Görüş Bildir
Haberler
Yırca'da Termik Santral Arazisine Dikilen Zeytin Ağaçları Yandı

Yırca'da Termik Santral Arazisine Dikilen Zeytin Ağaçları Yandı

Yırca'da, köylülerin ve çevreci aktivistlerin direnişi üzerine iptal edilen termik santral projesinin arazisinde çıkan yangında sivil toplum örgütleri tarafından dikilen zeytin fidanlarının bir bölümü zarar gördü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soma'nın Yırca Mahallesi’nde termik santral yapılacağı gerekçesiyle eski zeytin ağaçlarının iş makineleri tarafından sökülmesinin ardından başlayan direnişle gündeme gelen ve mahkeme kararı sonrası iptal edilen termik santralin projelendirildiği arazide yangın çıktı. Yangında iptal kararı sonrası sivil toplum kuruluşlarınca dikilen zeytin fidanlarının da bir bölümü kül oldu.

Soma Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 6 arazöz ile 1 su tankerinin müdahale ettiği yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yaklaşık 8 dönüm arazide etkili olan yangında zeytin fideleri ve meyve ağaçları zarar gördü.

"Yangın, meyve ve zeytin ağaçlarımız ile yeni dikilen fidanlarımızın bir bölümünü tahrip etti."

"Yangın, meyve ve zeytin ağaçlarımız ile yeni dikilen fidanlarımızın bir bölümünü tahrip etti."

Yırca Mahallesi Muhtarı Mustafa Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir vatandaşın kendisini arayarak daha önce termik santral için kesim yapılan alanda yangın olduğunu aktardığını belirtti. Durumu itfaiye ve jandarmaya bildirdiklerini anlatan Akın, 'Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni henüz belli değil. Meyve ve zeytin ağaçlarımız ile yeni dikilen fidanlarımızın bir bölümü yandı' diye konuştu.

Ne Olmuştu?

Ne Olmuştu?

Yırca'ya Kolin Şirketler Grubu tarafından yapılması planlanan termik santral için 6 bin zeytin ağacı kesilmiş, bu ağaç katliamının ardından köylüler ve sivil toplum kuruluşları direnişe geçmişti. Zaman zaman jandarmanın sert müdahaleleriyle de karşılaşan köylülerin direnişinin ardından Danıştay'ın da 'acele kamulaştırma' kararını iptal etmesi üzerine proje durdurulmuştu. Karar sonrası bazı sivil toplum kuruluşlarınca kesilen ağaçların yerine fidan dikilmişti.

AA & Radikal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0