Görüş Bildir
Haberler
YGS'ye Gireceklere Uzmanından 10 Altın Tavsiye

etiket YGS'ye Gireceklere Uzmanından 10 Altın Tavsiye

Kürşet Uçuran Çiller
13.03.2015 - 14:13 Son Güncelleme: 12.03.2016 - 22:52

1. UNUTMAYIN, BU HAYATINIZIN EN ÖNEMLİ SINAVI

1. UNUTMAYIN, BU HAYATINIZIN EN ÖNEMLİ SINAVI

Kaderiniz bu 160 dakikaya bağlı. Tüm hayatınız ve geleceğiniz işte bu 160 dakikada belirlenecek. Bunu SAKIN AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN. Sınavdan önce ve sınav esnasında sürekli bunu düşünmek, sınavı ciddiye almanızı ve soruları daha dikkatli okumanızı sağlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. SINAVA EN KÖTÜ OLDUĞUNUZ ALANDAN BAŞLAYIN

2. SINAVA EN KÖTÜ OLDUĞUNUZ ALANDAN BAŞLAYIN

YGS'de yapılan en büyük hataların başında sınava en başarılı olunan alandan başlamak gelir. En iyi olduğunuzu düşündüğünüz alandan başlarsanız, zorlanacağınız her soru özgüveninizi etkileyecek ve örneğin -en iyi olduğunuz alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ise- “Ahlak Bilgisi'ni bile yapamıyorsam diğerlerini hiç yapamam”, 'Ben ne kadar ahlaksız, aşağılık bir gerizekalıyım' vs. dedirtecek, sizi demoralize edecektir. Bu yüzden sınava en kötü olduğunuzu düşündüğünüz alandan başlamak doğru olur diyebiliriz.

3. İLK 40 SORUYA EN AZ 2 SAAT AYIRIN

3. İLK 40 SORUYA EN AZ 2 SAAT AYIRIN

Özgüveninizin sarsılmasını engellemenin bir diğer yolu da ilk çözdüğünüz sorulara (örneğin, en kötü olduğunuz alandaki 40 soruya) daha çok zaman ayırıp (örneğin, 120 dakika) bu soruları rahatlıkla çözmek olabilir. Bu alanı rahat çözmenin getirdiği özgüvenin, kalan 40 dakikada çözeceğiniz 120 sorudaki performansınızı artıracağı beklenebilir.

4. SINAVDAN ÖNCE EN AZ 5 LİTRE SU İÇİN

4. SINAVDAN ÖNCE EN AZ 5 LİTRE SU İÇİN

Su içmek dehidrasyonu engeller. Dehidrasyonun skolastik performansı olumsuz etkilediği ise birçok bilimsel çalışma tarafından kanıtlanmıştır. Sınavdan önce en az 5 litre su içmek ve sınav esnasında yanınıza birkaç adet 2 litrelik su almak dehidrasyonu engellemeye yardımcı olacaktır.

5. SINAV KURALLARINI İHLAL ETMEDEN DİĞER ADAYLARI RAHATSIZ EDİN

5. SINAV KURALLARINI İHLAL ETMEDEN DİĞER ADAYLARI RAHATSIZ EDİN

Unutmayın, bu sınav sizin mutlak performansınızın değil, başkalarına kıyasla GÖRECE PERFORMANSINIZIN değerlendirildiği bir sınav. Sınav salonunda gördüğünüz herkes hayatınızın geri kalanını mahvetme potansiyeline sahip aşağılık birer köpek. -Sınav kurallarını ihlal etmeden, asla hukuk kurallarımızın bizler için belirlediği hukuki sınırların dışına çıkmadan- düşmanlarınızın dikkatini dağıtmak sizin için birincil önem taşıyor. Bunu yapmanın en güzel ve kolay yollarını ise soruları başkalarının duyabileceği bir kısıklıktaki sesle okumak, sürekli burnunuzu çekmek ve gaz çıkarmak oluşturuyor.

6. DAĞITILAN ŞEKERİ KITIRDATARAK VE AĞZINIZI ŞAPIRDATARAK YİYİN

6. DAĞITILAN ŞEKERİ KITIRDATARAK VE AĞZINIZI ŞAPIRDATARAK YİYİN

Şekeri emmektense diş yardımıyla kırmak, emilimi artıracak; beyninize daha çok glikoz gitmesini sağlayacaktır. Ayrıca diş yardımıyla kırılan şeker dil ve damak yardımıyla ağzınızı şapırdata şapırdata yemek de emilimi artıracak ve zihninizi açacaktır. Şekeri doğru yiyip yemediğinizi anlamak için etrafınızdakilere bakın: Eğer 'ben neden bu kadar doğru bir yöntemle yiyemiyorum' şeklinde düşüncelerle kıskançlık ve öfkeyle size bakıyorlarsa, bilin ki doğru yoldasınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. KAHVALTI YAPMAYIN

7. KAHVALTI YAPMAYIN

Bilimsel çalışmalar hedonik lezzetleri tatmanın beynin ödül arama merkezini çalıştırdığını, bu durumun da insanların irade yeteneğini zayıflattığını ortaya koymaktadır. Kahvaltıda içeceğiniz leziz bir bardak çay, güzel bir yumurta, enfes bir nutellalı ekmek, vs. vücudun ve beynin irade yeteneğine zarar verecektir.  Bu açıdan kahvaltı sınava girecek bir öğrencinin en büyük düşmanıdır denebilir. 

'Ben kahvaltısız yapamam, ölürüm, illa kahvaltı yapmam lazım' diyenlerinse hiç değilse protein ve maneviyat ağırlıklı bir kahvaltı yapması daha uygundur. Bu adaylar, okumuş kale, okunmuş quinoa, okunmuş almond milk ve okunmuş BACON'dan oluşan bir kahvaltıyı tercih edebilirler.

8. KAHVALTI YAPMAK YERİNE 1-1.5 KİLO OKUNMUŞ ÇİĞ KURU FASULYE YİYİN

8. KAHVALTI YAPMAK YERİNE 1-1.5 KİLO OKUNMUŞ ÇİĞ KURU FASULYE YİYİN

Ünlü diyetisyen ve bilim insanı Prof. Dr. Canan Karatay’ın da dediği gibi, kuru fasulye sabah öğününün vazgeçilmez besinidir. Ayrıca, başarıya ulaşmak için sadece kendi çabamız yetmez; Allah’a tevekkül de etmemiz gerekir. Alanında uzman –mümkünse Evliyaullah’tan ve diyetetik bilgisine sahip- bir zata okuttuğunuz 1 ila 1.5 kilo çiğ kuru fasulyeyi yutmanız son derece isabetli olacaktır.

9. REHBER ÖĞRETMENLERİNİZİN SÖYLEDİKLERİNİN TAM TERSİNİ YAPIN

9. REHBER ÖĞRETMENLERİNİZİN SÖYLEDİKLERİNİN TAM TERSİNİ YAPIN

Size sınav hakkında taktik veren rehber öğretmenleriniz eğer gerçekten sınav uzmanı olsalardı, muhtemelen PDR dışında bir bölüm kazanmış olurlardı. Rehber öğretmenlerinizin verdiği taktiklerin tam tersini yapmak başarı şansınızı katlayacaktır.

10. İNTERNETTE YAZANLARA SAKIN İNANMAYIN

10. İNTERNETTE YAZANLARA SAKIN İNANMAYIN

En başta bu sayfada yazanlar olmak üzere, internette UZMAN YORUMU diye dolaşan hiçbir şeye inanmayın :-) Hepinize başarılar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2545
1208
287
195
180
124
71