Görüş Bildir
Haberler
Yurtdışında Olsalar Kariyerleri Çok Farklı Olması Muhtemel 12 Başarılı Türk Metal Grubu

etiket Yurtdışında Olsalar Kariyerleri Çok Farklı Olması Muhtemel 12 Başarılı Türk Metal Grubu

Fulin
28.08.2016 - 14:37

Ülkemiz müzikal çeşitlilik adına çok derin bir kaynağa sahip. Özellikle metal müziğin her türünde kendi eserlerini üretip dünya standartlarında işler yapan bir çok grup var. Bu grupların yaptıkları işleri gördükten sonra eğer bu topraklarda değil de, bu müziğin değer ve saygı gördüğü bir yerde yer aldıklarını düşündükçe kariyerlerinin çok farklı olacağını öngörmek hiç zor değil. İşte ülkemizden en başarılı 12 metal grubu.

1. Thrown To The Sun

1. Thrown To The Sun

Son zamanların en istikrarlı ve üretken Türk Metal grubu diyebiliriz. Tarzları teknik death metal ile modern tınıları içeren özel bir sound olarak kulağımıza çarpıyor. Yurtdışında olsalar kesinlikle kariyerleri çok fatklı olurdu. Ancak onları ülkemizin müzik yapma şartlarına kurban verdik. Kısa bir zaman önce dağıldıklarını açıkladılar.

Thrown To The Sun - Gnomon

2. Soul Sacrifice

2. Soul Sacrifice

Listedeki en köklü grup Soul Sacrifice. Grubun tüm dünyada yayımlanmış albümleri mevcut. Ülkemizin en iyi festivallerinde sahne almış olan Soul Sacrifice'ın uzun süreli yurt dışı turne tecrübeleri de var.

Soul Sacrifice - Comatose

3. Insistence

3. Insistence

Dünya çapında dağıtılmış iki adet albümü olan modern metal grubu son zamanlarda çoğu Türk grubunun başına gelen bir şekilde faaliyetlerine ara vermiş gibi gözüküyor.

Insistence - Awaken The Earth

4. Chopstick Suicide

4. Chopstick Suicide

Mathcore diye adlandırılan yeni bir akımın ülkemizdeki temsilcisi olan Chopstick Suicide, çok sadık bir fan kitlesine sahip. Ancak elbette işlerini istikrar ile yapma desteğini maalesef bu kitleden göremiyorlar. Bu da son dönemlerde grubun sesinin daha az duyulmasına sebep oluyor.

Chopstick Suicide - Television Television

5. You May Kiss The Bride

5. You May Kiss The Bride

Bu yetenekli ve genç grup belki de Türk grupların makus talihini değiştirebilir. Çünkü o kapasiteleri ve azimleri fazlası ile var. Groezrock festivalinde oylama sonucu sahneye çıkan grup, ismini dünyaya duyurmaya başladı. Son günlerde kadrolarına Model'den Fatma Turgut'u katarak Türkçe sözlü şarkılar da yazıyorlar. Gençler arasında bu gruba destek bir çığ gibi büyüyor. Yakında isimlerini daha fazla duyabiliriz.

You May Kiss The Bride feat Fatma Turgut - Bensiz Bir Sen

6. Saints 'N' Sinners

6. Saints 'N' Sinners

Kaliteli müzisyenlerin bir araya geldiği bu topluluğun da gerek sound'u ile olsun, gerek imajı ile olsun uluslararası örneklerinden eksiği yok, fazlası var

Saints 'N' Sinners - Seven Years In Hell

7. Vortex Of Clutter

7. Vortex Of Clutter

Agresif sound'u ve muhalif duruşu ile gayet üretken bir şekilde müzikal yaşamlarına devam ediyorlar.

Vortex Of Clutter - Cocktail

8. Furtherial

8. Furtherial

Enstrümanlarına aşırı derecede hakim dört müzisyen arkadaşın oluşturduğu Furherial, modern öğeler ile birlikte klasik metalin tüm gerekliliklerini bir arada sunuyor.

Furtherial - Storyteller

9. Pitch Black Process

9. Pitch Black Process

İzmirli dörtlü, uzun zamandır birlikte çalan müzisyenlerden oluşuyor. Onları sahnede gördüğünüzde bu özelliklerini çok daha net anlayabiliyorsunuz. Grubu Affliction olan eski ismiyle tanıyanlar da mevcut.

Pitch Black Process - To the Villain

10. Hope To Find

10. Hope To Find

Progresif metal tarzında eserler üreten grup Eskişehir'de faaliyetlerine devam ediyor. Yapabileceklerinin kapasitesini yeni albümlerinde daha net gösterecekler..

Hope To Find - City Soul

11. Heretic Soul

11. Heretic Soul

Kendilerine has nihilistic death metal tarzıyla dünyanın dört bir yanında fanlara sahipler.

Heretic Soul - Mental Decay

12. Baht

12. Baht

Kaliteli death metal için bir araya gelmiş bu dörtlü, çok kaliteli işler ortaya koyuyor.

Baht - Roustabout

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
807
280
127
53
22
21
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
melih ışık

Hacı kuzeyde hayat monoton oldugundan insanlar kendini black metal vb. müziklerle deşarj ediyo ama bizde durum böyle değil bizim hayat black metal zaten

Eylül Eylem Kara

"kedi kesiyor musunuz?" gibi sorulara maruz kalınan ülkede ne kadar başarılı olurlarsa olsun tutunamazlar. üzücü

queen of the alaska

isminizi türk yapın abi

Nick Fury

niye ki Alaska'nın kraliçesi? :P