Görüş Bildir
Haberler
Yönettikleri Yapımları Bir Solukta İzlediğimiz Dünyanın En Zengin 19 Yönetmeni

Yönettikleri Yapımları Bir Solukta İzlediğimiz Dünyanın En Zengin 19 Yönetmeni

luna
20.03.2021 - 08:15

Onlar olmasa izlediğimiz yapımlar aynı tadı vermezdi...

Kaynak: https://wealthygorilla.com/richest-di...
İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Rob Reiner

19. Rob Reiner
www.youtube.com

Net serveti: 100 milyon dolar

Rob Reiner Amerikalı bir aktör, yönetmen ve yapımcıdır. En çok 1970'lerde Amerika'da en çok izlenen TV dizisi olan 'All in the Family'deki Michael Meathead Stivic rolüyle tanınmaktadır. Rob ayrıca 1980'lerde 'The Sure Thing', 'This is Spinal Tap' ve 'A Few Good Men' gibi birçok popüler filmin yönetmenliğini yapmıştır. Reiner'ın son oyunculuk rollerinden biri “The Wolf of Wall Street” filminde olmuştur.

18. Martin Scorsese

18. Martin Scorsese
www.instagram.com

Net serveti: 100 milyon dolar

Martin Scorsese dünyadaki en tanınmış yönetmenlerden biridir. Küçükken astım rahatsızlığından dolayı sporla ilgilenemediğinden film izlemeye başlamıştır. Bu onun sinemayı sevmesini sağlamış ve 'Mean Street' filmini yönetmesine giden yolda ilk adım olmuştur. Bu filmle ünlenen Scorsese bugüne kadar 130'dan fazla ödül kazanmıştır. Bu ödüller arasında bir Oscar ve 3 Golden Globes ödülü de bulunmaktadır.

17. Irwin Winkler

17. Irwin Winkler
twitter.com

Net serveti: 100 milyon dolar

Irwin, 50'den fazla başarılı filmin yönetmenidir. Aynı zamanda bir yapımcı olan Irwin, Elvis Presley'nin de yer aldığı “Double Trouble” ve “They Shoot Horses, Don’t They” gibi filmlerin yapımcılığını üstlenmiştir. Winkler, sinema endüstrisine katkılardan dolayı Hollywood Walk of Fame'de bir yıldız kazanmıştır.

16. Quentin Tarantino

16. Quentin Tarantino
www.instagram.com

Net serveti: 120 milyon dolar

Tarantino, birçok insanın hayran olduğu 'Kill Bill' gibi filmlerin yönetmenidir. Kariyerine bir aktör olarak başlayan Quentin daha sonra senaryo yazmanın kendine daha uygun olduğunu fark etmiştir. Kariyerini bu yönde değiştirdikten sonra 1993 yılında “True Romance” filminin senaryosunu yazmıştır. Film başarılı olunca Tarantino'nun önüne birçok fırsat çıkmıştır ve kariyerinde hızla yükselmiştir.

15. Coen kardeşler

15. Coen kardeşler
www.instagram.com

Net serveti: 120 milyon dolar

Coen kardeşler senaryo yazarlığı, yapımcılık ve yönetmenlik yapmaktadırlar. En önemli eserlerinden bazıları 'Fargo', 'The Big Lebowski' ve 'No Country for Old Men' filmleridir. Kardeşler birçok kez Akademi Ödülleri'ne aday gösterilmiş ve birkaç kez ödülü almışlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Gore Verbinski

14. Gore Verbinski
www.instagram.com

Net serveti: 130 milyon dolar

Gore Verbinski Amerikalı bir film yönetmeni, senaryo yazarı ve yapımcıdır. Aynı zamanda müziğe ilgi duymaktadır. Yönettiği en ünlü filmlerden bazıları “Pirates of the Caribbean”, “The Ring” ve “Rango” filmleridir. Gore, UCLA Tiyatro, Film ve Televizyon Okulu'ndan mezun olmuş ve 2012'de “Rango” ile En İyi Animasyon dalında Akademi Ödülü kazanmıştır.

13. Tim Burton

13. Tim Burton
www.instagram.com

Net serveti: 140 milyon dolar

Tim Burton, Amerikalı bir film yönetmeni, yazar ve stop motion sanatçısıdır. Filmleri arasında “Edward Scissorhands”, “Batman”, “Charlie ve Çikolata Fabrikası” ve “Alice Harikalar Diyarında” bulunmaktadır. Kendisi 2012 yılından beri 16 film yönetmiş ve 12 filmin yapımcılığını yapmıştır.

12. Guy Ritchie

12. Guy Ritchie
www.instagram.com

Net serveti: 150 milyon dolar

Guy Ritchie, İngiliz bir senaryo yazarı ve yönetmendir. Bazıları onu pop kraliçesi Madonna'yla olan evliliği sayesinde tanımış olabilir. Filmleri arasında “The Hard Case”, “Lock, Stock and Two Smoking Barrels” ve“Snatch” bulunmaktadır. En son 2017 yılında “The Man From U.N.C.LE  and King Arthur: Legend of the Sword' filmini yazmış, yönetmiş ve yapımcılığını yapmıştır.

11. Ron Howard

11. Ron Howard
www.instagram.com

Net serveti: 150 milyon dolar

Ron Howard Amerikalı bir aktör, yönetmen ve yapımcıdır. Kariyerine 1959 yılında 'The Andy Griffith Show' yapımında Opie Taylor rolüyle başlamıştır. En ünlü rollerinden biri 'Happy Days' dizisindeki Richie Cunningham karakteridir. Bu dizide 6 yıl boyunca oynamış ve sonrasında 1977 yılında 'Grand Theft Auto' filmini yönetmiştir. En ünlü filmlerinden bazıları 'Cocoon', 'Apollo 13', 'How the Grinch Stole Christmas', 'A Beautiful Mind' ve 'The Da Vinci Code' olmuştur.

10. Christopher Nolan

10. Christopher Nolan
www.instagram.com

Net serveti: 180 milyon dolar

Christoper Nolan bir yönetmen, senaryo yazarı ve yapımcıdır. Filmlerinin neredeyse hepsi büyük başarı elde etmiştir. En ünlü filmleri arasında “Memento”, “Inception” ve Christian Bale'in oynadığı 'Batman' bulunmaktadır. 'Batman' filmlerinin başarısı Nolan'ın endüstride daha da ünlenmesini sağlamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Roland Emmerich

9. Roland Emmerich
www.instagram.com

Net serveti: 200 milyon dolar

Roland Emmerich bir yönetmen, film yapımcısı ve senaryo yazarıdır. Roland, 'Eye of the Storm', 'Universal Soldier' ve '10,000 B.C' gibi ünlü filmleri yazmış, yönetmiş ve yapımcılığını üstlenmiştir. En çok 'The Day After Tomorrow', 'Independence Day' ve '2012' gibi aksiyon filmleriyle tanınmaktadır. Dünya çapında 750 milyon dolar hasılat yapan '2012' filminden 2009 yılında 70 milyon doların üzerinde para kazanmıştır.

8. Francis Ford Cappola

8. Francis Ford Cappola
www.instagram.com

Net serveti: 300 milyon dolar

Cappola servetini Godfather üçlemesi, 'Apocalypse Now', 'Patton', 'The Outsiders' ve 'Dracula' gibi filmleri yazıp yöneterek kazanmıştır. Birçok Akademi Ödülü vardır.

7. Ridley Scott

7. Ridley Scott
twitter.com

Net serveti: 400 milyon dolar

Ridley İngiliz bir yönetmen ve yapımcıdır. 'Blade Runner', 'Gladiator', 'Black Hawk Down' ve 'Hannibal' gibi ünlü yapımların yönetmenliğini üstlenmiştir. Kariyerindeki yükselişi 1979 yapımı bilim kurgu filmi 'Alien' ile olmuştur. O zamandan beri 'Kingdom of Heaven', 'American Gangster' ve 'Robin Hood' gibi birçok filmin yönetmenliğini yapmıştır.

6. Michael Bay

6. Michael Bay
www.instagram.com

Net serveti: 430 milyon dolar

Micheal Bay 'Bad Boys I', 'Armageddon', 'Pearl Harbor' ve 'Transformers' gibi filmlerle tanınan Amerikalı bir yönetmen ve yapımcıdır. Filmlerin yanında dizi yönetmenliği de yapmış ve 5 MTV Ödülü kazanmıştır. Steven Spielberg'ün yapımcılığını yaptığı Transformers üçlemesinden 200 milyon dolar kazanmıştır ve bu filmler kariyerindeki en büyük başarılarıdır.

5. Peter Jackson

5. Peter Jackson
www.instagram.com

Net serveti: 430 milyon dolar

Lord of the Rings filmlerinin yönetmeni olan Peter Jackson aynı zamanda bir yazar ve birçok ödül kazanmış bir yapımcıdır. The Lord of the Rings üçlemelerinden 180 milyon dolar kazanmıştır. Aynı zamanda “King Kong” ve “The Lovely Bones” gibi filmleriyle de tanınır. 'King Kong' filminden elde ettiği parayla 'Hobbit' filmlerini yazmaya başlamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Tyler Perry

4. Tyler Perry
www.instagram.com

Net serveti: 600 milyon dolar

Tyler Perry Amerikalı bir aktör, yönetmen ve yapımcıdır. Kendisi tarihte son beş yılda gişede 1 numara olan beş filme sahip tek film yapımcısıdır. Tüm filmlerinin yazarlığını, yönetmenliğini ve yapımcılığını yapmaktadır.

3. James Cameron

3. James Cameron
www.instagram.com

Net serveti: 700 milyon dolar

Kanadalı yönetmenin ünlü filmleri arasında 'Aliens', 'Rambo II', 'Terminator' ve 'Titanik' sayılabilir. Filmlerinden 1.9 milyar doların üzerinde para kazanmıştır ve tüm zamanların en çok hasılat yapan filmlerinden ikisi olan 'Titanik' ve 'Avatar' yapımlarını yönetmiştir. Cameron aynı zamanda 100 milyon dolarlık bir filmi yöneten ilk kişi olmuştur.

2. Steven Spielberg

2. Steven Spielberg
www.instagram.com

Net serveti: 3.7 milyar dolar

Üç kez akademi Ödülü kazanan Steven Spielberg dünyanın en tanınan ve en zengin yönetmenlerinden biridir. Kariyerine Universal Stüdyoları'nda başlamıştır. Sonrasında Universal’ın televizyon bölümünün prodüksiyon başkan yardımcısı Sidney Shainberg’in dikkatini çeken “Amblin” isimli bir kısa film çekmiştir. Sonrasında büyük bir stüdyoyla uzun süreli anlaşma imzalayan en genç yönetmen olmuştur. En tanınan filmlerinin arasında 'Jaws', 'E.T.', 'Indiana Jones' ve 'Jurassic Park' yer almaktadır.

1. George Lucas

1. George Lucas
twitter.com

Net serveti: 5.4 milyar dolar

George en çok 'Star Wars' filmlerinin yönetmenliğini yapmasıyla tanınan bir yönetmen, senaryo yazarı ve yapımcıdır. Diğer filmleri arasında 'Body Heat', 'Labyrinth' ve 'The Indiana Jones' bulunmaktadır. Lucas'ın serveti 2012 yılında şirketi Lucasfilm'i Disney'e 4 milyar dolara satmasıyla artmıştır. 

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
9
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın