Görüş Bildir
Haberler
Yılbaşında Sokağa Çıkmak Yasak Mı? Sokağa Çıkma Yasağı Ne Kadar Sürecek?

Yılbaşında Sokağa Çıkmak Yasak Mı? Sokağa Çıkma Yasağı Ne Kadar Sürecek?

Sunay Korkmaz
14.12.2020 - 13:48

Kovid-19 salgınında yayılım hızını düşürmek amacıyla hafta içi akşam 21.00 sabah 05.00 saatleri ve hafta sonu ise kesintisiz olarak uygulanan sokağa çıkma yasağının yaklaşan yılbaşında da uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili soruya verdiği yanıtta, 'Yılbaşı gecesi de kısıtlamaya tabi' dedi. Peki,  yılbaşında sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak? İşte yılbaşında sokağa çıkma yasağı ile ilgili tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin 'yılbaşında yeni bir kısıtlama olacak mı?' sorusuna yanıt verdi. Koca, yılbaşındaki sokağa çıkma yasağının gün sayısının bu haftaki sonuçlara göre belirleneceğini belirtirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da yılbaşı gecesi etkinliklerinin yapılmayacağı söyledi.

Yılbaşında Sokağa Çıkma Yasağı Kaç Gün Olacak?

Yılbaşında Sokağa Çıkma Yasağı Kaç Gün Olacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'ndeki Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Koca, virüsün bulaştığı kişi sayısının dünyada 69 milyonu bulduğunu hala da artmaya devam ettiğini, 1,5 milyonu aşkın insanın Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğine işaret etti. Yılbaşı sokağa çıkma yasağıyla ilgili Koca şunları söyledi;Yılbaşı gecesi dahil olmak üzere yılbaşı gecesi de kısıtlamaya tabi. Ama gün sayısının artıp artmama durumu gelecek hafta sonuçları ve salgının seyri yeni bir tedbir kısıtlamayı daha fazla genişletebilir miyiz, gün sayısını 4 güne çıkarabilir miyiz bunu gelecek haftaki sonuçlar belirleyecektir.'

Yılbaşında uygulanacak olan sokağa çıkma yasağının Kabine Toplantısı ve Bilim Kurulu toplantısında ele alınması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın