Görüş Bildir
Haberler
Yüz Yüze Eğitim Devam Edecek Mi? Yüz Yüze Eğitimde Kaç Sınıf Karantinada?

Yüz Yüze Eğitim Devam Edecek Mi? Yüz Yüze Eğitimde Kaç Sınıf Karantinada?

Türkiye’de okullar yaklaşık 2 yıl sonra tekrardan açılmış ve yüz yüze eğitim tüm kademedeki öğrenciler için açılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Eylül’de başlayan yüz yüze eğitimde uygulanacak kuralları Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalışarak belirlemişti. Yayınlanan genelgeye göre, sınavlarda en az iki öğrenci pozitif çıkması durumunda karantina uygulanacaktır. Öğrenci Veli Derneği, yayınladığı raporla yüz yüze eğitimdeki son durumu duyurdu. Peki, yüz yüze eğitim devam edecek mi? Okullarda kaç kişi karantinada, kaç sınıf kapatıldı? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet Gazetesi’nin Öğrenci Veli Derneği’nin yayınladığı rapora dayandırdığı habere göre, üç haftası tamamlanan yüz yüze eğitimde toplam bin 630 sınıf, en az iki pozitif vaka çıkması sebebiyle kapanmış durumda.

Yayınlanan raporun bir kısmı şu şekilde;

MEB’in yayımladığı son istatistiklerde, derslik başına düşen öğrenci ortalaması 26 olarak açıklanmıştı. Bu veri üzerinden bir değerlendirme yaptığımızda; alınmayan önlemler nedeniyle en az 40 bin öğrenci yüz yüze eğitime devam edememektedir.”

YÜZ YÜZE EĞİTİM DEVAM EDECEK Mİ?

Velilerin cep telefonları üzerinden kurduğu gruplarda, ‘ekim ayında okulların kapanacağı’ yönündeki iddialar üzerine açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şunları söylemişti:

“Böyle bir şey söz konusu değil. Sürecin devam ettirilmesi, okul bazlı değil vaka bazlı. Hiçbir okulumuz kapalı değil ama bazı sınıflarda vaka veya yakın temas nedeniyle eğitim öğretime ara verildi. Dolayısıyla vakaların yaygınlaşması durumunda etkilenen sınıflarla ilgili kararlar alacağız; okul, ilçe veya il ile ilgili karar almayacağız. Başlangıçtaki irademizi devam ettiriyoruz, okullar açık kalmaya devam edecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
5
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın