Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan Maliye Bakanı Varufakis İstifa Etti

Yunanistan Maliye Bakanı Varufakis İstifa Etti

FreiGeist
06.07.2015 - 09:08 Son Güncelleme: 06.07.2015 - 12:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan'da halk yeni kurtarma paketi karşılığında kemer sıkma tedbirlerine yüzde 61'le 'hayır' dedi. Referandumdan 'evet' çıkması halinde istifa edeceğini açıklayan Maliye Bakanı Varufakis, bu sonuca rağmen istifa edeceğini açıkladı. 

Varufakis, 'Artık bakan değilim!' diyerek resmi Twitter hesabından istifasını duyurdu.

İstifa açıklamasında, 5 Temmuz’un küçük bir Avrupa ulusunun borç zincirlerine başkaldırdığı nadir bir gün olarak tarihe geçeceğini yazan Varufakis şu ifadeleri kullandı:

“Referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından bazı Euro Bölgesi temsilcileri ve muhtelif ‘partnerlerin’ görüşmelerde ‘bulunmamı’ tercih ettiğinin farkına vardırıldım. Başbakan da bu görüşün, anlaşmaya varmada kendisine yardımcı olacağı görüşünde. Bu sebeple Maliye Bakanı görevimden ayrılıyorum.

'KREDİTÖRLERİN NEFRETİNİ GURURLA TAŞIYACAĞIM'

Çipras’a halkın dünkü referandumla verdiği yetkiyi iyi şekilde kullanmasına yardımcı olmanın görevim olduğunu düşünüyorum. Kreditörlerin nefretini gururla taşıyacağım.

Biz solcular, makamın getirdiği ayrıcalıklar olmadan hep birlik içinde hareket etmeyi biliriz. Ben de Çipras’a, yeni Maliye Bakanı’na ve hükümetimize olan desteğimi sürdüreceğim.'

Reuters ve Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0