Görüş Bildir
Haberler
Yüzleşmek İstemediğin Bir Korkuyla Yaşamaya Çalışmak

Yüzleşmek İstemediğin Bir Korkuyla Yaşamaya Çalışmak

diazepam
21.03.2016 - 11:56

Korkularla yüzleşmek, onların üzerine gitmek bize öğretilen hayat pratiklerinin ilk sıralarında yer alıyor. Ancak karanlık korkusu, yalnızlık korkusu, kapalı alan korkusu, v.b fobilerle mücadele etmede olumlu sonuçlar veren bir uygulamayı, ölüm korkusuna, canlı bomba korkusuna, terörist saldırı korkusuna nasıl adapte edeceğiz? Edemeyeceğiz, işte aslı kötü ve korkutucu tarafı bu. 

Size terörün neye hizmet ettiğinden, ne kadar kötü olduğundan falan bahsetmeyeceğim, zira bu ülkede yaşayan herkes bunu yıllardır tecrübe ediyor maalesef. Ben size bu korkuyla yaşamak zorunda olmanın üzerimizdeki etkilerinden dem vuracağım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. En başta yıllardır alışageldiğin rutinlerin değişecek, işe gidip geldiğin yol, yol üzerinde uğradığın yerler değişecek.

2. Sosyal hayatın derinden ve köklü bir değişime maruz kalacak, kendini daha çok eve kapatacaksın.

3. Arkadaşlarınla buluştuğun, oturduğun, her zaman gittiğin mekanlar yeniden dizayn edilecek.

4. Ev toplantılarını daha çok yapmaya başlayacaksın.

5. “Ben vardım”, “ben iyiyim”, “sorun yok” türünden telefon aramalarını daha sık yapar hale geleceksin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İnce hesaplar, ayrıntılı düşünceler girecek hayatına, her gördüğün poşetten, çantadan kaçarken bulacaksın kendini.

7. Bir paranoya girecek hayatına istemesen de, gördüğün insanlara, metroda yanında oturan kişiye daha bir dikkatli bakacaksın.

8. Ambulans, itfaiye, polis sireni duyduğunda irkileceksin ve belki hemen sosyal medyayı tarayacaksın hızlıca bir şey mi oldu diye.

9. En saçma, en olmaz dediğin uyarılara kulak verirken bulacaksın kendini, “ya gerçekse” düşüncesini aşamayacaksın.

10. Ne kadar itiraz etsen, karşı çıksan da bu korkuyla yaşamaya yavaş yavaş alışmaya başladığını hissedecek, daha da korkacaksın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ardından umutsuzluk, çaresizlik, endişe halleri peydah olacak, sevdiklerin değer verdiklerin için endişelenmekten alıkoyamayacaksın kendini.

12. Acil durum planların oluşmaya başlayacak, kötü bir şey olursa ailene nasıl ulaşacağını, evden nasıl kaçacağını, bir mekana girdiğinde sorun olursa nereye saklanacağını düşünmeye başlayacaksın.

13. Bütün bunlarla birlikte öfken, gerilim ve stres seviyen artacak, daha kolay sinirlenen ve heyecanlanan bir olacaksın.

14. Şiddetli seslere karşı tepki geliştireceksin, yanında bir çocuk balon patlatsa yerinden zıplayacaksın.

15. Yaşadığın şehirden gitme fikrini artık eskisinden daha sık düşüneceksin ve bu fikir sana hiç da yabancı ve aykırı gelmeyecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Netice olarak terörün sana yapmak istediği şeye, istemesen de, hoşlanmasan da boyun eğmeye başladığını hissedeceksin.

s1253.photobucket.com

17. Çünkü karşında yüzleşmek isteyebileceğin, insani vasıflara sahip, diyalog kurulabilecek bir kitle, bir güruh yok. Amacı seni öldürmek, yıldırmak, yok etmek, vs. olan bir şeyle neden yüzleşmek isteyesin ki?

Bakma sen, sana “alışmalıyız” diyenlere, insan ölüme nasıl alışabilir ki?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
57
25
11
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Heisenberg

Açıkçası hiçbir terörist, hiçbir canlı bomba yada hiçbir eylemci beni korkutamaz. İstiklal Marşı bile KORKMA diye başlayan Türk milletine KORKMAK yakışmaz! Z... Devamını Gör

tatlış penguen

küfür etmek istiyorum bolca küfür ama içim yine rahat etmeyecek iyice kafayı yedim anca ağlayıp duruyorum geriliyorum kafamdan senaryolar yazıyorum buna sebe... Devamını Gör

Mazlum Bozdemir

ben bu olaylardan sonra burdaki bir kısmını yaptım ama en önemlisi hiç kimse ölümün nerde geleceğini bilmez bileceği tek şey hayatını yaşamak o seni bulana k... Devamını Gör