Görüş Bildir
Haberler
Yine Haklı Çıktılar! Simpsonların Tuhaf Bir Şekilde Geleceği Öngörebildiğinin Kanıtı Niteliğindeki 20 Durum

etiket Yine Haklı Çıktılar! Simpsonların Tuhaf Bir Şekilde Geleceği Öngörebildiğinin Kanıtı Niteliğindeki 20 Durum

Nergis
27.01.2021 - 09:43

Her seferinde daha ne kadar şaşırtabilirler acaba diyorum...😱

Kaynak: https://www.boredpanda.com/the-simpso...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kamala Harris'in giydiği bu mor kıyafet:

1. Kamala Harris'in giydiği bu mor kıyafet:
twitter.com

Her ne kadar Simpsonlarda Kamala Harris'in direkt olarak başkan yardımcısı olduğu bir bölüm olmasa da 2000 yılında yayınlanan ve 'Bart To The Future' adlı bölümde Lisa Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk kadın başkanı oluyor ve Beyaz Saray'a giriyordu. Harris de tıpkı Lisa gibi Amerika'nın ilk kadın başkan vekili. Ayrıca bölümde sadece bu benzerlikten ziyade bölümün sonunda Trump da gidiyordu. Giydikleri kıyafeti ve hatta aksesuarların benzerliğinden bahsetmiyoruz bile...

2. Tom Hanks:

2. Tom Hanks:
twitter.com

'Tom Hanks Biden'ın göreve başlamasıyla beraber ulusu yatıştıracak.'

'Merhaba, ben Tom Hanks. ABD hükümeti güvenilirliğini yitirdi bu yüzden isterse benim güvenilirliğimi ödünç alabilir.'

3. Üç gözlü balık:

3. Üç gözlü balık:

Üç gözlü balık Simpsonlar'da kasabanın karşı karşıya olduğu büyük kirliliğin ve doğayı ne kadar kötü etkilediğinin bir sembolü olarak kullanılmıştı. Tuhaf bir şekilde Arjantin'de de bir nükleer santral yakınlarına tıpkı bu balığa benzer bir balık bulundu.

4. Higgs Bozonu / Tanrı Parçacığı'nın tahmin edilmesi:

4. Higgs Bozonu / Tanrı Parçacığı'nın tahmin edilmesi:

2012'de fizikçiler tanrı parçacığı olarak da bilinen Higgs Bozonu'nun varlığını doğrulamışlardı. Bu bilimsel gelişme evrendeki her şeyin nasıl bir kütleye sahip olduğunu açıklamamıza yardımcı oldu. Tabii bundan 14 yıl önce Homer zaten çoktan henüz keşfedilmemiş bu parçacığın kütlesini tahmin eden bir denklemi çözmeye çalışmıştı. Yani aslında Higgs Bozonu hakkındaki ilk bilimsel çalışmayı yapan kişi Homer'ın kendisi!

5. Donald Trump'ın başkanlığı:

5. Donald Trump'ın başkanlığı:

2000 yılında yani Trump henüz başkan olmadan tamı tamına 16 yıl önce Simpsonlar Trump'ın başkan olacağını çoktan tahmin etmiş ve dizide buna yer vermişlerdi. Tabii Trump'ın başkanlığı bittikten sonra Lisa'nın yaptığı çıkarımların doğru olup olmadığını zamanla hep beraber göreceğiz.😅

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hatalı oy sayma makinesi:

6. Hatalı oy sayma makinesi:

2008 yılında yayınlanan bir bölümde Homer Obama'ya oy veriyor olsa bile oy verdiği kişi anlamsız ve kendi kontrolü dışında Mitt Romney olarak değişiyordu. Bundan tam 4 yıl sonra aynı durum insanların Mitt Romney oy atmamalarına rağmen oylarının değiştirildiğini iddia etmeleriyle Pennsylvania'da ortaya çıkmıştı.

7. Akıllı saat teknolojisi:

7. Akıllı saat teknolojisi:

1995 yılında yayınlanan bir bölümde karakterlerden biri telefon gibi kullanılabilen bir akıllı saat kullanıyordu ama Apple Watch bundan tam 20 yıl sonra çıktı!

8. Disney'in Fox'u satın alması:

8. Disney'in Fox'u satın alması:

1998 yılında yayınlanan bir bölümde Homer senaryoyu yazıyordu. Senaryo ise aslında Fox tarafından yazılıyordu ama bölümde enteresan bir ayrıntı daha vardı. 'Walt Disney Şirketi'nin ayrılığı.' Disney bundan 19 yıl sonra gerçekten de 52.4 milyar dolara Fox'u satın aldı.

9. Beyaz kaplan saldırısı:

9. Beyaz kaplan saldırısı:

1993 yılında yayınlanan bir bölümde dizi Siegfried & Roy'la dalga geçmiş ve onların beyaz bir kaplan tarafından yaralandığını bizlere göstermişti. Bundan tamı tamına 10 yıl sonra bu gerçekten de oldu!

10. Otomatik düzeltme:

10. Otomatik düzeltme:

'Lica on Ice' adlı 1994 yılında yayınlanan bir bölümde Dolph karakteri Apple Newton yani sanal bir yardımcı kullanıyordu. Sürekli olarak 'Beat up Martin' yazmaya çalışan Dolph'un imdadına ise bu asistan yetişiyor ve bu cümleyi yazmak yerine sürekli yanlışlıkla 'Eat Up Martha' yazan Dolph'un hayatını kurtarıyordu. Tabii otomatik düzeltmenin ilk kez 2005 yılında bulunduğunu söylemekte de yarar var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Nobel ödülleri:

11. Nobel ödülleri:

MIT profesörü Bengt Holmström bir bölümde Nobel ödülü kazanıyordu. Kendisi bundan tam 6 yıl sonra gerçekten de Nobel kazandı...

12. Michelangelo'nun Davut heykeline getirilen sansür:

12. Michelangelo'nun Davut heykeline getirilen sansür:

St. Petersburg sakinleri Michelangelo'nun Davut heykelinin bir kopyasını şehrin merkezindeki St. Anne's Lutheran Kilisesi'ne yerleştirildiğinde bu durumdan son derece rahatsız olmuşlardı. Hatta dizide bir kadın heykelin sansürlenmesini isteyen bir mektup bile yazmıştı. 2016 yılında ise tıpkı buna benzer bir durum yaşandı ve heykel siyah bantlar yardımıyla sansürlendi.

13. At eti skandalı:

13. At eti skandalı:

Simpsonlar'ın 1994'te yayınladığı bir bölümünde Doris olarak bilinen ve Springfield Lisesi'nde öğrencilere öğle yemeği hazırlayan bir kadın yemeği hazırlarken  içerisine çeşitli at parçaları koymuştu. Bu bölümün yayınlanmasından dokuz yıl sonra İrlanda Gıda Güvenliği süpermarketlerden ve hazır yemeklerden alınan dana burger örneklerinin 3'te 1'inden fazlasında at DNA'sı ve % 85'inde domuz eti bulunduğuna dair büyük bir skandalı ortaya çıkardı.

14. Lady Gaga'nın Superbowl'daki sahnesi:

14. Lady Gaga'nın Superbowl'daki sahnesi:

Lady Gaga'nın Superbowl'da yapmış olduğu bu gösteri aslında 5 yıl önce Simpsonlar'da kostümüne kadar zaten gösterilmişti.

15. 11 Eylül saldırıları:

15. 11 Eylül saldırıları:

2001 yılında 'Chain Gang Johnny' adıyla yayınlanan bölümde 11 Eylül'de gerçekleşen ve ikiz kulelere yapılan saldırılardan görüntülere yer verilmişti. Gerçek olaydan sadece birkaç ay önce yayınlanan bu bölümden sonra birçok komplo teorisyeni bunun subliminal bir mesaj veya uyarı olduğu konusunda sorulara yöneldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. iPod'un ortaya çıkması:

16. iPod'un ortaya çıkması:

Apple ilk iPod'unu piyasaya sürmeden tam 5 yıl önce Simpsonlar'da Ipod'u biz zaten görmüş ve çok beğenmiştik. 1996 yılında yayınlanan bu bölümde iPod sadece müzik dinlemeye değil aynı zamanda mesajlaşmaya da yarıyordu.

17. Taht Oyunları'nın 8. sezonunda yaşanan olaylar:

17. Taht Oyunları'nın 8. sezonunda yaşanan olaylar:

8. sezonda hiçbirimizin beklemediği olayların daha öncesinde Simpsonlar tarafından tahmin edilmesi ve gösterilmesi herkeste büyük çaplı şaşkınlıklara yol açmıştı.

18. Londra'daki Shard binası:

18. Londra'daki Shard binası:

'Lisa's Wedding' adlı bir bölümde binanın gerçekten inşa edilmesinden tam 14 yıl önce binayı görebilme fırsatımız olmuştu. Şimdi bölüme dönüp tekrar baktığımızda binanın benzerliği ve gerçekten de birebir aynı konumda inşa edilmiş olması tesadüfün de ötesinde bir durum!

19. Ebola virüsü:

19. Ebola virüsü:

Bundan tam 17 yıl önce henüz Ebola virüsü yokken bu durum Bart'ın kitabında zaten resmedilmişti. Kitabın adı ise 'Meraklı George ve Ebola Virüsü'ydü.

20. Yunanistan ekonomik krizi:

20. Yunanistan ekonomik krizi:

2012 yılında 'Politically Inept With Homer Simpson' adlıyla yayınlanan bir bölümde Homer bir haber bültenine konuk oluyordu. Onun konuk olduğu bu sahnede ise alt yazılarda 'Avrupa Yunanistan'ı eBay'e koydu' yazıyordu. Tabii ki Avrupa Yunanistan'ı gerçek manada satmamış olsa da bundan gerçekten de tam 3 yıl sonra yani 2015 yılında Yunanistan bu denli büyük bir ekonomik kriz yaşayan ilk Avrupa ülkesi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizi en çok şaşırtan hangisi oldu? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
278
81
61
24
23
14
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Meltem Çay

bayılarak takip ettiğim bir araştırmacının sözü: Kahin diye bir şey yoktur, Allah'tan başka kimse geleceği göremez. Anda olan olayları onlarca hatta yüzlerce... Devamını Gör

engin demirdağ

Bu yüzlerce yıl önce yapılan günümüze kadar gelen planı acaba hangi medeniyet yapmış ola ki? Sanıyorum bu çok gizli bir bilgi olmalı çünkü bütün medeniyetin ... Devamını Gör

Deniz Pass

Simpsonların yapımcısı ve senaristlerinin bu konuda açıklaması var. Yaklaşık 30 yıldır 700 küsür bölüm çekiyorlar ve çoğu gelecek üzerine kurulu senaryolar, ... Devamını Gör

engin demirdağ

Bu içeriği oluşturan arkadaş keşke hangi bölüm kaçıncı sezon onu da paylaşsa da baksak, her yerde Simpsonlar şunu tahmin etti bunu tahmin etti diyorlar ama k... Devamını Gör