Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan'da Göçmenler İçin Olağanüstü Hal Talebi

Yunanistan'da Göçmenler İçin Olağanüstü Hal Talebi

ATKN
03.09.2015 - 11:02

Yunanistan'ın Midilli Belediye Başkanı Spiros Galinos, adada yaşanan yoğun göç akınından dolayı olağanüstü hal ilan edilmesi konusunda talepte bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galinos, geçici hükümette Vatandaşı Koruma Bakanı görevine getirilen Antonis Makrodimitris'e gönderdiği mektubunda, adada, sayılarının 10 binin üzerinde olan sığınmacılar nedeniyle olası salgın hastalık vakalarının önlenmesi, kamu ve özel mülkiyetin korunabilmesi amacıyla olağanüstü hal ilan edilmesini istedi.

Şu an için adada 10 binin üzerinde sığınmacı bulunduğunu belirten Galinos, 'Çoğu sığınmacı liman bölgesinde çadırlarda barınıyor. Hijyen konusunda herhangi bir önlem alınmadan bu kadar çok kişinin aynı yerde barınması, kısa bir süre sonra kontrol altına almakta güçlük çekeceğimiz sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor' ifadelerini kullandı.

'Yaşanan kriz yönetilemiyor'

Ada halkının bu durumdan çok rahatsızlık olduğuna dikkati çeken Galinos, yaşanan krizi yönetmekte yetersiz kalmanın sosyal bir patlama yaşanmasına yol açacağı uyarısında bulundu. Galinos, ada halkının hayatının normale dönmesi için devletten tüm olanaklarıyla duruma müdahale etmesini istedi.

Sisam, İstanköy, Sömbeki, Sakız ve Midilli adaları, Yunanistan aracılığıyla AB'de mülteci olmayı amaçlayanların öncelikli hedefi konumunda bulunuyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliğinden yapılan açıklamaya göre, yıl başından bu yana Avrupa'ya kaçak yollarla giren kişi sayısı 224 bine ulaştı, bu yıl deniz yoluyla Yunanistan'a gelen göçmen sayısı ise 124 bini buldu. Sadece temmuz ayında 50 bin göçmen Yunanistan'a giriş yaptı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0