Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan IMF'ye Gecikmiş Borcunu Ödedi

Yunanistan IMF'ye Gecikmiş Borcunu Ödedi

Ulaş
20.07.2015 - 21:21
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Uluslararası Para Fonu (IMF) Yunanistan'ın yaklaşık 2 milyar euro değerindeki gecikmiş borçlarını ödediğini açıkladı. Yunanistan'ın söz konusu ödemeleri, Euro Grubu'nun 16 Temmuz Perşembe günü onayladığı 7 milyar avroluk 'köprü kredi' ile gerçekleştirdiği belirtildi.

IMF Basın Sözcüsü Gerry Rice, yaptığı yazılı açıklamada, Yunanistan'ın vadesi 30 Haziran ve 13 Temmuz'da dolan 2 milyar euro civarındaki borçlarını bugün ödediğini bildirdi.

'Yunanistan'ın toplamda yaklaşık 2 milyar euro değerindeki gecikmiş borçlarını bugün ödediğini onaylayabilirim. Böylece, Yunanistan'ın IMF'ye gecikmiş borcu kalmadı' ifadelerine yer verilen açıklamada, IMF'nin ülkenin finansal istikrar ve büyümeye geri dönmesi için yardıma hazır olduğu vurgulandı.

Yunanistan, içinde bulunduğu mali krizden ötürü IMF'ye borçlarını ödeyemeyen ilk gelişmiş ülke olarak tarihe geçmişti.

Ayrıca, uluslararası basında yer alan haberlere göre, Yunanistan Maliye Bakanlığı yetkilileri, ülkenin Avrupa merkez bankası'na (ECB) olan yaklaşık 4,2 milyar avroluk borcunu da bugün itibariyle ödemeye başladığını duyurdu.

Yunanistan'ın söz konusu ödemeleri, Euro Grubu'nun 16 Temmuz Perşembe günü onayladığı 7 milyar avroluk 'köprü kredi' ile gerçekleştirdiği belirtildi.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0