Görüş Bildir
Haberler
Yurt Dışında Yabancı Kulüplerle Şampiyonluğa Ulaşmış 10 Türk Oyuncu

Yurt Dışında Yabancı Kulüplerle Şampiyonluğa Ulaşmış 10 Türk Oyuncu

Spor dalında başarıdan başarıya koşan Türk oyuncular zaman zaman yabancı kulüplerde ülkemizi temsil etmiştir. Aralarından bazıları gittikleri yabancı kulüplerde şampiyonluğa erişmiştir. Biz de yurt dışındaki yabancı kulüplerde şampiyon olmuş Türk oyuncuları buraya derledik. İşte, yurt dışında yabancı kulüplerde şampiyon olmuş başarılı Türk oyuncular.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mesut Özil

1. Mesut Özil

Mesut Özil, 9 yıl boyunca Almanya forması giymiş, Türk asıllı futbolcu. 92 milli maçta oynamış ve 23 gol atıp 40 asist yapmıştır. Bununla beraber Premier League takımlarından Arsenal'e transfer olmuştur. Birçok ülkedeki yabancı kulüpte başarısına başarı katan oyuncu, şampiyonluğa erişmiştir. Aldığı pek çok kupa vardır. Bunlardan bazıları: Avrupa U21 Şampiyonası, Konfederasyonlar Kupası, Dünya Kupası, Almanya Kupası, La Liga, Uluslararası Şampiyonlar Kupası...

2. Arda Turan

2. Arda Turan

Arda Turan, 2006-2017 yılları arasında Türk milli futbol takımında forma giymiştir. 2000 yılında Galatasaray'a transfer olmuştur. Daha sonra İspanyol Kulübü Atlético Madrid'e transfer edildi. Dört sezon Atlético formasını giyen Arda Turan, bu kulüpte 2012 yılında UEFA Süper Kupası, UEFA Avrupa Ligi, La Liga, Copa del Rey, Supercopa de Espana şampiyonluklarını yaşadı. Turan 2015 yılında Barcelona formasını giyerken de La Liga, Copa del Rey, Supercopa de Espana, UEFA Süper Kupası, FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu yaşadı.

3. Mehmet Okur

3. Mehmet Okur

Mehmet Okur, Türk milli basketbolcusudur. 8 Kasım 2012 yılında basketbolu bıraktığını açıklamış. Oyak Renault, Tofaş Spor Kulübü gibi takımlarda forma giymiştir. Takımlarına birçok başarı getiren Okur'un NBA kariyeri de vardır. NBA kariyerine Detroit Pistons takımı ile başladı. Bu sezonu NBA Şampiyonu olarak bitirmiştir. Böylece dünyanın en önemli basketbol liginde şampiyonluk unvanına ulaşan ilk Türk oyuncu oldu.

4. Emre Belözoğlu

4. Emre Belözoğlu

Emre Belözoğlu, Türk teknik direktör ve eski milli futbolcudur. 2004 yılında 'Yaşayan en iyi 125 futbolcu' listesi FIFA 100'de yer almıştır. Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımlarda oynamıştır. Galatasaray ve Fenerbahçe'de tarihi başarılar kazanmıştır. Ardından Inter ile Avrupa'ya açılmıştır. İtalya temsilcisi ile İtalya Kupası'nı kazandı. Belözoğlu, İngiltere Newcastle United takımına transfer olduktan sonra UEFA Intertoto kupasını kazandı. Türkiye'ye Fenerbahçe'ye transfer olarak dönmüş.

5. Ümit Davala

5. Ümit Davala

Ümit Davala, Türk teknik direktör ve eski milli futbolcudur. Galatasaray'a transfer olduktan sonra Türk futbolunun önemli oyuncularından biri haline geldi. 2000 yılında UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası başarılarını gösterdi. Daha sonra AC Milan kulübüne transfer olmuştur. 2003-2004 sezonunda Bundesliga takımı SV WERDER Bremen'de şampiyonluk yaşamıştır. Aynı sezonda kupayı da kazandı. Alman Şampiyonu ve Alman Kupa Şampiyonu başarıları vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Burak Yılmaz

6. Burak Yılmaz

Burak Yılmaz, A milli takım futbolcusudur. Kariyerine Antalyaspor altyapısında başlamıştır. Türkiye ve yurt dışında çeşitli takımlarda forma giymiştir. Türkiye'de dört büyükte de forma giyen isimdir. Trabzonspor ve Galatasaray'da oynadığı sırada en önemli başarılarını yaşadı. Super Lig Gol Kralı olmuştur. Lille takımında forma giyen isim LİGUE 1 şampiyonluk kupasını kazanmıştır. Şu anda Fortuna Sittard takımında forma giyiyor.

7. Hakan Çalhanoğlu

7. Hakan Çalhanoğlu

Hakan Çalhanoğlu, Türk milli futbolcudur. Serie A takımlarından Inter'de forma giymektedir. İlk olarak futbol kariyerine Waldhof Manheim altyapısında başlamıştır. 2009 yılında da Karlsruher altyapısına transfer olmuştur. Birçok yabancı kulüpte oynayan Çalhanoğlu, şampiyonlukları ile de bilinmektedir. İtalya Kupası, Süper Kupa, 3. LİG şampiyonlukları vardır.

8. Yusuf Yazıcı

8. Yusuf Yazıcı

Yusuf Yazıcı, Türk milli futbolcusudur. Süper Lig takımlarından Trabzonspor'da forma giymektedir. Futbol kariyerine Trabzonspor ile başlamıştır. Birçok takımda forma giymiştir ve başarısına başarı katmıştır. Daha sonra Lille takımıyla 5 yıllık sözleşme imzalamıştır. 19 Ocak 2022 tarihinde CSKA Moskova kulübü tarafından satın alma opsiyonlu kiralanmıştır. Genç yaşta şampiyonluklar da yaşamıştır. LİGUE 1 ve SÜPER KUPA şampiyonlukları vardır.

9. Zeki Çelik

9. Zeki Çelik

Zeki Çelik, Serie A ekiplerinden AS Roma takımında defans pozisyonunda oynuyor. Bursaspor ve İstanbulspor kariyerleri vardır. Lille takımına da transfer olan isim, başarılarını kupa ile desteklemiştir. Lille takımında en çok forma giyen futbolcular arasındadır. ALGARVE FOOTBALL CUP, SÜPER KUPA, LİGUE 1 şampiyonlukları yaşamıştır.

10. Cengiz Ünder

10. Cengiz Ünder

Cengiz Ünder, Türk milli futbolcudur. Ligue 1 takımlarından Marsilya'da forma giymekte olan Ünder, Medipol Başakşehir, Bucaspor gibi Türk takımlarında forma giymiştir. 2017 yılında Roma'da oynamıştır. Geçtiğimiz yıl İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City ile FA CUP şampiyonluğu yaşamıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
6
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın