Görüş Bildir
Haberler
Yıllarca Doğru Olduğuna İnandığımız Ama Aslında Gerçekle Alakası Olmayan 11 Meşhur Tarihi Olay

etiket Yıllarca Doğru Olduğuna İnandığımız Ama Aslında Gerçekle Alakası Olmayan 11 Meşhur Tarihi Olay

Çağla
29.10.2019 - 09:45 Son Güncelleme: 29.10.2019 - 10:51

Nasıl yani, Truva atı yok muydu gerçekten?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Vikingler, Grönland ve İzlanda'nın isimlerini bilerek değiştirmediler.

1. Vikingler, Grönland ve İzlanda'nın isimlerini bilerek değiştirmediler.

EFSANE: Vikingler, diğer insanları, yaşadıkları güzel ve yeşil İzlanda'dan uzak tutmak amacıyla İzlanda ve Grönland'ın isimlerini değiştirdi ve onları buzlu Grönland'a yönlendirdi.

GERÇEK: İzlanda, ismini yas tutan İsveçli bir Viking'in kızının İzlanda yolunda boğulmasından alıyor. Dağa tırmandı ve aslında Grönland'dan gelen buzdağlarıyla dolu bir fiyort gördü. Bu da adanın isminin bu şekilde kalmasına neden oldu. Grönland, ismini yeni bir imparatorluk kurmak isteyen ama adadan sürülen Erik the Red'den alıyor. Erik the Red, Grönland'a yerleşince oraya insanların dikkatini çekecek bir isim verdi.

2. Truva atı hiç var olmadı.

2. Truva atı hiç var olmadı.

EFSANE: Truva'da 10 yıl süren kuşatmadan sonra Yunanlar şehri hala fethedememişti. Tahtadan büyük bir at inşa ettiler, içine saklandılar ve atı bir ödül gibi Truvalılara vermeden önce yelken açmış taklidi yaptılar. Sonrasında Truvalılar atı şehirlerine soktu, içinden Yunanlar çıktı, şehrin kapılarını açtılar ve her şeyi yok ettiler.

GERÇEK: Arkeolojik kanıtlar, Truva'nın yakıldığını ve tahta atın da muhtemelen Homer’in Odyssey’sinden gelen bir masal olduğunu gösteriyor.

3. 1871 yılındaki Büyük Şikago Yangını bir inek yüzünden ortaya çıkmadı.

3. 1871 yılındaki Büyük Şikago Yangını bir inek yüzünden ortaya çıkmadı.

EFSANE: 1871'de, 2 gün boyunca süren Büyük Şikago Yangını'nın nedeni,Catherine O’Leary isimli kadının ineğinin sütünü sağarken, ineğin bir fenere vurması.

GERÇEK: Catherine O’Leary, yanıgının başladığı süre zarfında uyduğunu ve akşamları asla süt sağmayacağını söylediği halde kimse ona inanmadı. Daha sonrasında, birçok haberci, hikayeyi uyduruklarını itiraf etti.

4. 300 Spartalılar Thermopylae'i alıkoyarken yanlnız değillerdi.

4. 300 Spartalılar Thermopylae'i alıkoyarken yanlnız değillerdi.

EFSANE: 300 Spartalı, 3 gün boyunca Thermopylae'i dev bir Pers ordusuna karşı savundu.

GERÇEK: Şehri koruyan 300 Spartalı gerçekten de olsa, onlara destek veren minimum 4000 müttefik vardı. Pers ordusuyla kıyaslandığında daha az kişi vardı ama yine de kazanma şansları da oldukça iyiydi.

5. 1929'da yaşanan Wall Street iflasından sonrs insanlar pencerelerden atlamadı.

5. 1929'da yaşanan Wall Street iflasından sonrs insanlar pencerelerden atlamadı.

EFSANE: 1929'daki borsa çöküşü, büyük miktarlarda para kaybeden Wall Street yatırımcılarının pencerelerden atlamaya başlamasıyla büyük bir intihar dalgasına neden oldu.

GERÇEK:  Tarihe Kara Salı olarak geçen 29 Ekim 1929'da Wall Street yatırımcıları, sadece bir günde 16 milyon hisse satışı gerçekleştirdi. 30 milyar dolar kaybedildi ve bu çarpışma, sonradan gerçekleşekcek olan Büyük Buhran'ın sebeplerinden biri haline geldi. Ancak, intiharlara neden olan şey bu değil: borsanınn ekim ve kasım aylarındaki sayıları 1929'da en düşük seviyedeydi.Bu söylentinin ardındaki kişi, Alman kimyager Dr. Otto Matthies'in otelin on altıncı katından düştüğünü gören Winston Churchill'di. Bu olay aslında borsanın çöküşünden önce meydana geldi yani bununla bir ilgisi yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Isaac Newton'ın kafasına elma düşmedi.

6. Isaac Newton'ın kafasına elma düşmedi.

EFSANE: Isaac Newton, yer çekimi teorisi aklına geldiğinde bir elma ağacının altında oturuyordu ve kafasına bir elma düştü.

GERÇEK: Elmaların Newton'a yardımcı olduğu doğru ama efsanedeki kadar değil. Newton Cambridge'den ayrılınca, evine döndü ve üniversiteyden peşinden koştuğu problemler üstünde çalışmaya devam etti: yer çekimin geniş mesafeleri etkilediğini öne sürdü. Annesinin bahçesindeyken elmaların ağaçlardan düştüğünü gördü ve formülü oluşturmak için birkaç yıl matematik üzerine çalıştı.

7. Walt Disney’in bedeni kriyojenik olarak dondurulmadı.

7. Walt Disney’in bedeni kriyojenik olarak dondurulmadı.

EFSANE: Dünyanın en ünlü animatörü Walt Disney ölünce, vücudu kriyojenik olarak donduruldu.Böylece, insanlara ölüleri hayata döndürmelerini mümkün kılacak ileri teknoloji geliştirmeleri için zaman verilmiş olundu.

GERÇEK: Disney'ın kızı Diane'in söylediklerine göre bu doğru değil. Walt Disney'nin bedeni yakıldı.

8. Roma yanarken Nero keman çalmıyordu.

8. Roma yanarken Nero keman çalmıyordu.

EFSANE: Roma İmparatoru Nero, Roma'yı ateşe verdi ve yanarken keman çaldı.

GERÇEK: Bilim adamları gerçekte ne olduğu konusunda hala hemfikir olmasalar da, çoğu tarihçi Nero'nun Büyük Ateş ile ilgisi olmadığını düşünüyor. Yangın  başladığında Nero uzaktaydı ve haberi aldığında, itfaiyecilerle birlikte durumu koordine etmek için geri döndü ve hatta, evleri yıkılan insanlara barınak sağlamak için kendi bahçelerini açtı.

Yine de bazıları şehri yaktığına inanıyor, çünkü şehrin görünümünden hoşlanmıyor ve yeniden inşa etmek istiyordu.  Muhtemelen gerçekte ne olduğunu asla bilemeyeceğiz, ama kesin olarak bildiğimiz bir şey var: Nero kesinlikle keman çalmadı çünkü o zaman icat bile edilmemişti!

9. Dünyalar Savaşı histerisi yaşanmadı.

9. Dünyalar Savaşı histerisi yaşanmadı.

EFSANE: War of the Worlds isimli radyo programının 1938 yılındaki Cadılar Bayramı programı o kadar gerçekçiydi ki büyük bir paniğe neden oldu ve insanlar gerçekten uzaylılar tarafından istila edildiklerine inandılar!

GERÇEK: O zamanlar farklı bir kanalın farklı bir programı popüler olduğundan, bu dramanın pek çok dinleyicisi yoktu ve sadece birkaçı buna inanıyordu. Yani gerçek bir histeri yaşanmadı, sadece bilgi almak için polis departmanını arayan birkaç kişi vardı. Kısa bir süre sonra, CBS Radyosu dinleyicilere yayının kurgusal olduğunu söyledi.

10. Pocahontas ve John Smith arasında bir aşk hikayesi yoktu.

EFSANE: Pocahontas adlı Kızılderili bir kız ile John Smith adında İngiliz bir sömürgeci arasında güzel bir aşk hikayesi yaşandı.

GERÇEK: Gerçek ismi Matoaka olan Pocahontas, John Smith'le tanıştığında 11 yaşındaydı, John da 27. Aralarında hiçbir aşk hikayesi yaşanmadı, ancak gerçekten, John yakalandığında tanıştılar ve birbirlerine kendi dillerini öğretmeye çalıştılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Einstein matematikte hiçbir zaman başarısız olmadı.

11. Einstein matematikte hiçbir zaman başarısız olmadı.

EFSANE: Dahi ve Fizik'te Nobel Ödülü sahibi Albert Einstein, matematik dersinde başarısız oldu.

GERÇEK:  Einstein matematikte harikaydı ve 15 yaşına geldiğinde diferansiyel ve integral hesaplamalarda uzmanlaşmıştı. Bu dedikodu ise İsviçre'de çalışırken edindiği notlardan geliyor: Kendisi “1” notunu aldı ve 1'den 6'ya kadar olan ölçeklerde bu aslında en iyi not oluyor. Ancak, bundan kısa bir süre sonra, sistem tamamen değiştirildi ve “6” en iyi not oldu. Einstein'ın “başarısız” olduğu hikayesine neden olan “1” notu hala duruyordu.

Sizin bildiğiniz gerçek olmayan tarihi gerçeklikler neler? Yorumlarda buluşalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
350
115
46
42
18
15
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?