Görüş Bildir
Haberler
Yırca'daki Zeytin Ağaçları İçin İstanbul'da Eylem

Yırca'daki Zeytin Ağaçları İçin İstanbul'da Eylem

Ulaş
11.11.2014 - 23:35 Son Güncelleme: 12.11.2014 - 08:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yırca'da Kesilen Zeytin Ağacı Kolin Holding'in Önüne Bırakıldı

150 kişilik grup, Soma’nın Yırca köyünde zeytin ağaçlarının sökülmesini protesto etmek için şirketin Levent’teki binasına yürüdü. Eylemciler, Soma Yırca’da kesilen zeytin ağaçlarından birinin büyük bir dalını şirketin giriş kapısının önüne bıraktı.

“Kuzey Ormanları”, “Validebağ Gönüllüleri” ve “İstanbul Kent Savunması” üyesi yaklaşık 150 kişilik grup, Soma’nın Yırca köyünde zeytin ağaçlarının sökülmesini protesto etmek şirketin Levent’teki binası önünde gösteri yaptı. Grup, Soma Yırca’da kesilen zeytin ağaçlarından birinin büyük bir dalını şirketin giriş kapısının önüne bıraktı.

Saat 20.00 sıralarında Levent Metro İstasyonu çıkışında bir araya gelen grup, “Direne direne kazanacağız” ve “Zeytinime dokunma” sloganları atarak, Soma’da termik santral yapmayı planlayan Kolin Şirketler Grubu’nun bulunduğu binaya kadar yürüdü. Grup üyeleri, şirket önünde de pankart açıp slogan atmaya devam etti. Polis ekiplerinin Kolin binası önünde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

“SABAH VAKTİ HAİNCE 6000 AĞACI KATLETTİLER”

Grup adına burada bir açıklama yapan Özge Türk, “Bir şirket düşünün ki, özel güvenlikçilerini zeytinliği için direnen köylülerin, katliamları protesto edenlerin üstüne sopalarla, biber gazıyla saldırtsın. Bir şirket düşünün ki, önceden haber aldığı Danıştay kararlarını geçersizleştirmek için bir sabah vakti haince 6000 zeytin ağacını katletsin. Artık uyarmıyoruz, ilan ediyoruz: Bu ülke artık Validebağ Korusu’ndan Soma Yırca’ya, Kuzey Ormanları’ndan Alakır’a, ormanlarından zeytinliklerine, akarsularından vadilerine kadar, biz yaşam savunucularının ortak savunma ve direniş alanıdır. Soma Yırca’da o zeytin ağaçları yeniden yeşerecek; Validebağ koru olarak kalacak; derelere HES, ovalara termik-nükleer santral yapılmayacak. Bu ülkenin zeytinliklerinde, derelerinde, parklarında, korularında umut, biz direndikçe yeniden yeşerecek” diye konuştu.

KAPIYA BÜYÜK BİR ZEYTİN DALI BIRAKTILAR

Açıklamanın ardından, Soma Yırca’da kesilen zeytin ağaçlarından birinin büyük bir dalını şirket binasının giriş kapısının önüne bırakıldı. Ayrıca, Yırca’da kesilen zeytin ağaçlarının fotoğrafları da Kolin binası önünde bulunan ağaçlara asıldı.

Grup, eylemden sonra dağıldı. 

  • DHA
Kaynak: http://zete.com/kolin-holdingin-onune...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0