Görüş Bildir
Haberler
Yüz Tipine En Uygun Saç Kesim Modelini Arayan Erkekler İçin Saç Modelleri

Yüz Tipine En Uygun Saç Kesim Modelini Arayan Erkekler İçin Saç Modelleri

Effy
04.05.2022 - 15:15

Saç kestirmek eğer güzel sonuçlanırsa oldukça harika bir aktivite olabiliyor. Ama ya beğendiğimiz kesim yüzümüz için uygun değilse? Bu tarz sorunların önüne geçmek için yüz tipinize en uygun saç modellerini listeledik. 👇

Kaynak: https://www.fashionbeans.com/article/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yuvarlak yüz tipi.

1. Yuvarlak yüz tipi.

Belirgin bir çene hattı olmayan bu yüz tipinde, yüz genişliğinizi arttıracak modellerden kaçınmalısınız. Üst kısmı dikleştirerek, eğimli olarak dik şekil verdiğiniz kesimler, yüzünüzün keskin hatlar kazanmasını sağlayacaktır. Favorilerinizi uzun tutmak ve saçı yana doğru kabartmaktan uzak durmayı da aklınızdan çıkarmayın!

2. Kare yüz tipi.

2. Kare yüz tipi.

Keskin ve belirleyici yüz hatlarına sahip bu yüz tipinin uzunluğu ve genişliği için neredeyse eşit denebilir. Yine bu tipte de favoriler kısa tutulmalı, fransız kesim, fade kesim gibi modeller tercih edilmelidir. Unutmayın, saçınızı ne kadar kısaltırsanız o kadar asker tıraşı gibi durur. Bir diğer seçenek olarak yan kısımları kısa, üst kısımları uzun bıraktığınız saç modellerini tercih edebilirsiniz.

3. Dikdörtgen yüz tipi.

3. Dikdörtgen yüz tipi.

Bu yüz tiplerinde yadsınamaz bir uzunluk mevcuttur. Ancak bu uzunluk, simetrik yapıya hiçbir zarar vermez. Saçlarınızı diktiğiniz modeller bu yüz tipine pek gitmez. Bu yüzden saçlarınızı yana yatırdığınız veya alına perçemlerin düştüğü bir saç modeli tercih edebilirsiniz.

4. Oval yüz tipi.

4. Oval yüz tipi.

Oval yüz tipinin de alın bölgesi geniştir ve yüzde keskin hatlar bulunmaz. 'Oval yüzlere uyumlu saç modeli nedir?' sorusundan ziyade 'Ne yakışmaz?' sorusunu cevaplayabiliriz: Kaküle benzer ileriye ve öne düşen saç kesimleri bu yüz tipine yakışmaz. Bu tarz kesimler yüzünüzü sadece daha yuvarlak gösterir. Yanların kısa olduğu veya üstleri uzun tutarak arkadan topladığınız kesimler tam size göre!

5. Elmas yüz tipi.

5. Elmas yüz tipi.

Bu yüz tipi, uzun yüz tiplerine dahildir. Erkeklerde oldukça nadir görülen bu yüz tipinde çene, alına kıyasla daha dar ve sivri olur. Aynı zamanda elmacık kemikleri de alına kıyasla daha geniştir. Bu yüz tipine en uygun saç modeli yüksek hacimli kesimlerdir. Üstleri dağınık bıraktığınız bir modeli de gayet güzel taşırsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Üçgen yüz tipi.

6. Üçgen yüz tipi.

Bu yüz tipi, elmas yüz tipinin tam tersidir. Kısa saçlardan ziyade hacimli ve orta boy kesim saç modellerini tercih etmelisiniz. Saç kesimini biraz daha uzun tutmak sizlere kalmış. Yeter ki çok kısa kesimlerden kaçının!

7. Kalp yüz tipi.

7. Kalp yüz tipi.

Çenenizin darlığını ve alnınızın genişliğini ortaya çıkaracak kısa saç kesimlerinden kaçının. Orta boy kesim, sizin için en güvenli saç modeli olacaktır. Orta ve uzun boy kesimler, alnın genişliğini örtbas etmekte etkilidir.

Akıllara gelen ilk soru: Yüz tipimi nasıl anlarım? Bunun cevabı çok basit! 👇

Akıllara gelen ilk soru: Yüz tipimi nasıl anlarım? Bunun cevabı çok basit! 👇
  • Yuvarlak yüzler; yanaklar ve yüz uzunluğu ölçüleri eşittir. İkisi, alın ve çeneden daha geniştir ve bu ikilinin de ölçüleri aynıdır. Çene yumuşak hatlıdır ve keskin değildir.

  • Kare yüzler; tüm ölçüler neredeyse aynıdır. Çene, yuvarlaktan ziyade keskin hatlara sahiptir.

  • Dikdörtgen yüzler; yüz uzunluğu göze çarpar. Alın, yanaklar, ve çene ölçüleri benzerdir.

  • Oval yüzler; yüzün uzunluğu yanakların genişliğinden fazladır ve alın çeneden daha büyüktür. Çene yuvarlaktan ziyade daha keskindir.

  • Elmas yüzler; en büyük ölçü yüz uzunluğundadır. Sonra azdan çoğa doğru sırasıyla: Elmacık kemikleri, alın ve en küçüğü olan çene. Çene sivridir.

  • Üçgen yüzler; çene, elmacık kemiklerinden daha keskindir. 

  • Kalp yüzler; Alın, elmacık kemiklerinden ve çene hatlarından daha fazla ön plana çıkar. Çene sivridir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın