetli olduğunu vurguladı.

Deprem anında gökyüzünde meydana gelen ilginç hareketlilik kameralara yansıdı 📹😱

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
369
171
16
13
13
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sir Dupre

Açılın, ışıkların bilimsel açıklamasını yapıyorum; Wikipediaya göre, deprem sırasında veya öncesinde levhaların zorlanmasından dolayı, bazı kayalar ortaya... Devamını Gör

queen of the alaska

Aynı depremin İstanbulda olduğunu hayal ettim bir an .. Kaç bin kişi sizce

layd hamdiye

en az 200.000 bence :((

Keep Control

8.4 luk bir deprem aninda gokyuzunu cekecek kadar yurekli insanlar da var demek ki..ayrica video cekilirken deprem aninda hic biryer sallanmiyor..kandirmayi... Devamını Gör