Görüş Bildir
Haberler
Yerli Tohum ve Bitki Merkezi Rektör Gözetiminde Dozerle Yok Edildi: 'Yerine Sosyal Tesis Yapılacak'

etiket Yerli Tohum ve Bitki Merkezi Rektör Gözetiminde Dozerle Yok Edildi: 'Yerine Sosyal Tesis Yapılacak'

Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ) bağlı Tarım Bakanlığı ve AB destekli 'Yerli Tohum ve Bitki Üretim Merkezi'nin tarlasındaki bitkiler dozerlerle söküldü. PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ'ın gözetiminde yapılan işleme öğretim görevlileri karşı çıkınca araya güvenlik görevlileri girerek öğretim görevlilerini zor kullanarak uzaklaştırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (BİYOM) ‘Yerli Tohum ve Bitki Üretim Merkezi'nde Tarım Bakanlığı ve AB destekli üretim yapılıyordu.

Üniversite yönetimi alanın bir kısmına öğrenciler için sosyal faaliyet alanı yapma kararı aldı.

BİYOM’da görevli ABD'deki Cornell Üniversitesi'nden mezun Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ve Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak, üniversitenin kararına tepki göstererek, söz konusu anın yok edilmesini engellemek amacıyla nöbet tutmaya başladı.

Üniversiteye ait iş makineleri sabah saatlerinde alana gelerek çalışma yapmak istedi.

Üniversiteye ait iş makineleri sabah saatlerinde alana gelerek çalışma yapmak istedi.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öğretim görevlilerinin çalışmaya tepki göstermesi üzerine Rektör Hüseyin Bağ olay yerine geldi. Rektör Hüseyin Bağ'ın, iş makinelerine çalışmaları talimatını vermesi üzerine kısa süreli bir süre gerginlik yaşandı.

"Bitki tarlalarımızın üzerinden, dozerlerle kanal açılıyor"

"Bitki tarlalarımızın üzerinden, dozerlerle kanal açılıyor"

Yapılan inşaata karşı çıkan ve bitkilerin başında nöbet tutan Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ile Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak yaşananlar hakkında şu açıklamayı yaptı:

'Burada, Rektör eliyle tam bir bilim katliamı yapılıyor. Türkiye’nin gıda geleceği bu projeye bağlı. Yerli tohum ve bitkiler üretiyoruz. Burada uygulanan projelerin altında PAÜ Rektörü’nün de imzası var. Lasmanını Tarım Bakanlığı yaptı. Devlet destekli proje nedeniyle ürettiğimiz bitki tarlalarımızın üzerinden, dozerlerle kanal açılıyor. Tüm karşı çıkışlarımıza rağmen engel olamıyoruz. Tüm kamuoyunu ve bilim insanları, siyasileri ile bakanlık yetkililerini, bu katliamın durdurulması için göreve çağırıyoruz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
898
213
100
19
9
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
U Efekent

manifaturacı kılıklı badem bıyıklılardan rektör olursa sonuç bu olur.

Muhammed Gungor

Bende edecek küfür kalmadı yanında fazla küfürü olan var mı

be happy

Bu adam karısını rektörlük yaptığı üniversitede işe alan adam gibi adamdır. Karısını düşünen vefalı bir eştir kendisi. Yerli tohumları dozerle talan etmişse ... Devamını Gör